Till innehåll på sidan

Utlandsstudier

KTH erbjuder många och stora möjligheter till utlandsstudier – en unik chans att spetsa sitt CV, upptäcka världen och få vänner för livet. Det är därför inte konstigt att en tredjedel av studenter med examen från KTH har spenderat en del av sin studietid utomlands. Genom Civilingenjörsprogrammet i Farkostteknik har studenterna möjlighet att åka på utbyte till framstående universitet som University of Sydney i Australien, EPFL i Schweiz, Bristol University i Storbritannien och California Polytechnic State University i USA.

Utbytesstudier

Utbytesstudier innebär att du byter ut en eller två terminer på KTH mot studier vid ett av KTH:s över 200 utbytesuniversitet runt om i världen. Vid utbytesuniversitetet kan du läsa på engelska eller det lokala språket. Förberedande språkkurser ges på KTH och studenter på alla program har möjlighet att välja KTH:s språkkurser inom ramen för sina valfria poäng. De mest populära destinationerna bland studenter på programmet i Farkostteknik är Schweiz, Australien och USA. KTH har platser vid ett antal universitet som är öppna för studenter från Farkostteknik, dessa är bland annat ISAE i Frankrike och TU München i Tyskland. Vanligtvis genomför studenterna på programmet utbytesstudier under år fyra.

Som student på civilingenjörsprogrammet i Farkostteknik kan du genomföra utbytesstudier vid alla utbytesuniversitet som är tillgängliga för studenter vid Skolan för teknikvetenskap. Utbudet uppdateras årligen och kan därför komma att förändras till dess att du ska söka.

Utbytesuniversitet för civilingenjörsprogrammet i Farkostteknik

Examen från två universitet

Dubbeldiplom är en unik möjlighet för civilingenjörsstudent på KTH att läsa en längre tid vid ett partneruniversitet och få två examina. Civilingenjörsprogrammet i Farkostteknik har dubbeldiplomutbyte med en rad framstående tekniska universitet, bland andra ENSAM i Frankrike och TU München i Tyskland. Det innebär att du efter avslutade studier kan få två civilingenjörsexamina, en från KTH och en från till exempel TU München.

Läs om dubbel civilingenjörsexamen

Examensarbete och projekt utomlands

Många studenter vid KTH gör sina examensarbeten eller andra projekt utomlands. Det kan vara allt från en uppsats på ett europeiskt företag till en fältstudie i ett utvecklingsland. Studenter på civilingenjörsprogrammet i Farkostteknik har bland annat gjort läst sommarprogrammet NUSIP vid Nagoya University i Japan och genomfört examensarbeten vid företag utomlands.

Andra möjligheter

Det finns många andra möjligheter att upptäcka världen genom KTH. Bland annat ges sommarkurser vid partneruniversitet i Kina och ett utbytesprogram i entreprenörskap med National University of Singapore. KTH erbjuder också en rad gemensamma masterprogram tillsammans med andra framstående universitet vilket ger studenter möjligheten att tillbringa ett år vid vardera lärosäte och få examen från båda.

Observera att utbudet av utlandsmöjligheter förändras från år till år och att universitet både tillkommer och försvinner.

Läs mer

Farkostteknik 300 hp

Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2022-03-17