Till innehåll på sidan

KTH och samhället

Genom nära samverkan med det omgivande samhället arbetar KTH för att hitta hållbara lösningar på vår tids stora samhällsutmaningar.

Nyheter och samarbeten

Labbmiljö

Nya avgiftsrutiner ger fler tillgång till KTH:s laboratorier

KTH:s laboratorier och forskningsinfrastrukturer görs mer tillgängliga för företag, organisationer och andra myndigheter från och med den 1 januari 2024. Syftet med att ta ut avgifter för extern användning av KTH:s forskningsinfrastrukturer är att öka användandet av KTH:s värdefulla labb och utrustning.

Foto: iStock

KTH och Stockholms stad stärker sitt samarbete

Tina Karrbom Gustavsson, professor vid institutionen för fastigheter och byggande, har precis blivit utsedd till ny partneransvarig för KTH:s strategiska partnerskap med Stockholms stad från och med i...

Läs artikeln
Fyra personer runt ett bord.
Magnus Jansson (KTH), Björn Nordlund (KU), Lynnea Heather Myers (KU) och Saikat Chatterjee (KTH) samarbetar för en jämlik astmavård.

KTH och Region Stockholm forskar för en jämlik astmavård

Genom den gemensamma forskningsutlysningen Hälsa, medicin och teknik vill Region Stockholm och KTH stärka regionens hälso- och sjukvårdsverksamhet. Ett av de beviljade projekten i 2023 års utlysning h...

Läs artikeln
Flicka vid dator tittar in i bilden

Breddad rekrytering för ökad kvalitet

Ökad rekrytering och att attrahera nya grupper av studenter är en ständigt aktuell fråga, där bredd blir allt viktigare för KTH men också för industrin.

Läs artikeln

Samarbeta med KTH

Annonsera exjobb

Genom exjobb kan företag/organisationer på ett enkelt sätt samarbeta med KTH:s studenter och ta del av ny kompetens.

Valvet KTH borggård

Projekt i utbildningen

Bidra med projektförslag i utbildningen och få nya infallsvinklar på utmaningar ni står inför.