Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling, kandidatutbildning 180 hp

Kandidatprogrammet Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling fokuserar särskilt på fastighetsrättsliga, fastighetsekonomiska och tekniska verktyg. Med kompetens inom både juridik och ekonomi kan du exempelvis jobba på bygg- och fastighetsföretag, konsultföretag eller fastighetsmäklarföretag.

Särskild behörighet: Matematik 3c, Fysik 1a alternativt Fysik 1b1 + 1b2, Kemi 1 (Fysik 1a alternativt Fysik 1b1 + 1b2 och Kemi 1 kan ersättas av Naturkunskap 2). I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E.
Mer om behörighet

Statistik HT-18: BI: 17.03, BII: 18.66, HP: 1.20

  • BI:sökanden med gymnasiebetyg utan komplettering
  • BII:sökanden med gymnasiebetyg med komplettering
  • BF: sökanden med studieomdömen från folkhögskola
  • HP:sökanden med resultat från högskoleprov
  • SA: sökanden som skickat in sen anmälan

För frågor relaterade till utbildningens kursinnehåll och uppbyggnad:
svl-s@abe.kth.se

För andra typer av frågor som behörighet, urval och frågor till KTH-studenter:
Fråga oss om studier

Överblick över utbildning

Matematik12%
Fastighetsekonomi24%
Fastighetsjuridik26%
Samhällsbyggnad13%
Valbar kurs eller inriktning17%
Projekt/Examensarbete8%
Jämför med annat program

Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling 180 hp

Utbildningen är skräddarsydd för att du ska få alla de kunskaper som krävs för att arbeta med fastighetsutveckling eller som fastighetsmäklare. Programinnehållet bygger på breda och djupa kompetenser som är unika för KTH och du läser främst ekonomi, juridik, fastighetsteknik, informationsteknik och matematik. Under det första året är kurserna obligatoriska. Du fortsätter sedan, under det andra läsåret, att läsa obligatoriska kurser men du väljer också ett spår mot antingen fastighetsutveckling eller fastighetsförmedling. 

Kurser

Jobbet och framtiden

Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling är en bred och tvärvetenskaplig utbildning för dig som siktar på att jobba med fastighetsutveckling eller som fastighetsmäklare. Efter examen har du stora möjligheter att prova på olika områden inom fastighetssektorn. Du kan exempelvis jobba på bygg- och fastighetsföretag, konsultföretag eller fastighetsmäklarföretag. Andra karriärmöjlig heter är att jobba inom statens och kommunernas fastighetsutvecklings- och markexploaterings verksamheter. Programmet fokuserar särskilt på fastighetsrättsliga, fastighetsekonomiska och tekniska verktyg. Utbildningen ger dig även möjlighet till registrering som fastighetsmäklare.

Studenter

​​​​​​​Läs intervju och ta reda på vad student från utbildningen tycker om sin tid på KTH eller ställ frågor till en KTH-student​​​​​​​. De kan besvara på frågor om kursinnehåll och studentliv eller om du har frågor kring jobbet som ingenjör.​​​​​​​

Läs intervju med student

Ställ frågor till en KTH-student

Andra program inom ämnesområdet Arkitektur, samhällsbyggnad och byggteknik

​​​​​​​​​* Ändringar kan ske i programmet.

Få aktuell information om utbildningsprogrammet och en inblick i livet som student direkt till din mail.