KTH Innovation Brighter Program

KTH Innovations Brighterprogram är ett inspirations- och internationaliseringsprogram för tidiga startups- och forskningsbaserade kommersialiseringsprojekt med potential att nå en global marknad.

Brighter är KTH Innovations internationaliseringsprogram som löper årligen sedan 2013. Efter noggranna förberedelser i Stockholm tar KTH Innovation varje år med startups och forskningsbaserade kommersialiseringsprojekt från KTH till utvalda, globala innovationshubbar, där de får möjligheten att tidigt komma i kontakt med en global marknad.

Efter resan avslutas programmet gemensamt och det projekt som bäst dragit nytta av programmet vinner ett pris för att möjliggöra ytterligare resor för internationalisering. I programmet får du också möjligheten att pitcha för en av Europas ledande investerare, Klaus Hommels, grundare av Lakestar och en av de tidigaste investerarna i företag som Spotify, Klarna, King, och Skype.

KTH Innovation Brighter Program 2019

Varje år väljer KTH Innovation ut tre globala innovationshubar. 

New York

New York öppnar dörren till den amerikanska marknaden och alla dess möjligheter. Staden ligger tvåa i världen på investeringar i startups, efter Silicon Valley. Staden passar perfekt för dig med ett projekt inom media, mjukvara eller fintech.

Boston

I Boston finns MIT och Harvard, två av världens främsta universitet, och ett av världens starkaste innovationsekosystem. Staden passar för tekniktunga och forskningsbaserade projekt, inom t.ex. medtech, biotech, energi, robotik eller AI.

München

Munchen ligger i Bayern, ett av Tysklands främsta tillväxtområden. Här har företag som Siemens, Adidas, och BMW sina huvudkontor. Staden passar tekniktunga och industriellt kopplade projekt inom bil-, flyg- eller kraftindustrin.

Frågor och svar 

Vem kan söka?

Studenter, forskare, eller anställda på KTH med ett startup-projekt eller forskningsbaserade kommersialiseringsprojekt i relativt tidigt stadium. Du har grunden till ett team, och har börjat verifiera att ditt projekt har marknadspotential. Du har ambitionen att bygga att bolag som kan växa internationellt.

Kärnan i teamet ska bestå av nuvarande (eller nyligen utexaminerade) studenter, forskare eller anställda på KTH.

Vad ingår i programmet?

1. Förberedelser

Innan resan deltar du vid tre till fem tillfällen på plats i Stockholm. Du får:

  • En introduktion till den globala marknaden och den innovationshub du reser till
  • Sätta individuella mål och förbereda dig inför kund- och marknadskontakter
  • Utbyta erfarenheter med de andra deltagarna i programmet och med dess alumner
  • Stöd i att organisera individuellamöten
  • Pitchtränings-workshops
  • Tillgång till KTH Innovations globala nätverk, inklusive industrikontakter, akademin, internationella handelsorganisationer och KTH-alumner

2. Under resan

I slutet av oktober/början av november åker ditt team till av de tre städerna, där ni får ta del av ett intensivt program.

  • Besök, möten och diskussioner med noga utvalda, framstående institutioner, företag och entreprenörer
  • Inspiration, insikt och utveckling för ditt projekt
  • Möjligheter att genomföra individuella möten och besök
  • Utforska och öka din förståelse om den globala marknaden

3. Uppföljning

Vi avslutar programmet hemma i Stockholm, där vi utvärderar, följer upp kontakter och förbereder dig på nästa steg i din utveckling.

Vad kostar programmet?

KTH Innovation står för kostnaden för programmet och boende i New York, München eller Boston för upp till två personer per team, men teamen står själva för resekostnader*. Vissa måltider ingår.

*Det finns vissa möjligheter finns för att söka finansiering för resekostnader inom KTH Innovations VFT-1 finansieringsprogram. 

Hur och när kan jag ansöka till programmet?

Ansökningsperioden för KTH Innovations Brighterprogram 2019 är stängd. 

Ansökan

Ansökningsperioden för KTH Innovation Brighter Program öppnar igen våren 2020. Om du har några frågor, maila oss på innovation@kth.se

Innehållsansvarig:innovation@kth.se
Tillhör: KTH Innovation
Senast ändrad: 2019-09-06