Forskningsområden inom datavetenskap och kommunikation

NYHETER

Opera med interaktiva verktyg

KTH-forskaren Carl Unander-Scharin - med en bakgrund som operasångare och tonsättare - låter  hela kroppen jobba tillsammans med de interaktiva instrument som han och hans team uppfunnit.

Din röst ska bli ett designverktyg

Penna och papper är inte till mycket hjälp när man ska utforma nya ljud. Rösten är däremot ett förnämligt redskap.Det har forskare vid KTH insett. Ett europeiskt projekt där KTH ingår ska mynna ut i ett datoriserat designverktyg som ska hjälpa till med ljudskapandet. Läs intervju med Sten Ternström, professor i musikakustik på THM.

Katastrofrobot tar hjälp från tv-spelsvärlden

I ett stort europeiskt forskningprojekt har svenska forskare från KTH varit med och utvecklat ett nytt sätt att styra robotar som används av brandmän, poliser och militär vid katastrofer som bränder, jordbävningar och krig. Forskarna har lånat sättet att styra robotarna från tv-spel som Far Cry och Call of Duty.  Petter Ögren berättar om katastrofrobotar.

Följ på Twitter och Instagram

Instagram

NYHETER

Invigning av superdatorn Beskow

Binär Elektronisk Sekvens Kalkylator, BESK, hette världens snabbaste dator som byggdes på KTH för 65 år sedan. Nu invigs superdatorn Beskow med en kapacitet ingen vågade drömma om 1950.

Kalender

Till CSC intranät >
IT-support på CSC

Följ på Twitter och Instagram

Instagram
Till sidans topp