Nyheter

 • Vi söker vikarierande immaterialrätts- och affärsjurist

  Publicerad 2018-04-18
  Som immaterialrätts/affärsjurist kommer du ha en roll som kvalificerad rådgivare i immaterialrättsliga och affärsjuridiska frågor för KTH Innovation men också för KTH i stort. Du är avdelningens och KTH:s expertkompetens inom immaterialrätt och håller löpande i utbildningar och workshops för forskare och studenter i ämnet.

 • Ideation Workshop - What's your challenge?

  Publicerad 2018-04-17
  Är du nyfiken på entreprenörskap men osäker på var du ska börja? Undrar du hur man kan komma på en bra affärsidé? Den här workshoppen ger dig handfasta tips som hjälper dig att komma igång!

 • Deltagarna i Bicky Chakraborty-programmet möttes i Stockholm

  Publicerad 2018-04-16
  Bicky Chakrabortyprogrammet går in på sitt andra år. Efter uppstart i Göteborg i Februari var det dags för nästa träff i Stockholm, där de sex lovande startups som kommit in i programmet diskuterade kund- och säljteknik tillsammans med inbjudna experter.

 • De löser det moderna samhällets utmaningar med en tusen år gammal metod

  Publicerad 2018-04-13
  Hur många har inte varit med om att kryddväxter vissnar och dör efter en dag? Eller att förgäves försöka hitta den magiska mängd vatten som får basilikan att blomstra, bara för att missa en dag och komma hem till en slokande röra. Med inspiration av en metod med tusen år på nacken har Ecobloom kommit på en lösning.

 • Entreprenörer från två av KTH Innovations alumnibolag får stipendium

  Publicerad 2018-04-11
  Entreprenörer från två av KTH Innovations alumnibolag, Martin Engman från Nordic Welding Engineering (NWE), och Dongfang Li från Finecell, får ÅForsks entreprenörsstipendie som Morgondagens Samhällsbyggande Entreprenörer 2018.

 • Deras teknik hjälper när minnet sviker

  Publicerad 2018-04-06
  Gradvis blir det svårare att komma ihåg vad du skulle handla, var du lagt plånboken och att hitta hem från affären. Idag har 47 miljoner människor en demenssjukdom, en siffra som beräknas nästan tredubblas till år 2050. De som fått minnesproblem blir ofta mer och mer isolerade när vardagen blir svårare att klara av. MemoAR vill med hjälp av ny teknik göra världen mer tillgänglig för dessa människor.

 • Academy Tech Challenge

  Publicerad 2018-03-28
  Är du en idéspruta och bra på att lösa problem? Vill du tävla för KTH mot Chalmers Tekniska Högskola och Lunds Tekniska Högskola?

 • 12 startups går in i Batch 7 av KTH Innovations Förinkubatorprogram

  Publicerad 2018-03-27
  Det var hård konkurrens om platserna i KTH Innovations förinkubatorprogram, men efter heta diskussioner kan vi nu presentera de 12 spännande startups som går in i Batch 7.

 • De vill visualisera matens klimatpåverkan

  Publicerad 2018-03-23
  Intresset för klimatsmart mat växer, och många har börjat göra medvetna val för vad de lägger på tallriken. Men hur vet man egentligen vilka alternativ som är bäst för miljön? Klimato vill göra matens klimatpåverkan synlig för både de som äter och säljer den.

 • KTH partner i stor satsning på energiinnovation

  Publicerad 2018-03-21
  KTH ska bidra till omställningen till framtidens energi. Som ett av åtta initiativ får KTH, lett av KTH Innovation, i samarbete med Sting och InnoEnergy finansiering från Energimyndigheten för att bidra till att fler energiinnovationer når ut på marknaden.

 • Tech for the Global Goals- Innovation for a brighter tomorrow

  Publicerad 2018-03-21
  Klimatförändringar, ojämlikhet, fattigdom och hunger – det är bara några av de utmaningar vi måste lösa för att skapa en ljusare morgondag. För tre år sedan enades världens ledare om 17 mål för att skapa en bättre värld till år 2030, och det är nu upp till oss alla att hjälpas åt att uppfylla dem.

 • Demo Day för åtta spännande startups från KTH Innovations förinkubatorprogram

  Publicerad 2018-03-13
  Ett år kan gå fort! Fredagen den 2 mars var det dags för åtta spännande startups från KTH Innovations förikubatorsprogram att ta examen.

 • 10 orsaker till att ansöka till förinkubatorn

  Publicerad 2018-02-26
  Undrar du fortfarande om KTH Innovations förinkubator är rätt för dig? Här är 11 orsaker till varför du ska sluta undra och kontakta oss i stället!

 • Map Project - rätten till en egen adress

  Publicerad 2018-02-14
  ”Bakom bensinmacken, uppför backen, vid tredje trädet på vänster sida”- så kan en vägbeskrivning se ut till någon som saknar en adekvat adress, vilket idag är runt hälften av jordens befolkning. Förutom att en plats kan bli svår att hitta så saknar personer utan adress också tillgång till viktiga samhällsfunktioner, som att starta ett bankkonto, beställa varor på nätet eller guida en ambulans i en nödsituation. Det här problemet vill Map Project Sverige lösa.

 • Seminarium - hur jobbar man med entreprenörer?

  Publicerad 2018-02-14
  Vi vet att inte alla har erfarenhet eller intresse av att ta en idé från labbet till marknaden. Sedan 2014 har KTH Innovation med stor framgång hjälpt till att matcha ihop KTH forskare med entreprenörer i över 50 projekt.

 • Ny fond för investeringar i unga digitala teknikbolag

  Publicerad 2018-01-10
  En halv miljard – så mycket kapital har den nu lanserade fonden Luminar Ventures till sitt förfogande. Fonden kommer att drivas av affärsänglarna Magnus Bergman och Jacob Key, med stöd av Linda Höglund, CFO, och Daniel Karsberg, investment manager och ska investera i tidiga skeden och erbjuda ett aktivt stöd till techstartups.

 • Populärt verifieringsprogrammet VFT-1 fortsätter

  Publicerad 2017-11-29
  Det suveräna verifieringsprogrammet VFT-1 fortsätter under hela 2018 och 2019.

 • From digital mindfulness to child obesity - 9 new startups accepted for Batch 6

  Publicerad 2017-11-02
  KTH Innovation can now present the nine newest startups that will join the 12 month program of the KTH Innovation pre-incubator.

 • Brighter Program 2017: The journey has begun

  Publicerad 2017-11-01
  As you may have noticed, the KTH Innovation Brighter Program 2017 is alive and kicking overseas as we speak. 8 enthusiastic cases have started their journey and we had a chat with Program Coordinator Nicole Forsberg about what the program is about to offer this year.

 • Ideation workshop for a sustainable future

  Publicerad 2017-10-10
  Do you have an idea that could reinvent the fashion industry?

Till sidans topp