Globalt samarbete för att sluta kretsloppet inom modeindustrin

KTH är partner i Global Change Award, ett initiativ som syftar till att accelerera omställningen till en cirkulär modeindustri för att skydda planeten och miljön vi lever i.

Ett av de vinnande teamen 2019, Lab Leather by Le Qara

KTH och Accenture är partners i utmaningen Global Change Award, som lanserades 2015 av H&M Foundation. Fem innovativa och banbrytande idéer som kan bidra till en mer hållbar modeindustri får dela på 1 miljon euro och en plats i den skräddarsydda innovationsacceleratorn, där de får stöd för att förverkliga sina idéer. 

Mot en hållbar modeindustri

Den årligt återkommande utmaningen fungerar som en katalysator för att driva på utvecklingen mot en cirkulär modeindustri. Global Change Award är öppen för bidrag från hela världen, och alla som har en idé kan delta, oavsett förkunskaper. Efter ansökningsperiodens har avslutats väljer en expertpanel fem vinnare som får dela på 1 miljon euro och en plats i innovationsacceleratorn. Vinnarna presenteras vid en prisceremoni i Stockholms Stadshus.

Global Change Award är en av världens största initiativ i sin genre. Sedan utmaningen tog sin början år 2015 har fler än 14,000 bidrag har lämnats in från 182 länder.  

Läs mer på Global Change Awards hemsida.

Accelerator för innovation

Vinnarna av Global Change Award får förutom prissumman tillgång till ett årslångt skräddarsytt acceleratorprogram som tagits fram av H&M Foundation, Accenture och KTH Innovation. Programmet börjar med en veckas intensiv bootcamp i Stockholm, där KTH Innovation står värd på KTH:s Campus. Utifrån modellen KTH Innovation Readiness LevelTM, utvecklad av KTH Innovation, utvärderar teamen i vilken utvecklingsfas deras innovationer befinner sig i idag och identifierar var de ska lägga fokus framöver. 

Innehållsansvarig:innovation@kth.se
Tillhör: KTH Innovation
Senast ändrad: 2020-01-14