Till innehåll på sidan
Gruppbild; Tonima, Karin, Tahani, Elina och Sandra

Var med och påverka framtiden!

Gillar du att knäcka problem på nya, kreativa sätt och hitta mer jämställda, hållbara och rättvisa lösningar på tekniska utmaningar? Då kan KTH vara något för dig!

Fill the Gap är KTH:s satsning på att göra framtiden mer hållbar, jämställd och tillgänglig för alla. Eller som en av våra alumner uttrycker det: ”Teknik speglar ju omvärlden och för att tekniken ska inkludera alla behöver vi mångfald bland de som skapar den.”

Var med och utmana bilden av vilka teknik är till för och vem som kan bidra med bra innovativa idéer och tekniska lösningar. Upptäck våra utbildningar inom bland annat IT, data, maskin- och elektroteknik.

Utbildningar för dig

Teknisk fysik, Teknisk matematik

SPÄNNANDE STUDIEDAGAR? UTMANA FYSIKENS LAGAR.

I teknisk fysik fusioneras klassiska ingenjörskurser med fördjupande naturvetenskaplig teori. Teknisk matematik är för dig som brinner för matte: ett vasst verktyg inom naturvetenskap, samhälle och teknik.

Inom båda områdena för du den tekniska utvecklingen i rätt riktning på ett hållbart och nyskapande sätt.

Vilka idéer vill du testa för att ekvationen ska gå ihop?

Teknisk fysik 300 hp

Teknisk matematik 300 hp

Elektroteknik

LJUSHUVUD? SKAPA NYA SMARTA ELNÄT.

Elektrotekniken finns med överallt, från trafiksystem till sjukhus. En hållbar framtid bygger därför på att vi utvecklar den med hjälp av många olika perspektiv och nya infallsvinklar.

Hur skulle du lösa utmaningarna kring klimatsmarta transporter och förnyelsebar energi?

Elektroteknik 300 hp

Elektroteknik 180 hp

Datateknik och informationsteknik

REALISTISK DRÖMMARE? BYGG BÄSTA DIGITALA SAMHÄLLET.

Med it- och datateknik som stöd kan du jobba med allt från trådlösa hem och datasäkerhet till e-hälsa, AI och sociala medier. Ditt perspektiv behövs för att löda ihop användarönskemål och teknikmöjligheter med risker och begränsningar. Att utveckla artificiell intelligens kräver äkta kunskap.

Hur skulle du använda din kunskap för framtidens bästa?

Datateknik 300 hp

Datateknik, Flemingsberg 180 hp

Datateknik, Kista 180 hp

Elektronik och datorteknik 180 hp

Informations- och kommunikationsteknik 180 hp

Informationsteknik 300 hp

Maskinteknik, hållbar produktion och farkostteknik

TÄNKARE? TÄNJ PÅ TEKNIKENS GRÄNSER.

Inom maskinteknik tar du fram tekniska, hållbara lösningar för bland annat projekt inom infrastruktur, affärsutveckling och miljöteknik. Över 20 olika inriktningar och språkstudier gör det också lätt att hitta just din nisch.

Som avancerad problemlösare driver du idéerna framåt – hur ser framtiden ut med dig som pilot?

Farkostteknik 300 hp

Industriell teknik och hållbarhet 300 hp

Maskinteknik 300 hp 

Tidigare studenter berättar

Sandra Thengius.

Sandra – jobbar för en hållbar energiomställning

Sandra Thengius var till en början tveksam till elbranschen, men under studietiden på KTH kände hon att hon hittat helt rätt. Nu jobbar hon med att möjliggöra Sveriges energiomställning och bidrar till en mer hållbar framtid.

Läs hela intervjun med Sandra

Elina Kabir.

Elina – jobbar för hållbart resande

Redan i gymnasiet fattade Elina Kabir intresse för storslagna, tekniska lösningar – någonting hon tagit med sig i sin roll som trafikplanerare på SJ.

Karin Ask.

Karin – jobbar för en jämlik sjukvård

För Karin Ask har teknik inte varit huvudmålet, utan ett verktyg för att kunna förändra. Hennes drivkraft handlar i stället om att vara med och förbättra livet för människor – världen över.

Tahani Kaldéus.

Tahani – jobbar för en hållbar modeindustri

Sen hon var liten har Tahani Kaldéus intresserat sig för att lösa och förbättra saker runt omkring sig. Nu arbetar hon som forskningschef på Renewcell.

Tonima Afroze.

Tonima – jobbar för mångfald bakom algoritmerna 

Tonima Afroze trodde att programmering mest var för gamers, men redan efter introduktionskursen insåg hon att hon hade fel. Sen dess har hon även utforskat farorna med maskininlärning.