Nyheter

 • Lunchseminarium: Från labb till fjäll – hur teknik från KTH räddar liv i skidbacken

  Publicerad 2018-12-07
  För en började det med vanmakt efter en tragisk lavinolycka, och för den andra med insikten att många traumatiska hjärnskador kunde förhindras. Båda fallen resulterade i forskningsprojekt på KTH, och i teknik som idag har räddat många människors liv. Välkomna till ett lunchseminarium på tema träning, teknik och säkerhet!

 • 400 besökare ville prata jämställdhet och teknik

  Publicerad 2018-12-07
  Den 6 december bjöd KTH Innovation in till TEDxKTH Women. 400 deltagare samlades på KTH för att höra sex fantastiska TEDx-tal, äta 800 portioner räddad mat, och designa fantasifulla namnlappar med hjälp av 192 färgpennor, över 1000 klistermärken och 66 meter washitejp.

 • KTH-bolag mötte ledande investerare

  Publicerad 2018-11-28
  Intresset är stort för ny teknik från KTH, inte bara i Sverige utan också globalt. Idag fick KTH Innovation för andra gången besök från Klaus Hommels och hans team från Lakestar, tidigare investerare i företag som Spotify, Klarna, King och Airbnb.

 • Prins Daniels Fellowship inspirerade till entreprenörskap

  Publicerad 2018-11-23
  Onsdagen den 21 november besökte Prins Daniel och tre av inspiratörerna från Prins Daniels Fellowship Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) för att samtala med studenter om entreprenörskap.

 • KTH Innovation Challenge Flemingsberg: Tech for better health

  Publicerad 2018-11-09
  Är du forskare, student eller anställd på KTH Campus Flemingsberg med en idé som kan motverka sjukdomar, förbättra diagnostisering eller göra behandlingar och vårdprocesser mer effektiva? Skulle din idé kunna förbättra individers livsstil och hälsa med hjälp av teknik? Då har KTH Innovation en utmaning och möjlighet för dig!

 • KTH Innovation on Tour: Campus Flemingsberg

  Publicerad 2018-11-08
  Hej Flemingsberg! KTH Innovation kommer till er! Vi kommer anordna workshops, en KTH Innovation Challenge för er på campus, seminarier, ge tillfällen till möten med våra coacher, jurist och patentingenjör och mycket mer!

 • Prins Daniels Fellowship inspirerar KTH-studenter till entreprenörskap

  Publicerad 2018-10-24
  Drömmer du om att starta företag, eller är precis i startgroparna? Oavsett vill Prins Daniels Fellowship inspirera och peppa till att våga ta steget att starta eget!

 • Elva bolag antagna till KTH Innovations Brighterprogram

  Publicerad 2018-10-19
  Elva startups har antagits till KTH Innovations Brighterprogram, där tidiga teknikstartups får en skjuts i sin globala utveckling. Några av de kända bolag som deltagit i programmet sedan starten år 2012 är Greenely, Furhat Robotics, Manomotion och Airmee.

 • Loopfree vinner KTH Innovations Music Tech Challenge

  Publicerad 2018-10-18
  I måndags avslöjade vi äntligen vinnaren av KTH Innovations music tech-utmaning. Efter en svår juryprocess stod till slut Loopfree som vinnare av de 50 000 kronorna i finansiering.

 • TEDxKTH Women: Showing up

  Publicerad 2018-10-18
  Årets tema för TEDWomen är Showing up, och det är exakt vad vi kommer att göra på KTH.

 • Final i vår KTH Innovation Challenge Music Tech

  Publicerad 2018-09-28
  Ansökningspedrioden för vår KTH Innovation Challenge Music Tech är slut, och det svåra arbetet med att hitta den mest innovativa idén har börjat. Är du nyfiken på vinnaren? Kom till finalen den 15 oktober!

 • 15 nya startups tar plats i Förinkubatorprogrammet

  Publicerad 2018-09-24
  Det verkar inte finnas någon ände på hur många startups KTH kan producera. När KTH Innovation nu välkomnar Batch 8 tar 15 blivande startups plats i förinkubatorprogrammet.

 • Grundare av KTH-startup vann Alma New Award

  Publicerad 2018-09-20
  Tina Bin Zhu, grundare av KTH-bolaget MindfulHu, och PhD-student inom interaktionsdesign på KTH, vann Alma New Award.

 • KTH-bolaget CodaEasy vann årets Superstart i Venture Cups Sverigefinal

  Publicerad 2018-09-20
  I hård konkurrens tog CodaEasy hem priset som årets Superstart under Venture Cups Sverigefinal.

 • KTH startups träffade ledande riskkapitalfirma

  Publicerad 2018-09-20
  Tittar man på det absoluta toppskiktet av universitet för potentiella entreprenörer i tech-sfären, rankas KTH bland likar som Oxford och Cambridge. Detta enligt Lakestar, en ledande riskkapitalfirma som besökte KTH för att hålla ett exklusivt event för utvalda KTH-startups.

 • Erfarenheter från en framgångsrik karriär som forskare och entreprenör

  Publicerad 2018-09-17
  Nästa tillfälle i KTH Innovations populära föreläsningsserie där vi tar upp ämnen specifikt riktade mot forskare på KTH närmar sig. Den här gången har vi bjudit in Stefan Ståhl, professor i molekylär bioteknik vid proteinvetenskapliga institutionen på Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa, för att dela med sig av sin långa erfarenhet som forskare och entreprenör.

 • Ideation Workshop – Mot en hållbar modeindustri

  Publicerad 2018-09-12
  Välkommen på Ideation workshop med KTH Innovation, där vi kommer introducera dig till användbara verktyg för att identifiera, validera och utveckla affärsidéer, med fokus på att skapa hållbar förändring över hela modeindustrins värdekedja.

 • Inclined Labs – KTH-bolaget som kan flyga

  Publicerad 2018-09-10
  Hör KTH-forskaren Peter Georén och hans medgrundare Jonas Tholin berätta historien om KTH-bolaget Inclined Labs, hur de blev de första människorna i världen att flyga wingsuit inomhus, och ge sina bästa råd för hur du kan följa i deras fotspår.

 • Lakestar Session

  Publicerad 2018-09-07
  Lakestar, en av Europas ledande riskkapitalfirmor kommer till KTH den 18 september för att ge en exklusiv föreläsning och nätverksträff. Du kan bli en av 20 utvalda representanter från KTH-startups som får delta, lära dig av ledande experter, och utöka ditt nätverk.

 • KTH Innovation Challenge - Music Tech

  Publicerad 2018-09-07
  KTH Innovation har en ny utmaning till dig! Den här gången vill vi att du kommer fram till en idé på tema music tech. I potten finns upp till 50 000 kronor i Proof of Concept-finansiering.

Till sidans topp