Riksidrottsuniversitetet

KTH är ett Riksidrottsuniversitet(RIU) vilket innebär att det på KTH ska vara möjligt att både studera och elitidrotta. På KTH bedrivs också världsledande forskning inom många teknikområden som är intressant för svensk idrott.

Riksidrottsuniversitet

KTH bildar tillsammans med GIH ett av Sveriges tre Riksidrottsuniversitet (RIU). De övriga är Umeå Universitet och Chalmers tillsammans med Göteborgs Universitet. Som ett RIU har KTH avtalat med Riksidrottsförbundet (RF) om att försöka optimera möjligheterna för elitidrottande studenter att kombinera en elitsatsning med högskolestudier; dvs att möjliggöra så kallade dubbla karriärer. Vidare vill KTH också synliggöra och utveckla vår idrottsrelevanta forskning i ett nära samarbete med idrotten och idrottens behov.

Student på Riksidrottsuniversitetet

Du som är landslagsidrottare och student på KTH får ett professionellt stöd i form av studieanpassning, karriärvägledning och ett omfattande idrottsstöd med hjälp av Sport Campus Sweden.

Idrott på landslagsnivå och studier på KTH

Kurser och examensarbeten

KTH erbjuder också våra studenter en kurs idrottsteknologi samt möjligheten att göra idrottsrelevanta examensarbeten. Kursen och examensarbeten utförs i nära samarbete med GIH.

Idrottsrelevant forskning

På KTH bedrivs idag världsledande forskning inom många teknikområden som är eller kan bli intressanta för svensk idrott. Vår forskning vill öka kunskapen om vad som krävs och vad som kan och behöver mätas för att få en så bra prestationsutveckling som möjligt.

Innehållsansvarig:Sofie Kim
Tillhör: Om KTH
Senast ändrad: 2018-05-24