NYHETER

Från digital dietist till rationell reseguide

Nio heta uppstartsföretag från KTH presenterar sina affärsidéer för omvärlden under arrangemanget Demo Day.

Kom och titta på hemlighusen på KTH

Studenter vid KTH Arkitekturskolan bygger utedass på universitets campusområde vid Valhallavägen i Stockholm.

• KTH utvecklar hållbar produktion i Södertälje
    24 maj 2018

Med utbildning och forskning inom hållbar produktion i nära samverkan med lokala företag spelar KTH:s nya campus i Södertälje en viktig roll för den industriella utvecklingen i regionen. Här finns labb där forskare, studenter, lärare och industripartner testar nya teknologier. Onsdag 23 maj var Kungen på besök.

• Morgondagens techbolag presenteras idag
    23 maj 2018

Vilka av dagens unga teknikbolag blir framtidens Amazon, Spotify och Snapchat? När KTH Innovation den sista maj arrangerar Demo Day kommer nio uppstartsföretag inom techbranschen att visa upp sina produkter och tjänster. Alla nio har två saker gemensamt: en koppling till KTH och stor potential att växa till sig rejält.

• Arkitektstudenter bygger utedass på KTH
    17 maj 2018

Tjugo studenter vid KTH Arkitekturskolan bygger utedass på universitets campusområde vid Valhallavägen i Stockholm. Syftet är en ökad förståelse bland de studerande för riktiga hus och hur de konstrueras, men också att skänka ett antal tankar till det globala perspektivet med världens alla flyktingläger och de problem som finns där.

• Så ska bil- och byggbransch bli mer hållbar
    15 maj 2018

Ett stort EU-projekt som involverar bland annat KTH, den italienska biltillverkaren Fiat och spanska byggföretaget Acciona träder nu in i en ny fas. Den forskning som sker inom ramen för projektet går ut på att tillverka bland annat hållbara bilinredningar av restprodukter från majs. Behovet är stort: varje år skrotas åtta miljoner bilar bara i Europa där samtliga inredningar består av plast baserad på olja.

• Här är världens starkaste biomaterial
    14 maj 2018

Forskare vid KTH, University of Michigan i USA och DESY i Tyskland har producerat ett biobaserat material som överträffar styrkan hos alla kända konkurrenter. Det gäller så väl tillverkade som naturliga biobaserade material, inklusive spindeltråd som allmänt anses representera naturens starkaste material.