Nya byggnaden invigd

Den 20 oktober 2016 invigdes Technology and Health i Flemingsberg ─ den gemensamma byggnaden för Skolan för teknik och hälsa, Röda Korsets högskola, CLINTEC Medicinsk teknik vid Karolinska Institutet och CAMST Simulatorcentrum vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, inivigningstalade och företrädare för verksamheterna knöt band som symbol för det framtida gemensamma utvecklingsarbetet.

Hacka in i data för livskvalitet – du kan göra skillnad!

Den 25-27 november hålls Sthlm TietoHack på KTH Skolan för teknik och hälsa i Flemingsberg.

KTH, Stockholms stad, IBM och Tieto presenterar ett hackathon som erbjuder deltagarna en chans att utveckla sjukvård, välfärd, ekosystem, teknik och lösningar. Huvudfokus ligger på värde för medborgarna.

Anmäl ditt team och delta i en digitaliseringsprocess som påverkar!

8-10 november är det dags för KTH Global 2016, evenemanget som lyfter alla de internationella möjligheter som erbjuds under studierna vid KTH.

Hjärnforskare visade hjälmnyttan på festival

STH:s forskare från enheten Neuroniks HEADs-projekt fanns i september på plats med många andra forskargrupper på Hjärnfestivalen och anordnade interaktiva aktiviteter med festivalbesökare.

Ny adress den 1 juli

Den 1 juli 2016 får Skolan för teknik och hälsa ny adress i Flemingsberg. Skolan flyttar tillsammans med Röda Korsets Högskola, CAMST på Karolinska Universitetssjukhuset och CLINTEC Medicinsk teknik på Karolinska Institutet in i den nya byggnaden Technology and Health. Byggnaden ligger vid huvudentrén till Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge. All skolans forskning, utveckling och utbildning, som tidigare bedrivits i Haninge och Flemingsberg, samlas i den nya byggnaden.

Den nya adressen är:

KTH Skolan för teknik och hälsa
Hälsovägen 11C
141 57 Huddinge

STH-forskare ringar in proteinet bakom Huntingtons sjukdom

Forskare vid STH har varit med om att ringa in strukturen hos proteinet Huntingtin, som i en muterad, förlängd form orsakar Huntingtons sjukdom. Forskningsprojektet är ett resultat av Skolan för teknik och hälsas samarbete med det sydkoreanska universitetet KAIST.

Öppna seminarier i medicinsk avbildning

Under hösten kommer en serie seminarier att hållas vid Skolan för teknik och hälsa. Målet med seminarieserien är att diskutera olika ämnen relaterade till medicinsk avbildning ur olika perspektiv.

Ny rapport

Nyorientering av svensk sjukvård

Om hur verksamhetstjänande styrning och ledning kan skapa ett hållbart engagemang i verksamhetsutveckling inom svensk sjukvård. Bygger på ett nyligen avslutat treårigt forskningsprojekt finansierat av AFA Försäkring.

Crosstalks: Mats Nilsson berättar om sin proteshand

- Min dröm är att skapa en proteshand som härmar en normal hands funktioner fullständigt, säger Mats Nilsson, forskare på Skolan för teknik och hälsa och gäst i Crosstalks på temat mänsklig förbättring.

Med sikte på framtidens hälso- och sjukvård

- Jag tycker inte att Sverige sett till sina intressen i medicintekniken tillräckligt, säger Björn-Erik Erlandsson, vice skolchef på STH, i ett personporträtt i KTH&Co.

Till sidans topp