Utlandsstudier

Som student på KTH har du mycket goda möjligheter att skaffa internationell erfarenhet under din studietid. Utlandsstudier gör dig mer eftertraktad på arbetsmarknaden och ger dig en upplevelse för livet.

#kthstudentutomlands

Bilder från KTH-studenter världen över

Frågor?

De internationella möjligheterna varierar mellan programmen. Om du har frågor om vilka möjligheter som finns för studenter på det program som du är intresserad av att studera, använda kontaktuppgifterna på programsidan.

Låt dig inspireras av några av de studenter som pluggar utomlands just nu.

Var tredje student som tar examen från KTH har studerat eller gjort sitt examensarbete utomlands och de flesta av dem tycker att utlandsstudierna har hjälpt dem till ett bättre jobb. KTH samarbetar med fler än 250 framstående tekniska universitet runt om i världen. Om du väljer att förlägga en del av din studietid utomlands räknas det in i utbildningen från KTH. Du kan ta med dina studiemedel och ofta är det möjligt att få stipendium för merkostnader.

Utbyte runt om i världen

KTH samarbetar med ledande tekniska universitet världen över. Olika utbytesavtal gör det möjligt att tillbringa en eller två terminer utomlands utan att förlänga studietiden eller betala terminsavgifter. Med utbytesplatsen följer vanligtvis ett stipendium. De mest populära destinationerna är Singapore, Schweiz, Australien, USA, Frankrike och Tyskland.

Examensarbete och projekt utomlands

Många studenter vid KTH gör sina examensarbeten eller andra projekt utomlands. Stipendier finns att söka för bland annat projekt i Europa och för fältstudier i ett utvecklingsland. Som exempel har studenter i år har bland annat gjort examensarbete i Brasilien om stadsplanering i Rio de Janeiros favelas och praktik på arkitektkontor i Berlin.

Sommarkurser

Vid ett antal av KTH:s partneruniversitet i Europa och Asien finns möjlighet att studera några veckor under sommaren. Det är till exempelt populärt att på plats i Kina fördjupa sina kunskaper om landet. Om du funderar på att åka iväg en längre period senare i utbildningen kan en sommarkurs vara en bra start.

Vilken värld väntar på dig?

Olika typer av utlandsstudier

KTH erbjuder flera former av utlandsstudier:

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Till sidans topp