Till innehåll på sidan

Skolan för industriell teknik och management

Vår kärnverksamhet omfattar industriell design och innovation, produkt- och produktionsutveckling, materialdesign, energiteknik, lärande inom naturvetenskapliga ämnen samt industriell ekonomi och organisation. Våra insatser har siktet inställt på ett framtida hållbart samhälle.

Institutioner 

Centrumbildningar

Robothand

IRIS – tvärvetenskap för en ny industri

IRIS visar vägen i ITM-skolans mission att leda övergången mot en anpassningsbar industri med nollutsläpp. Produkt- och tjänstedesign, nya material och affärsmodeller, hållbara energisystem, återvinning och återanvändning präglar forskningen. 

Senaste nytt

Visir i olika färger och storlekar
KTH-forskare föreslår en ny metod för efterbearbetning av visir som möjliggörs av "closed-loop"-kontrollerad 4D-printing.

Justerbara visir med 4D-printing

3D-printade skyddsvisir är ofta obekväma för användaren. Med en ny metod – "closed-loop"-kontrollerad 4D-printing – kan visiren formas till valfri storlek för att göra dem mer bekväma att bära.

Läs artikeln
Ett mynt, ett coronavirus och en detalj av SARS-CoV-2 spikproteinet och oorganiska ytor.
Kvantmekanisk modellering kan visa starka interaktioner mellan glukosiderna i spetsen av SARS-CoV-2 spikprotein och oorganiska ytor. Dessa interaktioner är till stor del beroende av typen av yta och på närvaron av ytbundet vatten.

Oväntade bindningar mellan covid-viruset och oorganiska ytor

Genom att använda så kallad ”kvantmekanisk modellering” har en KTH-forskare kartlagt hur covid-viruset interagerar med oorganiska ytor. Och viruset reagerar lite annorlunda än man tidigare trott.

Läs artikeln
Illustration of an all-solid-state Li-ion battery with a glass as solid electrolyte.

Ny typ av glas bäddar för ny batteristandard

En ny typ av Na-baserat glas kan lägga grunden till en ny batteristandard som kan bidra till ett hållbart och prisvärt energisystem.

Läs artikeln

Kalender

ITM-skolans intranätssidor för anställda

Innehållsansvarig:infomaster@itm.kth.se
Tillhör: Skolan för industriell teknik och management (ITM)
Senast ändrad: 2022-03-28