Till innehåll på sidan

Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa

CBH är en av KTH:s fem skolor och en stark konstellation för forskning och utbildning inom de bredare ämnesområdena hälsa, miljö, material och energi.

Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa bedriver forskning och utbildning inom områden som rör flera globala samhällsutmaningar. Bland dem finns hållbar energi, hälsa och åldrande befolkningar, klimatförändringar, hållbar produktion och arbetsliv, livsmedelsproduktion och rent vatten.

Institutioner

Nytt från CBH-skolan

Louise Ulveland.
Louise Ulveland. Foto: Jon Lindhe, KTH

CBH-student får pris av Svenskt Vatten

Branschorganisationen Svenskt Vatten delar ut pris för Bästa examensarbete inom VA-området. Vinnare i klassen 15 hp är Louise Ulveland från högskoleingenjörsprogrammet i kemiteknik på CBH-skolan. Hon ...

Läs artikeln
Man med skägg.
Fredrik Schaufelberger. Foto: Åsa Karsberg, KTH

Knutar som kan lösa framtidens problem

En ny sorts molekylär knut som bildar vävar ledde nyligen till en publikation i den vetenskapliga tidskriften Science. – Det var en tillfredsställande estetisk form. Den sortens knutar finns överal...

Läs artikeln
Två kvinnor.
Anniina Vihervaara och Adelina Rabenius. Foto: Privat

Nytt sätt att identifiera genomets funktionella regioner

Forskare vid institutionen Genteknologi har tagit fram ett protokoll som beskriver hur man identifierar aktiva gener och genomets funktionella regioner från nascent RNA-seq data.

Läs artikeln

Kalender

Innehållsansvarig:webmaster@cbh.kth.se
Tillhör: Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)
Senast ändrad: 2022-04-04