Ekovänlig snabbmat i Venture Cup Öst

Ytterligare ett KTH-case är med bland nomineringanra i Venture Cups regionfinal som går av stapeln 12 Maj 2015. Läs om NutriGo här!

Apollon Energy nominerad i Venture Cup Öst

Bidragen till Venture Cup Öst's regionfinal är nu avslöjade. I kategorin Miljö & Energi hittar vi inga mindre än Student Inc.-caset Apollon Energy. Läs mer om utmärkelsen här!

Nu kan alla skapa i 3D

Ett av Student Inc.'s senaste case - Flying Clors har i dagarna lanserat sin app som ska göra det möjligt för alla som har tillgång till en iPad, att kunna skapa fritt. Läs hela artikeln  här!

Prins Daniel besökte Student Inc.

Under måndagseftermiddagen den 30 mars besökte H. K. H. Prins Daniel KTH Innovation och Student Inc. för att träffa studenter och höra mer om entreprenörskap på KTH. Läs mer om besöket här!

Det våras för Sveriges första hårdvaru-hubb på campus

Om drygt en vecka slår dörrarna upp till Sveriges första hårdvaru-hubb, THINGS i Stockholm. 2000 kvm på KTH Campus, Valhallavägen erbjuder möjligheter för att utveckla prototyper och ökar chansen att bygga lokala och globala nätverk. Läs mer om initiativet här!

Öka chansen att nå ut med din idé

Psst! Vi ser dig allt!

Har du en idé som du skulle vilja utveckla under ledning av några av kanske världens främsta entreprenörer? Vill du ta del av en internationell expertis och tillhöra ett globalt nätverk med fokus på entreprenörskap och affärsutveckling? Då är det här en utmaning för dig!

Trädet som visar vägen i energidjungeln

Pilotprojekt på gång för Student Inc. caset Greenely AB. Nu testas Mobilappen av Mälarenergi's kunder allt för att effektivisera och förtydliga energiförbrukningen Läs hela artikeln här!

Stockholm blir värdstad för IIP

För tredje året i rad arrangeras Innovation Immersion Program (IIP) och för våren 2015 står Stockholm som värdstad med KTH i spetsen. IIP är ett internationellt program som samlar studenter från ett antal toppuniversitet runt om i världen i virtuella, krossfunktionella, team som vid sidan av sina studier arbetar för utvalda företag med verkliga case och företagsutmaningar. Israel, Singapore och nu senast Silicon Valley i USA har alla stått som värdland till programmet, och nu är det alltså Stockholm och KTH:s tur.

Är du student på KTH och vill ha erfarenhet från att jobba i ett internationellt projekt? Då borde du söka till IIP före den 9:e Januari 2015!

Läs mer om IIP, och ansök här!

"Säkra patent innan publicering, annars röjs nyhetsvärdet"

Att få forskare att starta företag och kommersialisera sina idéer är inte alltid lika självklart som det låter. Tom Magnergård, affärscoach på KTH Innovation, hjälper forskare och studenter att omvandla sina forskningsidéer och rön till företag och produkter.

Men idag är det fortfarande få som vet om vilket gediget stöd KTH Innovation erbjuder, och tryggheten är något som är viktigt att kännas vid. Läs artikeln som belyser vikten av att våga satsa på en idé, hur man bidrar till samhällsnyttan och varför man ska patentera sin idé innan forskningen publiceras.

Klicka här för att komma till artikeln!

Svenska Flic är här!

För en tid sedan berättade vi om Student Inc.-caset Shortcut Labs och deras produkt, Flic, knappen som utan att du behöver ta upp din Smartphone kan navigera bland dina appar med hjälp av en knapptryckning. Idag lanseras deras kampanj om den lilla knappen alla pratar om.

Ta mig till kampanjen!

Robothuvud förstår dina känslor

Möt Samer Al Moubayed, en av grundarna till Furhat Robotics, som är högaktuell med sin forskning framtagen på KTH. Positionerad på Disney Researchs labratorium i Pitsburgh, USA pendlar han hem till Sverige för att vara med vid prisutdelningar och utställningar för att uppmärksamma den forskning som ligger till grund för ett personligt robothuvud som förstår mänskliga reaktioner och talar ditt språk.

Läs hela artikeln här!

Värdiga vinnare

Vår tävling KTH Innovation Competition 2014 – Prototyping and user testing är nu avgjord och vinnarna belönades med prispengar och diplom. Pengarna ska de använda till att utveckla tekniken och verifiera den mot marknaden.

De fyra team som delade på 250 000 kr var Taras Koturbash (UltraGasQ), Ida Sadat Iranmanesh & Harisha Ramachandraiah (Sample Prep Lego Platform), Mohamad Ghaffarian Niasar & Ara Bissal (Kite Power Energy Farm) och Cheng Zhang  & Yasemin Bekiroglu (EyeCam).

Stort grattis till alla vinnare!

Liten knapp som styr din app

För två veckor sedan lanserade Shortcut Labs en teaser om vad som komma skall. Med närmare 20.000 signups senare, är det ett faktum att intresset är stort. Se klippet och läs mer om hur intresset för en liten knapp kan vara så stort  här.

