Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida

Salman, Samhällsbyggnad 300 hp

Salman började med att gå Tekniskt basår 60 fup på KTH och pluggar nu Samhällsbyggnad 300 hp. Här berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Salman. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Salman, student på Samhällsbygnad

Kontakta Salman via formuläret nedan. Han svarar gärna på dina frågor.

Salman berättar om sin tid på KTH 

Hej! Mitt namn är Salman och jag är 25 år gammal. Just nu läser jag mitt fjärde år på civilingenjörsutbildningen inom Samhällsbyggnad med mastern Fastigheter och Byggande på campus Tekniska Högskolan. Innan jag började på Samhällsbyggnad läste jag ett tekniskt basår på campus Flemingsberg.

Jag började på min utbildning, först och främst, för att jag alltid har velat bli ingenjör men också för att jag vill göra skillnad i samhället. Jag kände att samhällsbyggnad gav mig de rätta förutsättningarna till just att kunna göra det.

Valet att börja plugga på KTH var ganska självklart för mig. Jag har bott i Stockholm hela mitt liv och det kändes rätt att studera någonstans nära till hem. Utöver det kände jag att KTH gav mig en bra mix mellan studentliv och stadsliv, vilket jag värderar högt.

En sak jag lärde mig om min utbildning ganska tidigt är hur bred den egentligen är. Du kan välja att inrikta dig på diverse saker inom samhällsbyggnad. Allt från konstruktion, fastighetsvärdering till programmering och mycket mer. Jag fick ett intresse för finansdelen inom samhällsbyggnad och valde då den inriktningen.

Mitt råd till dig som väljer att börja plugga på KTH är att det löser sig. Att bli underkänd i en kurs är inte världens ände. Fortsätt kämpa så kommer det lösa sig. Ifall du har några funderingar angående studentliv, studier, livet i Stockholm eller annat som är relaterad till KTH, så är det bara att fråga på!

Fråga Salman

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-30