Till innehåll på sidan

Techbolaget toppar listan över Sveriges populäraste arbetsgivare

Jonas Hagströmer Theodorsson och Morten Barkfeld sitter vid ett bord
Jonas Hagströmer Theodorsson och Morten Barkfeld, medgrundare till Keywordio, gläds åt toppbetyget som arbetsgivare. Keywordio är ett Stockholmsbaserat techbolag specialiserat på att öka försäljningen för internethandlare med hjälp av AI-teknik. Nyligen öppnades ett nytt kontor på Strandvägen i Stockholm.
Publicerad 2020-09-25

I en ny kartläggning av Sveriges bästa arbetsgivare 2020 rankas techbolaget Keywordio i topp.
– Viktigast är att ha högt i tak i företaget, hos oss ska man våga stå för att man inte är perfekt, säger KTH-alumn Jonas Hagströmer Theodorsson, medgrundare till Keywordio.

Jobbsökarsajten Jobbland.se  har genomfört en omfattande studie av svenska bolag via recensioner från Glassdoor , och sammanställt en lista över de bäst rankade företagen att arbeta för i Sverige.

Med 23 recensioner, och 4,9 i medelbetyg av 5 möjliga, har Keywordio placerat sig i topp som Sveriges bästa arbetsgivare , bland företag med fler än 20 recensioner.

– Vi är superglada över att ha hamnat här. I Sverige har fler än 1 300 företag recenserats på Glassdoor, och vi toppar listan över mindre företag. Det finns en separat topplista för storbolag som Spotify och SCA, eftersom det är klart tuffare att få högt betyg om man har tusentals medarbetare. Vi har ju bara 35 anställda, säger Jonas Hagströmer Theodorsson.

Jonas Hagströmer Theodorsson sitter i en fåtölj med en laptopdator i knät
Jonas Hagströmer Theodorsson tog KTH-examen som dataingenjör med specialisering på AI år 2012. ”Personligen är jag enormt tacksam för min tid på KTH och jag gästföreläser på utbildningar om tillämpad matematik och AI. Jag vill ge tillbaka till KTH”, säger han.

Vad är framgångsreceptet?
– Vi är ödmjuka och står för att alla kan göra misstag varje dag. Allt från felrekryteringar till projekt som inte lyckas. Det är sjukt viktigt att våga göra fel – att städa bort misstag är inte okej hos oss. Att våga göra fel premieras, för det handlar om att lära sig och att dela med sig av alla erfarenheter, både bra och dåliga.

Vad är du mest stolt över när det gäller ledarskapet?
– De fina resultaten vi nått genom att ge medarbetarna ett stort ansvar. Våra anställda känner att de har ledningens fulla förtroende. Hittar man en person som är duktig på sitt jobb måste man som chef våga utmana den, säger Jonas Hagströmer Theodorsson.

Han påpekar vidare fördelen i att som mindre företag kunna skräddarsy förmåner efter medarbetarens individuella behov.
– I dag är många företags förmåner identiska, som pensionslösningar, gratisluncher och friskvård. Vi erbjuder mer än så. Nyckeln är att skapa personligt utformade förmåner som sticker ut, och det klarar inte bolag med tusentals medarbetare.

Kan du nämna några exempel?
– En medarbetare som flyttade till Stockholm överraskades med en heldag på spa-hotell tillsammans med sin sambo. En anställd i Indien, som lyckats lösa svåra utmaningar under en krävande tidsperiod, fick frågan om vad han allra helst skulle önska sig privat. Svaret var att han gärna ville kunna köpa en lägenhet, så vi kunde hjälpa honom med ett förmånligt banklån…

Sminkar inte sanningen

Medarbetarnas fysiska och psykiska hälsa prioriteras på företaget och Keywordio har bokat in en stående tid för gemensam löpträning på onsdagsmorgnar, för de medarbetare som vill delta.
Under coronakrisen har personalen erbjudits extra psykologhjälp och terapi för att hantera svårigheter, och alla arbetsgrupper på kontoren i Sverige, Irland och i Indien har setts dagligen i datamöten.

– Vi har dessutom täta ”all-hands-möten” när alla medarbetare ses on-line, för att fortsätta ha en öppen och ärlig dialog inom företaget. Alla ska ha koll på läget i alla delar av verksamheten. Vi sminkar inte sanningen.

Katarina Ahlfort
Foto: Keywordio

Innehållsansvarig:redaktion@kth.se
Tillhör: Om KTH
Senast ändrad: 2020-09-25