Sök på tagg
Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.
Antal träffar: 9
-
Istället för Eurovision: AI Song Contest
Hallå där, Bob Sturm och Pietro Bolcato (KTH) och Sven Ahlbäck (KMH). Senare i veckan deltar ni musiktävlingen AI Song Contest, som går ut på att man gör en Eurovision-liknande låt med hjälp av artificiell intelligens. Hur kom ni med i den här tävlingen?
-
KTH-forskare väcker dockor till liv
Hallå där, Simon Alexandersson. Du och forskarkollegan Esther Ericsson vid KTH är aktuella med Sjusovarnas Dans, ett interaktivt multimediaverk som visas på Scenkonstmuseet i Stockholm i dagarna. Berätta mer!
-
Debut för AI i svampskogen
Svampsäsongen är här. Men trots att det finns cirka 10 000 svamparter i Norden och drygt 100 av dem är bra matsvampar så plockar de flesta bara kantareller. KTH-studenten Axel Sparr som studerar till civilingenjör i datateknik på KTH har utvecklat en mobilapp som med hjälp av artificiell intelligens hjälper svampplockaren att välja rätt svamp i skogen.
-
Googles vd Sundar Pichai gästade KTH
Första gången Googles vd kom till Sverige besökte han också KTH. På agendan stod mingel med KTH-anställda och studenter, samt ett rundabordssamtal om det senaste årets stora tekniksnackis: artificiell intelligens.
-
Klimatforskare tror inte på att stoppa AI
I mars 2023 ägde ett stort upprop rum där AI-experter och företagsledare ville pausa utvecklingen av större AI-system. Stuart Russell, Steve Wozniak, Max Tegmark och Elon Musk med flera skrev ett öppet brev och önskade ett uppehåll i åtminstone sex månader eftersom systemen annars kan utgöra en risk för samhället och mänskligheten. Nu kontrar forskare vid bland annat KTH med att AI-utvecklingen måste fortsätta. För miljöns skull.
-
KTH-studenter fick 50 000 var: Här är resultaten
I en tid då undersökningar som Ungdomsbarometern visar att intresset bland unga för hållbarhetsfrågor är på nedåtgående finns det bevis på motsatsen. Som de 12 KTH-studenter som fick mellan 25 000 och 50 000 kronor var för examensarbeten med miljöfokus. Nu har de redovisat sina prestationer.
-
Professorn: Diskussion bästa vägen till varaktig kunskap
De som googlar Hedvig Kjellström kommer snart att förstå att hennes utbildningsgärning sträcker sig långt bortom KTHs seminariesalar och Zoomrum. Du finner henne i morgonsoffor och radiostudior, tryggt förklarandes artificiell intelligens och mycket annat. Den tryggheten återfinns även i undervisningen.
-
"Han har välförtjänt kallats AI:s gudfader"
Pawel Herman är lektor på KTH med artificiella neuronnät som en av flera specialiteter. Forskarna John Hopfield och Geoffrey Hinton fick precis Nobelpriset i fysik 2024 – här berättar Pawel Herman mer om deras insatser för AI, maskininlärning och neurala nätverk.
-
KTH-student fyller Tekniskt basår med utbildning
Nora Dunder åkte till USA och Berkeley på sommarpraktik. Hem kom hon med nytt innehåll till KTH-kursen "Matematik för basår II", som ingår i det Tekniska basåret. Så här gick det till.