• Singapore-studenter på KTH skapar smarta tillämpningar av svensk furu
    12 jul 2018

En flexibel lösning för trånga kontorsutrymmen i Kina. Fönsterglas i träfibrer. Smart förvaring för kompakta hem. Det var några av resultaten när studenter programmet för det internationella masterprogrammet Entrepreneurship and Innovation Management på KTH, de flesta från Singapore, fick i uppdrag att ta fram nya tillämpningar för svensk furu. Kursen genomfördes samarbete med branschorganisationen Svenskt Trä.

• Ny teknik ger bättre avbildning av celler
    11 jul 2018

Bättre avbildning djupt inne i celler och vävnader. Det blir möjligt med hjälp av ett växelvis flourescerande protein, som slår av och på ungefär som en lampa – i kombination med ett nyutvecklat mikroskop. Resultaten av denna studie, som en forskargrupp på KTH har gjort i samarbete med forskargrupper i Ryssland och USA, presenteras i den vetenskapliga tidskriften Nature Methods.

• Mastersstudent från KTH med på Airbus sommarakademi
    6 jul 2018

Ta fram omvälvande lösningar på globala problem som brist på mat och vatten! Så ser utmaningen ut i Airbus Airnovation Summer Academy som pågår just nu. 50 toppstudenter från 20 länder deltar och en av dem kommer från KTH.

• ”Ett jättebra steg för KTH”
    5 jul 2018

Knut och Alice Wallenbergs stiftelse donerar 50 miljoner kronor till Nanyang Technological University, NTU, i Singapore, ett av Asiens mest framstående universitet och en viktig partner för KTH. Genom satsningen ska 25 unga forskare från hela världen få finansiering för ett år på NTU och ett år i Sverige ett år vid något av de svenska universitet som är engagerade i forskningsprogrammet WASP (Wallenberg AI, Autonomous System and Software program) där KTH är ett av fem partneruniversitet.

• Studentutvecklad app bevattnar takodlingar i Flemingsberg
    3 jul 2018

Det startade som ett hållbarhetsprojekt inom ramen för KTH:s miljöledningssystem. Nu har takodlingarna på KTH:s campus i Flemingsberg förstärkts med en app som skolans studenter har utvecklat.