NYHETER

KTH-forskare diskuterar robotar på filmfestival

Robert Lagerström, it-säkerhetsforskare på KTH, vill på ett roligt sätt utbilda barn och ungdomar om forskningens roll i samhället. För att lyckas tar han hjälp av filmen.

Nyheter

 • Nytt material ger billig vätgasproduktion
  21 feb 2018


  Nu har forskare på KTH visat att det med hjälp av ett nytt och billigt material går att producera vätgas både billigt och storskaligt. Studien, som precis publicerats i Nature Communication, klargör att vätgas har potential att gå en lovande framtid till mötes.

 • KTH-forskare tar plats på filmfestival
  19 feb 2018


  Mellan den 22 och den 25 mars äger Sveriges kortfilmfestival rum på Bio Rio i Stockholm. Ett av de teman som präglar årets festival är "En bättre morgondag", och medverkar gör KTH-forskare som ska diskutera framtiden med publiken.

 • Genombrott i kampen mot hjärnsjukdomar
  15 feb 2018


  Neurologiska diagnoser som Alzheimers sjukdom är en av vår tids absoluta utmaningar när det kommer till forskning och läkemedelsutveckling. Det återstår mycket arbete för att hitta en eller flera behandlingsformer som är riktigt effektiva. Forskare vid KTH och Karolinska institutet har tagit fram en ny cellmodell som de tror kan komma att spela en stor roll i framtidens sjukvård.

 • Han ska leda ett EU-projekt som ska göra flyget säkrare
  14 feb 2018


  Hallå där Paul Petrie Repar, lektor vid enheten för kraft- och värmeteknologi på KTH. Du ska leda EU-projektet ARIAS (Advanced Research Into Aeromechanical Solutions) som startar vid halvårsskiftet. Ett projekt inom vibrationer i flygmotorer med en budget på 7,5 miljoner Euro och där alla större europeiska flygplanstillverkare deltar. Vad ska ni göra i det här projektet?

 • KTH hjälper Kiruna att hitta hem
  12 feb 2018


  Gruvstaden Kiruna med cirka 23 000 invånare ska flytta ett par kilometer österut. Och fort ska det gå. Senast 2022 ska den nya staden ha flyttat in i sin nya stadskärna och förhoppningsvis hittat hem. I den unika stadsomvandlingen möts teori och verklighet varje dag.

Kalender

Till sidans topp