KTH och samhället

Genom nära samverkan med det omgivande samhället arbetar KTH för att hitta hållbara lösningar på vår tids stora samhällsutmaningar.

Foto: Sara Arnald

KTH utvecklar testmetod för covid-19 i samarbete med Region Stockholm

Forskare på KTH har inlett utvecklingen av en effektiv så kallad serologisk metod för att säkerställa om individer haft sjukdomen covid-19. Bra tester av den här typen ger ett säkrare beslutsunderlag för att avgöra vilka personer som kan återgå till arbetet utan att föra smitta vidare, vilket är av särskild vikt för personer som arbetar inom sjuk- och äldrevård. Projektet finansieras av ett samarbete mellan Region Stockholm och KTH.

– Jag är mycket tacksam för att Region Stockholm och KTH genom sitt snabba beslut om finansiering har möjliggjort att vi kan avsätta resurser för att snabbt komma igång med detta viktiga arbete, säger Sophia Hober, professor vid KTH och projektledare för arbetet.

Vill du som företag veta hur du kan samverka med KTH?

Håll dig uppdaterad om vad som händer på KTH samt ta del av inbjudningar till event och aktiviteter relevanta för dig och din verksamhet.

Kontakta oss

Har du en fråga, vill presentera ett problem eller veta vem du ska vända dig till - kontakta oss så hjälper vi dig vidare. Vi underlättar för företag och organisationer att komma i kontakt med akademin för att skapa samarbeten som gynnar båda parter.