Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling, kandidatutbildning 180 hp

Kandidatprogrammet Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling fokuserar särskilt på fastighetsrättsliga, fastighetsekonomiska och tekniska verktyg. Med kompetens inom både juridik och ekonomi kan du exempelvis jobba på bygg- och fastighetsföretag, konsultföretag eller fastighetsmäklarföretag.

Anmälan stängd

Anmälan till höstterminen 2017 är stängd

Examen: Teknologie kandidat
Möjlighet till utlandsstudier: Ja, läs mer
Längd: 3 år heltid, 180 högskolepoäng
Plats: KTH Campus, Stockholm

Särskild behörighet:
Matematik 3c, Fysik 1a alternativt Fysik 1b1+1b2 och Kemi 1 eller motsvarande. I stället för Fysik 1 och Kemi 1 ger Naturkunskap 2 motsvarande behörighet. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E.
Mer om behörighet (antagning.se)
Antagningspoäng HT-16:
BI: 19.10, BIEX: 17.80, BII: 18.75, HP: 1.25

För frågor relaterade till utbildningens kursinnehåll och uppbyggnad:
svl-s@abe.kth.se

För andra typer av frågor som behörighet, urval och frågor till KTH-studenter:
Fråga oss om studier

Utbildningen tillhör ämnesområdet:

Arkitektur, samhällsbyggnad och byggteknik
 

Överblick över utbildning

Matematik
Exjobb/ projektarb.
Valbara kurser
Fastighetsjuridik och fastighetsekonomi
Finans och ekonomi
Samhällsbyggnad, övrig
Jämför med annat program

Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling 180 hp

Utbildningen är skräddarsydd för att du ska få alla de kunskaper som krävs för att arbeta med fastighetsutveckling eller som fastighetsmäklare. Programinnehållet bygger på breda och djupa kompetenser som är unika för KTH och du läser främst ekonomi, juridik, fastighetsteknik, informationsteknik och matematik. Under det första året är kurserna obligatoriska. Du fortsätter sedan under det andra läsåret att läsa obligatoriska kurser men du väljer också ett spår mot antingen fastighetsutveckling eller fastighetsförmedling.

Kurser

Jobbet och framtiden

Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling är en bred och tvärvetenskaplig utbildning för dig som siktar på att jobba med fastighetsutveckling eller som fastighetsmäklare. Efter examen har du stora möjligheter att prova på olika områden inom fastighetssektorn. Du kan exempelvis jobba på byggoch fastighetsföretag, konsultföretag eller fastighetsmäklarföretag. Andra karriärmöjligheter är att jobba inom statens och kommunernas fastighetsutvecklings- och markexploateringsverksamheter. Programmet fokuserar särskilt på fastighetsrättsliga, fastighetsekonomiska och tekniska verktyg. Utbildningen ger dig även möjlighet till registrering som fastighetsmäklare.

Studenter

Läs intervjuer och ta reda på vad studenter från utbildningen tycker om sin tid på KTH eller ställ frågor till en KTH-student. De kan besvara på frågor om kursinnehåll och studentliv eller om du har frågor kring jobbet som ingenjör.

Carl Hofstrand, KTH-student

- Jag fick upp ögonen på min utbildning när jag bläddrade i KTH:s utbildningskatalog och fastnade direkt för Fastighetsutveckling och jag har inte ångrat mitt val! 

* Ändringar kan ske i programmet.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Till sidans topp