Skräddarsydd sko redo för marknad

Startup bolaget Volumental har tagit 3D-printing till en ny nivå. I dagarna blev det officiellt att bolaget tar in en av Sveriges största såddinvesteringar genom tiderna. Det är amerikanska FOUNDER.org och svenska Moor som gemensamt går in med 20 miljoner kronor, och den första finansieringsrundan väntas fokusera på att ta fram skräddarsydda skor för barn.

Läs hela artikeln  här!

Innovation värd att hylla - i Paris!

Paris förknippas ofta med det senaste när det kommer till trender, fashion och design. Vi hann byta några ord med Viktor Lindbäck, grundare av Resize design, innan det bar iväg mot Paris Design Week och utställningen “now! le Off”.

Läs hela artikeln här!

Möt casen i Student Inc. - Greenely

Som ett av Casen i Student Inc. Har Greenely världen för sina fötter. Läs om Tanmoy Bari, en av grundarna till bolaget, som berättar om vikten av att kunna pitcha sin idé, stödet från KTH Innovation och om den oupptäckta marknaden i väst.

Läs artikeln här!

Finansiering för prototyping

Genom ett samarbete med det nya prototypcentret på KTH Maskinkonstruktion kan KTH Innovation nu erbjuda våra case tillgång till snabb prototyping. Vi har lagt undan pengar för att kunna stödja framtagningen av prototyper i både forskar- och studentprojekt som vi jobbar med.

Intresserad? Kontakta din coach för mer information!

Är du forskare eller student på KTH som idag utvecklar en idé utan vårt stöd? Ta kontakt med oss på innovation@kth.se så kanske vi kan hjälpa dig på något sätt.

Varför KTH Innovation?

Vi ställde frågan till några som har fått stöd av KTH Innovation och bad dem berätta om sina erfarenheter i en kort film:

Din webbläsare kan inte visa filmen

Din webbläsare har javascript inaktiverat, eller stödjer inte HTML5 video.

Filmen kan inte visas i redaktörsverkyget

Förhandsgranska för att se filmen.

Student Inc.'s Manager My Klint om Entreprenörskap

Under Lördagen den 2 Maj, föreläste My Klint, Manager Student Inc. under Startup Day 2015. En mycket lyckad dag med fokus på innovation och entreprenörskap. Hon berättar om hur hennes resa började, varför man ska våga misslyckas och hur den svenska historien inom teknikindustrin ligger som grund till den världsledande startup hub, Sverige och Stockholm är idag. Se hennes inspirerande föreläsning här!

Nedräkningen har börjat

Entreprenörer på KTH har till slutet av april på sig att ansöka om en åtråvärdplats vid det digitala entreprenörsprogrammet FOUNDER.org University. Som grädde på moset kommer även KTH att stå som ansvarig för World Founder Forum 2015 i juni. Läs mer om det  här!

Starka startups från Stockholm

- Stockholm kommer ofta mycket väl ut i internationella jämförelser som mäter innovationsklimat på olika sätt och här är KTH en viktig spelare, säger rektor Peter Gudmundson, i sitt senaste veckobrev med fokus på innovation och entreprenörskap vid KTH.

Läs mer  om Gudmundsons tankar kring detta, och hur KTH har alla förutsättningar att ta en ledande roll internationellt.

Watty sänker dina elräkningar

Startupbolaget Watty, är en teknisk lösning som bygger på forskning från KTH som hjälper dig att identifiera energitjuvarna vilket gör att du kan spara tusentals kronor varje år. Den tidigare KTH studenten, Hjalmar Nilsonne, fick stöd av KTH Innovation och är idag VD för bolaget. Läs hela intervjun här!

KTH Innovation's stjärna 2014

KTH Innovations sjärna för 2014 är korad. Malin Cronqvist från Help to Help kammade hem segern och tackade för stödet som hon fått från KTH Innovation under årets gång.

Läs hela artikeln här!

Walerud i blickfånget igen

Framgångssagan fortsätter för Caroline Walerud, CEO på 3D-scanningföretaget Volumental som spås en ljus framtid. Nu toppar hon listan över Shortcut's uppstickare för 2014. På plats tre av de 100 personer under 40 år som inspirerar och gör Sverige bättre berättar Caroline Walerud om framgångarna, entreprenörslusten och hur Volumental gått från ett nytt litet bolag, till en riktig organisation med 16 medarbetare.

Med på listan är också Malin Cronqvist, grundare av Help to help och teamet bakom appen Greenely. Samtliga kandidater har gått genom KTH Innovation's stödprocess och casen har också suttit i KTH:s studentinkubator Student Inc.

Läs artikeln om Caroline Walerud och se hela listan här!

KTH Innovation enligt Jeff Burton

Det är alltid spännande att höra vad andra har att säga, när man själv inte lyssnar. Vi bad därför ett kamerateam att fråga Jeff Burton, SkyDeck, att beskriva KTH Innovation och vilket stöd avdelningen erbjuder för studenter och forskare på KTH.

Se filmen Här!

Till sidans topp