New York, Silicon Valley eller München: Var vill du åka?

Varför vi utökar Brighterprogrammet

Publicerad 2018-05-04

I fem år har KTH Innovation drivit Brighterprogrammet, ett internationaliseringsprogram som kulminerar med en vecka i Silicon Valley. Nu, inför det sjätte året, expanderar programmet till två nya destinationer, München och New York, med målet att ta KTH-startups till fler av världens ledande innovationshubbar.

Silicon Valley beskrivs ofta som världens främsta innovationshub. Här startades techjättar som Google, HP, LinkedIn, AirBnb och många, många fler. Regionen kan också skryta med att vara hem till prestigefyllda universitet som Stanford och Berkeley, och forskningscentra som NASA, Ames och Stanford Research Institute. Här finns otaliga inkubatorer, acceleratorer, teknikcentra och venturekapitalbolag. Men även om Silicon Valley har mycket att erbjuda för nästan alla typer av startups, så har regionen mest att ge åt mjukvarubaserade sådana.

- Under åren har vi utvecklat ett nätverk i världsklass i Silicon Valley. Att ge KTH-startups möjligheten att sitta ned en och en och diskutera affärsmodeller, teknikutveckling och trender med några av världen främsta innovatörer är fantastiskt, säger Nicole Forsberg, Programansvarig för Brighterprogrammet. Som ett led i programmets utveckling vill vi nu skräddarsy det ännu mer för att passa våra deltagares olika teknikområden, för att ge dem ännu bättre möjligheter.

Två nya destinationer 2018

Under hösten 2018, efter fyra månaders förberedelser, delar de medverkande i Brighterprogrammet upp sig och reser till en av tre utvalda destinationer baserat på deras respektive teknikområde. För att komplettera Silicon Valleys mjukvarufokus, ger KTH Innovation nu också startups inom media- och finanssektorn möjligheten att åka till New York, och startups inom den smarta industrin att följa med till München.

- New York är ett välkänt finanscentrum, säger Donnie SC Lygonis, Affärsutvecklingscoach på KTH Innovation. Här finns också högkvarteren för många ledande mediebolag, som New York Times och Wall Street Journal. Startups inom media, fintech och andra relaterade områden har mycket att vinna på att starta sin globala resa i New York!

München är ett high-tech center, där många bolag inom bil-, flyg, energi- och tillverkningsindustri har sina högkvarter. Nästan 100 av Tysklands största företag, som BMW, Siemens och Allianz har sina huvudkontor i München.

Nicole Forsberg säger:

- Vi valde München på grund av stadens starka fokus på smart industri, antalet globala industriella högkvarter, och den starka forskningscommunityn knuten till staden. Vi hoppas att vi kommer få se många spännande samarbeten mellan KTH-projekt och Münchens ekosystem.

Är du redo att accelerera på en global marknad? Sök till Brighterprogrammet idag!

Innehållsansvarig:innovation@kth.se
Tillhör: KTH Innovation
Senast ändrad: 2018-05-04