Forskningsområden inom datavetenskap och kommunikation

Din röst ska bli ett designverktyg

Penna och papper är inte till mycket hjälp när man ska utforma nya ljud. Rösten är däremot ett förnämligt redskap.Det har forskare vid KTH insett. Ett europeiskt projekt där KTH ingår ska mynna ut i ett datoriserat designverktyg som ska hjälpa till med ljudskapandet. Läs intervju med Sten Ternström, professor i musikakustik på THM.

Katastrofrobot tar hjälp från tv-spelsvärlden

I ett stort europeiskt forskningprojekt har svenska forskare från KTH varit med och utvecklat ett nytt sätt att styra robotar som används av brandmän, poliser och militär vid katastrofer som bränder, jordbävningar och krig. Forskarna har lånat sättet att styra robotarna från tv-spel som Far Cry och Call of Duty.  Petter Ögren berättar om katastrofrobotar.

Grattis till Levi priset!

”Learn to move – move to learn”. Helena Tobiasson vid KTH i Stockholm fick på torsdagen årets Levipris, Sveriges Ingenjörers arbetsmiljöpris på 30 000 kronor, för sitt förslag på hur man förbättrar arbetsmiljöutbildningen för ingenjörsstudenterna. Se more www.sverigesingenjorer.se/Aktuellt-och-press/Nyhetsarkiv/Pressmeddelanden/Levipriset-till-fysisk-doktorand/#sthash.ewxkq0Yq.dpuf

Kalender

Till CSC intranät >
IT-support på CSC

Följ på Twitter och Instagram

Instagram