Till innehåll på sidan

Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa

CBH är en av KTH:s fem skolor och en stark konstellation för forskning och utbildning inom de bredare ämnesområdena hälsa, miljö, material och energi.

Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa bedriver forskning och utbildning inom områden som rör flera globala samhällsutmaningar. Bland dem finns hållbar energi, hälsa och åldrande befolkningar, klimatförändringar, hållbar produktion och arbetsliv, livsmedelsproduktion och rent vatten.

Institutioner

Nytt från CBH-skolan

ForMAX Beamline
ForMAX Beamline. Foto: Anna Sandahl

ForMAX firar ett år – möjliggör studier av skogsmaterial från atomnivå och uppåt

Strålröret ForMAX har nu använts i ett år vid synkrotronen MAX IV i Lund. Forskare vid KTH var först ut med att testa instrumentet som kan användas för att studera material från skogen från atomnivå ä...

Läs artikeln
Leende kvinna utomhus.
Gabriella Mastantuoni. Bild: Jon Lindhe, KTH

Gabriella Mastantuoni designar multifunktionella material

Gabriella Mastantuoni har nyligen doktorerat i glykovetenskap vid KTH. Hon försvarade framgångsrikt sin avhandling "Engineering of lignin in wood towards functional materials" den 19 september.

Läs artikeln
Ulrica Edlund
Ulrica Edlund medverkar på ForskarFredag. Foto: Jon Lindhe, KTH.

Ulrica Edlund pratar om vattenrening på ForskarFredag

Ulrica Edlund, professor i polymerteknologi på KTH, medverkar på årets ForskarFredag. Hon ska prata om hur materialkemi kan vara en del av lösningen på dagens miljöutmaningar och om forskningsprogramm...

Läs artikeln

Kalender

Innehållsansvarig:webmaster@cbh.kth.se
Tillhör: Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)
Senast ändrad: 2023-07-10