Konsten att vara sommarledig

Semester och sköna stunder i solen. Eller ständig koll på jobbmejlen? Vi bad en arbetslivsforskare ge sina bästa tips för att koppla ned från jobbet.

• Sommarkurs i labbet lockar unga
    28 jun 2017

Vem vet, kanske blir de nästa generations forskare? En sommarforskarskola i kemi på KTH lockar ungdomar från hela landet. Och kursen är populär – platserna tog slut på en vecka.

• Strategiskt samarbete med Tokyo
    28 jun 2017

University of Tokyo har valt ut KTH, Stockholms Universitet och Karolinska Institutet som en av tio strategiska samarbetspartner.
    – Det här stärker hela KTH:s verksamhet. University of Tokyo är ett av världens främsta universitet, med fem nobelpristagare sedan 2000, säger KTH-professorn Peter Gudmundson, akademiskt ansvarig för partnerskapet.

• Alltid redo – även på semestern?
    28 jun 2017

Semester, ledighet och sköna stunder i solen. Eller ständig koll på jobbmejlen för att inte missa något viktigt? Vi bad en arbetslivsforskare ge sina bästa tips för att koppla ned från jobbet i sommar.

• KTH-experterna i Almedalen
    27 jun 2017

KTH arbetar oavbrutet med näringsliv och samhälle för tillsammans hitta hållbara lösningar på några av mänsklighetens största utmaningar. Ett antal av universitets forskare kommer därmed att befinna sig i Visby under Almedalsveckan och presentera aktuell forskning, förmedla ny fakta och bidra med expertkompetens i paneler, debatter och mediesammanhang.

• Här är framtiden för självkörande bilar
    20 jun 2017

Forskare vid KTH och Integrated Transport Research Lab (ITRL) har tagit fram fyra potentiella framtidsscenarion för autonoma fordon. Anledningen är att självkörande bilar utvecklas i ett rasande tempo, och flera stora fordonstillverkare har annonserat att de kommer att fullständigt autonoma bilar ute på gatorna redan i början av 2020-talet.