Kungen och drottningen var med på invigningen av KTH Campus 100 år

Tisdag 17 oktober invigdes jubileumsveckan KTH Campus 100 år. Kungen och drottningen var på plats och deltog i en orgelkonsert i reaktorhallen R1, ett seminarium i Dome of Visions samt en lunch tillredd av krögaren Erik Lallerstedt.

Nyheter

Zuckerberg finansierar forskning vid KTH

Anslaget ska ses som ett bevis för universitetets kartläggningars storhet, enligt Emma Lundberg, docent vid KTH.

Nyheter

 • Jubileumsveckan invigdes i Dome of Visions
  17 okt 2017


  I dag gick startskottet för seminariemaraton, höjdpunkten under jubileumsveckan när KTH:s campus firar 100 år. ”Grundstenen för KTH:s campus och utvecklingen här sammanfaller med Sveriges utveckling till en industrination”, sade rektor Sigbritt Karlsson i sitt invigningstal för jubiléet.

 • Börje Ekholm utnämnd till hedersdoktor vid KTH
  17 okt 2017


  Börje Ekholm har innehaft flera ledande positioner inom svensk industri med styrelseposter i bolag som Ericsson, Scania och Husqvarna. Sedan 2017 är han VD på Ericsson, en av KTH:s strategiska partner. Nu kan han lägga titeln hedersdoktor vid KTH till sitt CV.

 • Facebook-grundare stöttar KTH:s proteinforskning
  16 okt 2017


  Nu är det klart att Chan Zuckerberg Initiative, en satsning Facebooks grundare Mark Zuckerberg och hans fru Priscilla Chan står bakom, har givit KTH och Scilifelab ett forskningsanslag. Detta ska gå till att integrera ny sekvenseringsteknik med befintlig inom ramen för Human Protein Atlas-projektet, och arbetet leds av KTH-forskaren Emma Lundberg.

 • De ska göra säkerheten i uppkopplade fordon bättre
  13 okt 2017


  Med allt fler uppkopplade fordon i trafiken ökar riskerna för att hackare ska bryta sig in och ställa till med problem. Det kan handla om allt från att fordonen kapas till stöld av integritetskränkande information och företagshemligheter. Nu ska KTH tillsammans med flera tung säkerhets- och fordonsaktörer arbeta för en säkrare framtid på våra vägar.

Kalender

Till sidans topp