Nyheter

 • Getting started - Ideation Workshop med KTH Innovation

  Publicerad 2018-08-15
  Är du nyfiken på entreprenörskap men osäker på var du ska börja? Undrar du hur man kan komma på en bra affärsidé? Den här workshoppen ger dig handfasta tips som hjälper dig att komma igång!

 • New York event at Spotify with KTH Alumni

  Publicerad 2018-08-13
  KTH Innovation and KTH New York Alumni chapter invites USA alumni to an evening on innovation and entrepreneurship.

 • Tio KTH-startups som förändrar skolan

  Publicerad 2018-07-03
  Är KTH Innovation Sveriges största edtech-fabrik? När tekniken börjar leta sig in i skolorna möter studenter och forskare från KTH upp med nya lösningar som ser till att Sverige inte hamnar på efterkälken. Vi har listat tio edtech-startups från KTH som kan hjälpa svenska skolan att hänga med.

 • Sommarjobbet skapade affärsidén

  Publicerad 2018-06-29
  Terminen är slut och för många KTH-studenter är det dags att sommarjobba. Om du stöter på problem på arbetsplatsen, tänk ett varv extra på lösningen: det kan bli nyckeln till ditt framtida företag. Så blev det för Max Dyrhage, som för två år sedan pluggade sitt sista år på Medieteknikprogrammet på KTH.

 • KTH Innovations finansieringsprogram fortsätter

  Publicerad 2018-06-14
  KTH Innovations populära finansieringsprogram, verifieringsprogrammet VFT-1, fortsätter under hela 2018-2019.

 • Imponerande resultat när stål möter Artificiell Intelligens

  Publicerad 2018-06-08
  I Sverige har människan utvunnit och förädlat stål i tusen år. Järnet har spelat en viktig roll i landets historia, och har utvecklats från brytning för hand till vad som idag till stor del är en automatiserad process. Nu är det dags för stålindustrin att ta ännu ett kliv framåt: turen har kommit till maskininlärning, artificiell intelligens. HiMat Engineering utvecklar metodik som inte bara kan spara tid och miljontals kronor, utan också vår miljö.

 • Fullt hus på Demo Day för Batch 5

  Publicerad 2018-06-01
  Nio KTH-startups gick igår ur KTH Innovations förinkubatorprogram. Nu väntar nästa steg för bolagen, som på ett år har tagit stora kliv mot marknaden. Demo Day innehöll skarpa pitchar, ballonger och firande.

 • och vinnaren är…

  Publicerad 2018-05-28
  I april utmanade vi er att komma på en idé som kunde bidra till att uppfylla de globala målen. Vi fick ett rekordstort antal bidrag, många med riktigt smarta idéer för att lösa några av vår tids största utmaningar. Efter heta diskussioner kan vi nu äntligen avslöja vinnaren!

 • Guldregn över KTH:s startups

  Publicerad 2018-05-26
  I Venture Cups regionfinal tog team från KTH hem två av de fyra priserna som ger en biljett till finalen i september. Map Project vann priset Impact Maker och CodaEasy tog hem priset Student Superstart.

 • KTH Innovation partner i Music Tech Fest - och belönar den mest innovativa idén med 50 000 SEK

  Publicerad 2018-05-22
  Under musik- och teknikfestivalen Music Tech Fest, som kommer till KTH i september, kommer världsartister, studenter, forskare, kreatörer och innovatörer att utforska musik och teknik tillsammans. KTH Innovation deltar som partner i festivalens 24-timmars Hack Camp, och kommer också att dela ut ett pris på 50 000 kronor till festivalens mest innovativa idé, i en KTH Innovation Challenge som lanseras under festivalveckan.

 • Ta blodprovet var du vill

  Publicerad 2018-05-18
  Täta läkarbesök kan snart vara ett minne blott för de som behöver regelbundna blodprov. Vi hörde av oss till KTH Innovationsalumnen Capitainer, som precis registrerat en CE-märkning för sin första produkt, ett provtagningskort som gör det möjligt för patienter att ta sina egna blodprov.

 • Lunchseminarium: Innovation & entreprenörskap - resurser för dig som lärare på KTH

  Publicerad 2018-05-08
  Vi har märkt att intresset för innovation och entreprenörskap växer på KTH, Nu bjuder vi in alla lärare på KTH till ett lunchseminarium, där vi berättar om vilket stöd vi kan ge er i ert arbete.

 • Demo Day Batch 5

  Publicerad 2018-05-07
  Vilka av dagens unga teknikbolag blir framtidens Spotify, AirBnb eller Uber? När vi på KTH Innovation den sista maj arrangerar Demo Day för Batch 5 kommer nio startups att visa upp sin utveckling under det gånga året. Alla nio har två saker gemensamt: en koppling till KTH och stor potential att växa till sig rejält.

 • New York, Silicon Valley eller München: Var vill du åka?

  Publicerad 2018-05-04
  I fem år har KTH Innovation drivit Brighterprogrammet, ett internationaliseringsprogram som kulminerar med en vecka i Silicon Valley. Nu, inför det sjätte året, expanderar programmet till två nya destinationer, München och New York, med målet att ta KTH-startups till fler av världens ledande innovationshubbar.

 • Lunchseminarium - Patent, ett verktyg för framgångsrik forskning och kommersialisering

  Publicerad 2018-04-27
  Välkommen till nästa lunchseminarium i KTH Innovations populära serie där vi lyfter ämnen som är särskilt relevanta för dig som forskare på KTH!

 • Fast lane to market – Ericsson Garage & KTH Innovation

 • Stagecast gör konserten smartare

  Publicerad 2018-04-27
  Stagecast har stora planer. Genom att låta konsertbesökare använda sin smarta telefon för att engagera sig i showen vill de revolutionera konsertupplevelsen. Efter att ha gått Brighterprogrammet 2016 har den här KTH Innovationsalumnen gasat på!

 • Vi söker vikarierande immaterialrätts- och affärsjurist

  Publicerad 2018-04-18
  Som immaterialrätts/affärsjurist kommer du ha en roll som kvalificerad rådgivare i immaterialrättsliga och affärsjuridiska frågor för KTH Innovation men också för KTH i stort. Du är avdelningens och KTH:s expertkompetens inom immaterialrätt och håller löpande i utbildningar och workshops för forskare och studenter i ämnet.

 • Ideation Workshop - What's your challenge?

  Publicerad 2018-04-17
  Är du nyfiken på entreprenörskap men osäker på var du ska börja? Undrar du hur man kan komma på en bra affärsidé? Den här workshoppen ger dig handfasta tips som hjälper dig att komma igång!

 • Deltagarna i Bicky Chakraborty-programmet möttes i Stockholm

  Publicerad 2018-04-16
  Bicky Chakrabortyprogrammet går in på sitt andra år. Efter uppstart i Göteborg i Februari var det dags för nästa träff i Stockholm, där de sex lovande startups som kommit in i programmet diskuterade kund- och säljteknik tillsammans med inbjudna experter.

Till sidans topp