Nyheter

 • Final i vår KTH Innovation Challenge Music Tech

  Publicerad 2018-09-28
  Ansökningspedrioden för vår KTH Innovation Challenge Music Tech är slut, och det svåra arbetet med att hitta den mest innovativa idén har börjat. Är du nyfiken på vinnaren? Kom till finalen den 15 oktober!

 • 15 nya startups tar plats i Förinkubatorprogrammet

  Publicerad 2018-09-24
  Det verkar inte finnas någon ände på hur många startups KTH kan producera. När KTH Innovation nu välkomnar Batch 8 tar 15 blivande startups plats i förinkubatorprogrammet.

 • Grundare av KTH-startup vann Alma New Award

  Publicerad 2018-09-20
  Tina Bin Zhu, grundare av KTH-bolaget MindfulHu, och PhD-student inom interaktionsdesign på KTH, vann Alma New Award.

 • KTH-bolaget CodaEasy vann årets Superstart i Venture Cups Sverigefinal

  Publicerad 2018-09-20
  I hård konkurrens tog CodaEasy hem priset som årets Superstart under Venture Cups Sverigefinal.

 • KTH startups träffade ledande riskkapitalfirma

  Publicerad 2018-09-20
  Tittar man på det absoluta toppskiktet av universitet för potentiella entreprenörer i tech-sfären, rankas KTH bland likar som Oxford och Cambridge. Detta enligt Lakestar, en ledande riskkapitalfirma som besökte KTH för att hålla ett exklusivt event för utvalda KTH-startups.

 • Erfarenheter från en framgångsrik karriär som forskare och entreprenör

  Publicerad 2018-09-17
  Nästa tillfälle i KTH Innovations populära föreläsningsserie där vi tar upp ämnen specifikt riktade mot forskare på KTH närmar sig. Den här gången har vi bjudit in Stefan Ståhl, professor i molekylär bioteknik vid proteinvetenskapliga institutionen på Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa, för att dela med sig av sin långa erfarenhet som forskare och entreprenör.

 • Ideation Workshop – Mot en hållbar modeindustri

  Publicerad 2018-09-12
  Välkommen på Ideation workshop med KTH Innovation, där vi kommer introducera dig till användbara verktyg för att identifiera, validera och utveckla affärsidéer, med fokus på att skapa hållbar förändring över hela modeindustrins värdekedja.

 • Inclined Labs – KTH-bolaget som kan flyga

  Publicerad 2018-09-10
  Hör KTH-forskaren Peter Georén och hans medgrundare Jonas Tholin berätta historien om KTH-bolaget Inclined Labs, hur de blev de första människorna i världen att flyga wingsuit inomhus, och ge sina bästa råd för hur du kan följa i deras fotspår.

 • Lakestar Session

  Publicerad 2018-09-07
  Lakestar, en av Europas ledande riskkapitalfirmor kommer till KTH den 18 september för att ge en exklusiv föreläsning och nätverksträff. Du kan bli en av 20 utvalda representanter från KTH-startups som får delta, lära dig av ledande experter, och utöka ditt nätverk.

 • KTH Innovation Challenge - Music Tech

  Publicerad 2018-09-07
  KTH Innovation har en ny utmaning till dig! Den här gången vill vi att du kommer fram till en idé på tema music tech. I potten finns upp till 50 000 kronor i Proof of Concept-finansiering.

 • Kurs om immaterialrätt, innovation och vetenskaplig kommunikation

  Publicerad 2018-08-23
  Är du intresserad av att lära dig mer om innovationsprocesser och hur du kommersialiserar forskningsresultat? Eller vill du veta mer om immaterialrättens roll i avtal med olika aktörer som finansiärer, förlag och samarbetspartners? Är du doktorand på KTH? Då är den här kursen något för dig! Kursen LE3010 ger dig möjligheten att lära dig mer om just det. Kursen är på 3 hp och ges i samarbete mellan KTH biblioteket, KTH Innovation samt Patent och registreringsverket (PRV).

 • Lägesrapport från Förinkubatorn, fredag 24 augusti, 14.55

  Publicerad 2018-08-17
  I KTH Innovations lokaler är det full fart. Ett team skriver på en pressrelease för att lansera sin nya produkt, några har ett möte med en potentiell investerare, och ett tredje håller en demo för möjliga kunder. I köket dricks det kaffe och diskuteras affärsmodeller och i korridoren tar några en match vid pingisbordet. Följ med in i KTH Innovations förinkubator!

 • Getting started - Ideation Workshop med KTH Innovation

  Publicerad 2018-08-15
  Är du nyfiken på entreprenörskap men osäker på var du ska börja? Undrar du hur man kan komma på en bra affärsidé? Den här workshoppen ger dig handfasta tips som hjälper dig att komma igång!

 • New York event at Spotify with KTH Alumni

  Publicerad 2018-08-13
  KTH Innovation and KTH New York Alumni chapter invites USA alumni to an evening on innovation and entrepreneurship.

 • Tio KTH-startups som förändrar skolan

  Publicerad 2018-07-03
  Är KTH Innovation Sveriges största edtech-fabrik? När tekniken börjar leta sig in i skolorna möter studenter och forskare från KTH upp med nya lösningar som ser till att Sverige inte hamnar på efterkälken. Vi har listat tio edtech-startups från KTH som kan hjälpa svenska skolan att hänga med.

 • Sommarjobbet skapade affärsidén

  Publicerad 2018-06-29
  Terminen är slut och för många KTH-studenter är det dags att sommarjobba. Om du stöter på problem på arbetsplatsen, tänk ett varv extra på lösningen: det kan bli nyckeln till ditt framtida företag. Så blev det för Max Dyrhage, som för två år sedan pluggade sitt sista år på Medieteknikprogrammet på KTH.

 • KTH Innovations finansieringsprogram fortsätter

  Publicerad 2018-06-14
  KTH Innovations populära finansieringsprogram, verifieringsprogrammet VFT-1, fortsätter under hela 2018-2019.

 • Imponerande resultat när stål möter Artificiell Intelligens

  Publicerad 2018-06-08
  I Sverige har människan utvunnit och förädlat stål i tusen år. Järnet har spelat en viktig roll i landets historia, och har utvecklats från brytning för hand till vad som idag till stor del är en automatiserad process. Nu är det dags för stålindustrin att ta ännu ett kliv framåt: turen har kommit till maskininlärning, artificiell intelligens. HiMat Engineering utvecklar metodik som inte bara kan spara tid och miljontals kronor, utan också vår miljö.

 • Fullt hus på Demo Day för Batch 5

  Publicerad 2018-06-01
  Nio KTH-startups gick igår ur KTH Innovations förinkubatorprogram. Nu väntar nästa steg för bolagen, som på ett år har tagit stora kliv mot marknaden. Demo Day innehöll skarpa pitchar, ballonger och firande.

 • och vinnaren är…

  Publicerad 2018-05-28
  I april utmanade vi er att komma på en idé som kunde bidra till att uppfylla de globala målen. Vi fick ett rekordstort antal bidrag, många med riktigt smarta idéer för att lösa några av vår tids största utmaningar. Efter heta diskussioner kan vi nu äntligen avslöja vinnaren!

Till sidans topp