Brighter Program - Starta din globala resa med KTH Innovation!

Brighterprogrammet syftar till att sporra utvecklingen i startups som har potential att nå en global marknad. Efter intensiva förberedelser avslutas programmet med en veckas resa till en av världens främsta innovationshubbar – och ditt team kan följa med!

Brighterprogrammet utökar till två nya, spännande destinationer: Förutom till Silicon Valley kan vi ta dig till New York eller München!

Brighterprogrammet är KTH Innovations internationaliseringsprogram. Efter noggranna förberedelser reser du till en av tre utvalda, globala innovationshubbar, där du får träffa och utbyta erfarenheter med världsledande organisationer och individer i ditt specifika teknologiska fält. Efter programmets framgång i Silicon Valley lägger vi nu till två nya, spännande resmål: New York och München.

Vem kan söka? 

Har du en startup eller ett forskningsprojekt som du vill kommersialisera, och som med rätt verktyg kan slå globalt? Är du för närvarande student eller forskare på KTH, eller på MDH, GIH eller SSE? Då är Brighterprogrammet perfekt för dig!

Destination: Silicon Valley, New York eller München

Utanför Googles högkvarter efter ett möte med en av företagets seniora apputvecklare.

Som en del av KTH har du tillgång till ett globalt nätverk av partners och alumni. Via Brighterprogrammet ger KTH Innovation dig de internationella kontakterna du behöver för att växa.

Sedan Brighterprogrammets första år, 2012, har vi tagit med deltagarna till Silicon Valley, som ofta kallas världens främsta innovationshub. Nu, när Brighterprogrammet återkommer för den sjätte gången, utökar vi till två nya, spännande destinationer.

För att komplettera Silicon Valleys mjukvarufokus lägger vi till två resmål: i New York får du med projekt som fokuserar på media- och finanssektorn tillgång till rätt kontakter, medan München skapar möjligheter för dig med projekt inom den smarta industrin.

Från Sverige till världen

29 oktober-2 november, 2018

Alla deltagare får ta del av samma program i Sverige, innan vi delar upp oss och reser till den destination som passar ditt projekt bäst. Efter hemkomst avslutas programmet i Stockholm.

För att se till att du får ut så mycket som möjligt av programmet, fokuserar vi under perioden i Stockholm intensivt på presentationsteknik, råd och stöd för att få ut det mesta av kundmöten, och andra ämnen som gör dig redo att ta ditt projekt utomlands.

Under den internationella veckan håller vi workshops, och går på besök och möten med noga utvalda, framstående organisationer, företag och entreprenörer, som alla hjälper till att inspirera dig att ta dina första steg på en global marknad. Utanför schemat finns också tillfällen för att boka individuella möten med potentiella kunder, partners och investerare.

Vi avslutar veckan med en storslagen pitchkväll, där du får presentera ditt projekt inför inbjudna gäster, inklusive investerare.

Ansökningsperioden till årets program är nu avslutad. Har du frågor om Brighterprogrammet? Kontakta Nicole Forsberg på Nicolefo@kth.se

Innehållsansvarig:innovation@kth.se
Tillhör: KTH Innovation
Senast ändrad: 2018-06-20