Kampanj

Jakten på banbrytande idéer och revolutionerande forskning

Fjolårets kampanj "100 idéer på 100 dagar!" är tillbaka. Då fick vi in hela 134 idéer och under hösten kraftsamlar vi våra resurser och söker efter 100 kvalitativa idéer på KTH Campus.

Vi är övertygade om att det finns många studenter med idéer att utveckla och forskare som ännu inte vet om att vårt stöd finns.

Just nu är det dagar kvar av kampanjen!

Nyheter

Sökandet efter ett hem skapade idén

Det är sällan en idé uppdagar sig för att man sätter sig ner och försöker komma på en. För Manne Larsson var det dags att köpa bostad när han upptäkte hur svårt det var att tyda bostadsföreningars årsredovisningar som ett frö såddes.

"Det är inte fult att misslyckas så länge man provar igen"

I takt med att höstterminen drog igång, startade bootcampet som ska förbereda de antagna teamen till Brighter Startup 2015. Programmet som erbjuder tidiga innovationer att finslipa sina affärsidéer och möjligheten att testa sina idéer under en vecka i Kaliforninen senare i höst.

Global Change Award

Bold Ideas. Make change.

Den 25 augusti lanserade H&M Conscious Foundation, Global Change Award – en av världens största tävlingar för tidiga innovationer och den första i sitt slag inom modeindustrin. Tillsammans med Accenture är KTH sammarbetspartner och målet är att identifiera och stötta banbrytande idéer som bidrar till att sluta kretsloppet inom modeindustrin och därigenom skydda jordens naturresurser.

Har du en banbrytande idé?

Global Change Award är innovationstävlingen som genom att identifiera och stötta banbrytande idéer har som syfte att bidra till att sluta modets kretslopp och därmed skydda jordens naturresurser. Tävlingen väljer årligen fem idéer som får dela på ett anslag om1 miljon euro, och en skräddarsydd innovationsaccelerator under ett år genom KTH och Accenture.

Mer om KTH Innovation

Din webbläsare kan inte visa filmen

Din webbläsare har javascript inaktiverat, eller stödjer inte HTML5 video.

Filmen kan inte visas i redaktörsverkyget

Förhandsgranska för att se filmen.

Notiser

Watty sänker dina elräkningar

Startupbolaget Watty, är en teknisk lösning som bygger på forskning från KTH som hjälper dig att identifiera energitjuvarna vilket gör att du kan spara tusentals kronor varje år. Den tidigare KTH studenten, Hjalmar Nilsonne, fick stöd av KTH Innovation och är idag VD för bolaget.

Volumental säkrar investerare i mångmiljonklassen

3D-bolaget Volumental är en riktig framgångssaga. I dagarna blev det officiellt att de säkrat en av Sveriges största såddinvesteringar om 3 miljoner dollar, vilket i svenska kronor är dryga 20 miljoner.

Lediga jobb!

Till sidans topp