Fullsatt i Sing Sing på Dr. Robert Langers föreläsning på KTH

Publicerad 2019-06-11

I maj fick KTH Innovation besök av Dr. Robert Langer, David H. Koch Institute Professor på Massachusetts Institute of Technology (MIT), och en pionjär inom forskning och kommersialisering. Nu kan du se filmen från hans föreläsning.

Dr. Langer har över 1300 patent/ansökningar, har publicerat snart 1500 artiklar, startat över 30 spinoff-bolag, och delar just nu fjärdeplatsen som den mest citerade personen i historien inom alla områden. Det beräknas att hans arbete har påverkat över två miljarder människor.

Den 15 maj höll Dr. Dr. Langers en presentation inför ett fullsatt Sing Sing, följt av ett panelsamtal mellan Lisa Ericsson, Chef för KTH Innovation och KTH-profilerna Ann-Christine Albertsson, Professor Emerita i Fiber och Polymerteknik, Sophia Hober, Professor i Molekylär bioteknik, och Niclas Roxhed, Docent inom Mikro- och nanosystem, som kommer att reflektera på presentationen och hur kommersialisering av forskning kan vara ett medel för att nå både akademisk excellens och impact.

Robert Langer är David H. Koch Institute Professor på Massachusetts Institute of Technology (MIT), en av bara tretton "Institute Professors" på MIT. Langer har fått över 220 prestigefyllda pris, och är en av fyra nu levande människor som har fått både the United States National Medal of Science (2006) och the United States National Medal of Technology and Innovation (2011).

Detta seminarium anordnades i samarbete med Amerikanska Ambassaden i Sverige.

Håll KTH i världstoppen inom hållbar utveckling och innovation

Nyligen rankades KTH som nummer tre i världen på Hållbar industri, innovationer och infrastruktur, i en mätning som baseras på FN:s globala hållbarhetsmål. En bidragande faktor till den höga placeringen var det stora antal bolag som startats av studenter, forskare och anställda på KTH. Har du ett forskningresultat med kommersiell potential eller en idé du vill utveckla? Ta kontakt med KTH Innovation! 

Innehållsansvarig:innovation@kth.se
Tillhör: KTH Innovation
Senast ändrad: 2019-06-11