Informationsteknik, civilingenjör 300 hp

Vill du leda utvecklingen av teknik och tjänster inom en av de hetaste branscherna? Civilingenjörsutbildningen i informationsteknik är en modern datateknisk utbildning. Efter studierna kan du jobba i nästan alla branscher, från fordons- och miljöteknik till internationella IT-företag och startups.

15 mars 2019: Anmälan öppnar
15 april 2019: Anmälan stänger
11 juli 2019: Antagningsbesked 1
26 juli 2019: Sista svarsdag
1 augusti 2019: Antagningbesked 2
Mitten av augusti 2019: Obligatoriskt upprop
Slutet av augusti 2019: Programstart

Särskild behörighet: Matematik 4, Fysik 2 och Kemi 1. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E.
Mer om behörighet

Statistik HT-18: BI: 18.95, BII: 18.88, HP: 1.35, T10: 155, T20: 70

  • BI:sökanden med gymnasiebetyg utan komplettering
  • BII:sökanden med gymnasiebetyg med komplettering
  • BF: sökanden med studieomdömen från folkhögskola
  • HP:sökanden med resultat från högskoleprov
  • SA: sökanden som skickat in sen anmälan

Läs mer om andra urvalsgrupper

För frågor relaterade till utbildningens kursinnehåll och uppbyggnad:
svl-kista@kth.se

För andra typer av frågor som behörighet, urval och frågor till KTH-studenter:
Fråga oss om studier

Överblick över utbildning

Matematik21%
Fysik4%
Programmering7%
Datavetenskap15%
Datorteknik22%
Breddande färdigheter9%
Valbar kurs eller inriktning9%
Projekt/Examensarbete13%
Jämför med annat program

Informationsteknik 300 hp

Du behöver inga förkunskaper inom programmering, elektronik och nätverk när du börjar på programmet – det lär du dig här. De tre första åren ger dig en bred kunskap inom elektronik, datorer, nätverk, inbyggda system och programvara som du sedan tillämpar i projekt under varje årskurs. Muntlig och skriftlig kommunikation, ekonomi, ledarskap och hållbar utveckling är viktiga inslag i utbildningen. Du kan också läsa språk och har goda möjligheter att läsa en eller flera terminer på ett av KTH:s partneruniversitet i exempelvis Singapore, Japan eller USA. De sista två åren fördjupar du dig inom ett område genom att välja ett masterprogram.

På KTH:s campus i Kista får du en härlig studiemiljö med stark sammanhållning och ett utbyte över programgränserna. I Kista finns över 1000 företag inom IT-området och du kommer tidigt i kontakt med arbetslivet.

Läs mer om språkmöjligheter på KTH
Kurser

Jobbet och framtiden

Informationsteknik är en civilingenjörsutbildning för dig som vill vara med att påverka och utforma framtidens samhälle. IT är avgörande för att samhällets och näringslivets verksamheter ska fungera. Det är också en av nycklarna till hur vi skall kunna utveckla ett samhälle som når FN:s globala hållbarhetsmål för ekologisk, social och ekonomisk utveckling.

Mycket av det du ser i din omgivning och använder i din vardag styrs av datorer och är uppkopplat mot internet och trådlösa nät. IT kan handla om funktionerna i din smartphone, e-handel eller system som styr moderna fordon, till skapandet av miljösmarta lösningar eller utvecklingen av bättre medicinsk utrustning.

Programmet ger dig en bred kunskap om informationsteknik och du får en gedigen grund att stå på i en bransch som är i ständig rörelse. Tillsammans med andra kommer du att leda utvecklingen av teknik och tjänster i en föränderlig värld.

Efter examen har du tillgång till en bred arbetsmarknad med stor efterfrågan på IT-kompetens. Studenter som har examinerats från programmet arbetar i hela världen och inom alla områden: Från spel och nöjes-, finans- och fordonsbranschen till traditionella IT-företag och offentlig verksamhet. Många går efter några år även vidare till olika chefsbefattningar.

Vad händer efter utbildningen?

Studenter

Läs intervjuer och ta reda på vad studenter från utbildningen tycker om sin tid på KTH eller ställ frågor till en KTH-student. De kan besvara på frågor om kursinnehåll och studentliv eller om du har frågor kring jobbet som ingenjör.

Madeleine, KTH-student

"Våga ställa frågor! Det finns alltid minst en person till som inte förstår samma fråga som dig."

Studenter berättar

Ställ frågor till en KTH-student

Andra program inom ämnesområdet IT och datateknik

* Ändringar kan ske i programmet. 

Få aktuell information om utbildningsprogrammet och en inblick i livet som student direkt till din mail.