Under tisdagsmorgonen sattes en ny version 2.8.18 i drift för att komma tillrätta med problem med kalenderexport till Google Calendar.

Tidigare angavs ingen tidszoninformation i klockslag, utan det var så kallad "flytande tid". Många andra kalendrar tolkar dessa utifrån den tidszon som användaren har valt i inställningarna, men Google tolkar dem som UTC. Vi har nu ändrat så att alla tider konverteras till absolut tid UTC med tidszoninformation så att klockslagen blir rätt oavsett andra parametrar. Tidszonen kommer fortfarande att stå som UTC för kalenderströmmen under inställningarna i Google Calendar, vi ska ändra det också i en senare uppdatering, men det har nu inte något med vilka tider som visas att göra.

Nya händelser som kommer till Google Calendar blir rätt sedan igår morse, men Google är extremt snåla med att uppdatera importerade kalendrar och kommer inte att ändra redan importerade händelser bara pga denna ändring. De ger inte heller någon möjlighet att göra någon manuell uppdatering på något enkelt sätt.

Det sätt som finns att komma runt det idag är att gå in på sin kalendersida, avvaktivera exporten och sedan åter aktivera den. Det genererar en ny kalender-URL, så alla ställen man har angett den måste uppdateras. När du importerar din kalender till Google med denna nya URL kommer de att se det som en ny kalender och importera alla händelser korrekt.