Till innehåll på sidan

Studenternas väg in på KTH

Det finns många olika vägar in på KTH, både vad gäller att bli antagen men också att välja rätt utbildning. På denna sida kan du läsa några KTH-studenters tankar om sin väg in på KTH.

För att börja på KTH behöver du inte veta exakt vad du vill plugga. Saknar du behörighet eller betyg behöver det inte heller stoppa dig. Vet du inte exakt vad du vill plugga finns programmen Öppen ingång 300 hp  som startar på höstterminen och Teknik och ekonomi 180 hp  som startar på vårterminen, där du väljer inriktning en tid in i utbildningen. Saknar du behörighet för att söka en utbildning erbjuder KTH tekniska basutbildningar  som dessutom ger garantiplats till en av våra ingenjörsutbildningar. Är du orolig att betygen från gymnasiet inte riktigt räcker till för att komma in på den utbildning du är intresserad av kan du bland annat skriva högskoleprovet. Med andra ord: det finns många vägar in på KTH!

Intervjuer med KTH-studenter 

Här kan du läsa några intervjuer med KTH-studenter som berättar om sina olika vägar till KTH.

Porträttbild på student Rajinder

Rajinder, Teknik och ekonomi 180 hp

"Eftersom jag bestämde mig under sommaren att jag ville plugga medicinsk teknik var det för sent att söka. Jag valde då att söka till Teknik och ekonomi, som startar under vårtermin, där man kan välja en teknikinriktning inför höstterminen."

Läs intervju med Rajinder

Bild på studenter Ebba och Celina som pluggar tillsammans

Ebba och Celine, Tekniskt basår

"Jag älskade att gå basåret. Det var utmanande och samtidigt skönt att veta att jag hade en garantiplats på KTH som väntade. Jag läste basåret på KTH Flemingsberg och gillade det verkligen."

Läs intervju med Ebba och Celine

Porträttbild på student Magdalena

Magdalena, Tekniskt basår och Maskinteknik 300 hp

"Det som är så bra med basåret på KTH är att du alltid får en garantiplats på någon utav utbildningarna på KTH. Så himla tryggt!"

Läs intervju med Magdalena

Porträttbild på student Milan

Milan, Tekniskt basår och Datateknik 180 hp

"Under det tekniska basåret fick jag möjligheten att känna på hur det var att studera på KTH. Basåret gav mig dessutom en bra grund inom matematik och fysik som kommit till god användning under kommande kurser på Datateknik."

Läs intervju med Milan

Ställ dina frågor till Milan

Vägar in på KTH: Läs Aleks tankar på Studentbloggen

På Studentbloggen kan du läsa Aleks tankar om tre olika vägar in på KTH: Tekniskt basår och Teknisk bastermin, Öppen ingång 300 hp och högskoleprovet.

Studenterna Celine och Amanda sitter i podcast-studion

Basutbildning - Celine har svaren!

Vill du börja plugga på KTH men saknar behörighet? Eller är du kanske redan behörig men vill ha en stabilare grund att stå på innan du börjar plugga till ingenjör? Hör Celine berätta om teknisk basutbildning i podden KTH Student!

Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2021-01-18