Robert Langer: Att skapa och implementera banbrytande teknologi

KTH Innovation bjuder in till ett lunchseminarium med Dr. Robert Langer, David H. Koch Institute Professor på Massachusetts Institute of Technology (MIT), och en pionjär inom forskning och kommersialisering.

Tid: On 2019-05-15 kl 11.30 - 13.30

Föreläsare: Professor Robert Langer, MIT

Plats: Sing Sing, Lindstedtsvägen 30

Registrera dig här.

Dr. Langer har över 1300 patent/ansökningar, har publicerat snart 1500 artiklar, startat över 30 spinoff-bolag, och delar just nu fjärdeplatsen som den mest citerade personen i historien inom alla områden. Det beräknas att hans arbete har påverkat över två miljarder människor.

Efter Dr. Langers presentation bjuder Lisa Ericsson, Chef för KTH Innovation, in till ett samtal mellan Dr. Langer och KTH-profilerna Ann-Christine Albertsson, Professor Emerita i Fiber och Polymerteknik, Sophia Hober, Professor i Molekylär bioteknik, och Niclas Roxhed, Docent inom Mikro- och nanosystem, som kommer att reflektera på presentationen och hur kommersialisering av forskning kan vara ett medel för att nå både akademisk excellens och impact.

Detta är en unik möjlighet att höra Dr. Langer dela med sig av sina erfarenheter av att skapa och implementera banbrytande teknik, baserat på hans framgångsrika karriär inom forskning inom gränssnittet mellan medicin, materialvetenskap, och kemiteknik.

När: 15 maj, 12.00–13.30. Registrering och lunch från 11.30

Var: Plattan i Sing Sing, Lindstedtsvägen 30

För vem: KTH-forskare, studenter och speciellt inbjudna gäster

Registrera dig här.

Robert Langer är David H. Koch Institute Professor på Massachusetts Institute of Technology (MIT), en av bara tretton "Institute Professors" på MIT. Langer har fått över 220 prestigefyllda pris, och är en av fyra nu levande människor som har fått både the United States National Medal of Science (2006) och the United States National Medal of Technology and Innovation (2011).

Bild: Robert Langer © 2015 Queen Elizabeth Prize for Engineering Foundation

Detta seminarium anordnas i samarbete med Amerikanska Ambassaden i Sverige.

Innehållsansvarig:innovation@kth.se
Tillhör: KTH Innovation
Senast ändrad: 2019-04-17