KTH Innovations förinkubatorprogram

KTH Innovations förinkubatorprogram erbjuder stöd till tidiga, teknikbaserade KTH-projekt som har potential att bli bärkraftiga företag. Över 150 bolag har passerat genom programmet, där vi hjälper studenter och forskare att verifiera och utveckla ett starkt affärskoncept.

Om programmet

Programmet ger dig: 12 månaders utveckling för ditt projekt. Tillgång till kontorsplats dygnet runt. En lunchworkshop i veckan tillsammans med de andra teamen i programmet. Högre prioritet från KTH Innovations team och din personliga affärsutvecklingscoach. Communityaktiviteter och erbjudanden från våra partners. 

Programmet pågår: Vi tar in nya femton projekt två gånger per år. Programmet pågår i 12 månader, med start antingen i september/oktober eller februari/mars. Programmet avslutas vid Demo Day, där du får visa upp din utveckling. 

Kostnad: Programmet är kostnadsfritt. 

Antagningsperiod: Januari/februari och augusti/september. Ansökan till Batch 11 öppnar snart. 

Antagningskriterier: Studenter, forskare, eller anställda på KTH som driver startup-projekt eller forskningsbaserade kommersialiseringsprojekt och vill lägga extra fokus på sin utveckling är välkomna att söka. 

Efter programmet: efter programmet kommer du ha tagit stora steg framåt i utvecklingen av ditt projekt. Målet är att du ska hitta din första kund och ha en första produkt eller tjänst redo. Du kommer ha utökat dina kunskaper inom entreprenörskap och kommersialisering, och ha byggt ditt nätverk.

Vi hjälper dig lyckas

I KTH Innovations förinkubatorprogram arbetar vi efter en strukturerad och beprövad process för att du och din idé ska få optimala förutsättningar för att lyckas. 

Som antagen till programmet får du coaching både individuellt och i grupp, och får delta i workshops och inspirationsevents tillsammans med andra i samma utvecklingsfas.

Du får tillgång till KTH Innovations nätverk, stöd inom patent- och avtalsfrågor, och dessutom får du kostnadsfri kontorsplats centralt på campus.

Vanliga frågor om KTH Innovations förinkubatorprogram

Vanliga frågor

Ansök till KTH Innovations förinkubatorprogram om:

 • du har ett teknikbaserat startup-projekt eller forskningsbaserat kommersialiseringsprojekt.
 • kärnan av teamet kring idén består av studenter, forskare, eller anställda på KTH.
 • du tycker att din idé och är nyskapande och innovativ.
 • är redo att lägga extra tid och fokus på ditt projekt. 
 • har en skalbar affärsmodell och vill vara redo att lansera din produkt eller tjänst på marknaden inom ett till två år.
 • letar efter en inspirerande miljö där du utvecklas tillsammans med andra.

Har du redan kontakt med en affärsutvecklingscoach på KTH Innovation så behöver du inte ansöka via formuläret. Ta kontakt med din coach, så får du reda på hur du kan ansöka! 

KTH Innovations förinkubatorprogram ger dig rätt stöd i rätt tid. Tillsammans med de 10-15 andra projekt som antas får du:

 • Affärsutvecklingsstöd: Du får en dedikerad affärsutvecklingscoach som stöttar din startup-resa. Som antagen till KTH Innovations förinkubatorprogram får ditt projekt högre prioritet, extra stöd och fokus.
 • Strukturerad process: Vi ger dig struktur och vägledning. Tillsammans sätter vi tydliga mål för att se till att du arbetar med rätt saker. Utvärderingsmöten sker var fjärde månad för att se till att du är på rätt spår.
 • Community och kontorsplats: Vi ger dig gratis kontorsplats dygnet runt. Du sitter i en stödjande community tillsammans med andra entreprenörer. Vi anordnar regelbundna nätverkningsevents och aktiviteter.
 • Workshops och utbildningar: Du får delta i regelbundna workshops och får utbildning inom relevanta områden, som att säkra finansiering eller finslipa din pitch.
 • Kommersiellt stöd: du får tillgång till alla KTH Innovations resurser, som finansiering, patentstöd, stöd i IP-frågor, och tillgång till KTH Innovations globala nätverk.

Projekt som antas till KTH Innovations förinkubatorprogram får högre prioritet och extra support och fokus från KTH Innovation och sin individuella affärsutvecklingscoach.

De får också tillgång till ett skräddarsytt program med veckovisa workshops och möten, plus exklusiva workshops och events.

Det är bara projekt i förinkubatorprogrammet som får tillgång till kontorsplats och mötesrum.

80% av de projekt som antas till programmet avslutar det framgångsrikt. 

KTH Innovation kan hjälpa dig som är forskare, student, eller anställd på KTH med affärsutvecklingscoaching, stöd i frågor om patent och avtal, säkra finansiering, bygga ditt team, och mycket mer. För att ta del av KTH Innovations vanliga stöd behöver du aldrig ansöka, utan bara höra av dig till innovation@kth.se  eller fylla i formuläret i denna länk .

KTH Innovations förinkubatorprogram är anpassat för idéer med potential att bli bolag. Du ska ha kommit lite längre i utvecklingen av din idé och är redo och har ambitionen att snabba på din utveckling och arbeta mer intensivt. Under 12 mån följer du ett specifikt program med både obligatoriska och frivilliga moment.

Förutom KTH Innovations vanliga stöd får de som antas en kontorsplats på Campus, workshops varje vecka för att utveckla sina projekt, extra affärsutvecklingsstöd, och en plats i KTH Innovations stödjande community. 

Programmets mål är att du ska hitta din första kund och ha en första “produkt” redo. Läs mer om programmet här. 

Känner du dig inte redo att söka till programmet än? Ta kontakt med KTH Innovation så hjälper vi dig påbörja utvecklingen av din idé. Boka ett första möte med oss här!

Sagt om KTH Innovations förinkubatorprogram

Sedan KTH Innovations förinkubatorprogram startades har över 150 startup-projekt antagits, alla startade av studenter, forskare och anställda på KTH. 80% av projekten som går programmet avslutar det framgångsrikt och går vidare ut mot marknaden. 

Bland kända alumner finns logistikföretaget Airmee, som optimerar sista milen-leverans baserat på KTH-forskning, deeptech-bolaget Manomotion, som utvecklar handscannings-teknik, och det studentstartade företaget Help to Help, som stöttar studenter i Tanzania genom crowdfunding.

Tillgängligheten till KTH Innovation var avgörande för mig för att kunna förverkliga mina visioner vid sidan av studierna. Funderar du på att söka till KTH Innovations förinkubatorprogram så finns det ingen anledning att inte göra det!

Filip Hildebrandt, grundare av asqill , ett av projekten i Batch 5 i KTH Innovations förinkubatorprogram

Programmet ger en struktur som gör att det är lätt att veta vad nästa steg är. Chansen att lyckas ökar otroligt mycket när man får hjälp av KTH Innovation. Det är också kul att sitta på samma ställe som andra som också utvecklar sina företag. Vi rekommenderar alla att söka!

Taraneh Shojaei, Oliver Petri och Fredrik Sebek, grundare av Apostar  i Batch 8 i KTH Innovations förinkubatorprogram

Ansökan

Ansökan till KTH Innovations förinkubatorprogram öppnar igen under vårterminen 2020. Har du en idé du vill utveckla eller ett forskningsresultat du tror kan ha kommersiell potential, tveka inte att ta kontakt med oss redan nu så hjälper vi dig att komma igång. Skicka oss ett mail på innovation@kth.se så berättar vi mer!