Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa

CBH är en av KTH:s fem skolor och en stark konstellation för forskning och utbildning inom de bredare ämnesområdena hälsa, miljö, material och energi.

Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa bedriver forskning och utbildning inom områden som rör flera globala samhällsutmaningar. Bland dem finns hållbar energi, hälsa och åldrande befolkningar, klimatförändringar, hållbar produktion och arbetsliv, livsmedelsproduktion och rent vatten.

Institutioner

Nytt från CBH-skolan

Viktor Nykvist, Wafa Qasim (som arbetar i bakgrunden) och Philip Josephson har blivit publicerade i den vetenskapliga tidskriften Journal of Chemical Education.

Studenter utvecklade grön kemilaboration - ledde till publicering 

Tre kemistudenter utvecklade en ”grön” laboration i organisk kemi som en del av sitt kandidatprojekt och har blivit publicerade i den vetenskapliga ti...

Läs artikeln
Lisa Karlsson från Älvsjö tycker att sommarforskarskolan stärkt hennes övertygelse om att hon vill jobba med kemi i framtiden. Foto: Sabina Fabrizi.

Sommarforskarskola samlade intresserade elever

Under två sommarlovsveckor har 52 elever från högstadie- och gymnasieskolor tillbringat dagarna på CBH-skolan med att labba och lära sig mer om naturv...

Läs artikeln
Barbara Klepsch, hälsominister i tyska Saschsen, tittade närmare på Mollii-dräkter. Dräkten, som har insydda elektroder, kan minska smärta och öka rörelseförmågan hos personer som drabbats av hjärnskador.

Tyska politiker och företag spanade in KTH:s medicintekniska lösningar

Sväljbara sprutor och appar som får patienter att komma ihåg sin medicin. En tysk delegation med en hälsominister i spetsen kom till KTH för att lära ...

Läs artikeln

Kalender

Innehållsansvarig:Kenneth Carlsson
Tillhör: Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)
Senast ändrad: 2019-03-28