• Map Project - rätten till en egen adress

Publicerad 2018-02-14
    ”Bakom bensinmacken, uppför backen, vid tredje trädet på vänster sida”- så kan en vägbeskrivning se ut till någon som saknar en adekvat adress, vilket idag är runt hälften av jordens befolkning. Förutom att en plats kan bli svår att hitta så saknar personer utan adress också tillgång till viktiga samhällsfunktioner, som att starta ett bankkonto, beställa varor på nätet eller guida en ambulans i en nödsituation. Det här problemet vill Map Project Sverige lösa.

• Seminarium - hur jobbar man med entreprenörer?

Publicerad 2018-02-14
    Vi vet att inte alla har erfarenhet eller intresse av att ta en idé från labbet till marknaden. Sedan 2014 har KTH Innovation med stor framgång hjälpt till att matcha ihop KTH forskare med entreprenörer i över 50 projekt.

• Ny fond för investeringar i unga digitala teknikbolag

Publicerad 2018-01-10
    En halv miljard – så mycket kapital har den nu lanserade fonden Luminar Ventures till sitt förfogande. Fonden kommer att drivas av affärsänglarna Magnus Bergman och Jacob Key, med stöd av Linda Höglund, CFO, och Daniel Karsberg, investment manager och ska investera i tidiga skeden och erbjuda ett aktivt stöd till techstartups.

• Populärt verifieringsprogrammet VFT-1 fortsätter

Publicerad 2017-11-29
    Det suveräna verifieringsprogrammet VFT-1 fortsätter under hela 2018 och 2019.

• From digital mindfulness to child obesity - 9 new startups accepted for Batch 6

Publicerad 2017-11-02
    KTH Innovation can now present the nine newest startups that will join the 12 month program of the KTH Innovation pre-incubator.

• Brighter Program 2017: The journey has begun

Publicerad 2017-11-01
    As you may have noticed, the KTH Innovation Brighter Program 2017 is alive and kicking overseas as we speak. 8 enthusiastic cases have started their journey and we had a chat with Program Coordinator Nicole Forsberg about what the program is about to offer this year.

• Ideation workshop for a sustainable future

Publicerad 2017-10-10
    Do you have an idea that could reinvent the fashion industry?

• Workshop: Talking to customers

Publicerad 2017-09-22
    How do you get early market feedback and make sure you have a good idea?

• KTH Company Furhat Robotics raises $2.5m in seed round

Publicerad 2017-09-14
    Today the KTH Spin-off Furhat Robotics announced that they've closed a seed round of $2.5m led by Balderton Capital and LocalGlobe.

• Course on how to commercialize research results

• "Vi vill skapa en miljö där vi snabbt kan få ut KTH-bolag på marknaden!"

Publicerad 2017-09-04
    Nu är ansökan till KTH Innovations förinkubator och batch 6 öppen. Batchansvarig för höstens omgång är Donnie SC Lygonis, och han hoppas på rekordmånga ansökningar då trycket varit stort under året som gått.

• Workshop: Ideas and how to have them

Publicerad 2017-08-11
    Welcome to this introduction workshop held in the beginning of the semester to help you focus on upcomming studies or research and how innovation development will benefit you and your career.

• De ska minska klagomålen på hantverkarbranschen

Publicerad 2017-07-31
    Att hantverkaryrket inte har det bästa ryktet när det kommer till punktlighet och kommunikation är ingen hemlighet. Men måste det verkligen vara så? Inte om startupbolaget Cling får bestämma. Med sitt offertverktyg vill de förenkla hantverkarnas administration och minska antalet klagomål från konsumenter.

• Min entreprenörsskapsresa: Tanmoy Bari, VD på Greenely

Publicerad 2017-07-13
    Hållbarhetsbolaget Greenely har under de senaste två åren jobbat på ett samarbete med Stanford University. I sommar lanseras deras innovation, en app som analyserar och visualiserar din energianvändning, på den amerikanska marknaden, närmare bestämt i Kalifornien. Men för Tanmoy Bari, medgrundare av Greenely AB, var en karriär som entreprenör aldrig planen.

• FineCell behöver din hjälp- svara på vår innovationspanel!

Publicerad 2017-06-13
    Är du intresserad av nya tekniska lösningar från KTH och har industriell eller marknadsmässig kunskap inom nanocellulosa material? Just nu söker ett av våra bolag, FineCell, din input för att undersöka om och hur deras teknologi bäst kan tas vidare till marknaden.

• One step closer to Heal, Fuel and Clean the World!

Publicerad 2017-06-01
    This year's first KTH Innovation Challenge was focusing on Biotechnology areas related to human health such as disease prevention, diagnosis and treatments, environmentally friendly and efficient production of fuels, chemicals and food. We are happy to announce that we have two winners!

• Var med och påverka morgondagens innovationer!

Publicerad 2017-05-31
    KTH Innovation hjälper omkring 300 nya teknikidéer varje år. Förhoppningen är att dessa nya lösningar ska möta marknaden och dess behov och nu söker vi dig som kan bidra med industriell och marknadsrelevant input.

• LocalLife vill hitta tillbaka till grannsamverkan

Publicerad 2017-05-31
    Vi talar allt mer om smarta städer idag, men vad menas egentligen med en smart stad och vad är utmaningarna med dem? KTH Innovation träffade Hossein Shahrokni, postdoc på KTH och en av medgrundarna till LocalLife.

• Workshop: Talking to customers

Publicerad 2017-05-30
    How do you get early market feedback and assure your idea is good enough?

• From digital nutritionists to urban farming - Say hi to Batch 5!