Bokningar

Visualiseringsstudion kan bokas både internt inom KTH såväl som av externa parter. Studion går även att hyra för allmänt bruk utanför forskning och studier, t.ex. för presentationer och evenemang. Vid uthyrning ingår teknisk hjälp för studions utrustning.

För studenter görs bokningar för visualiseringsstudion genom  bokningssystemet på nätet. Kontakta Björn Thuressoneller Robin Palmbergför att lägga en bokning. Via bokningssystemet kan du även se när studion är ledig och när den är upptagen. 

Arbetar du som student i en kurs som ges i visualiseringsstudion kan du oftast få arbeta fritt i studion om den är obokad - då går det bra att bara komma förbi och knacka på för att få tillgång till utrymmet. Genom att lägga en bokning försäkrar du dig dock om att det inte uppstår oförutsedda krockar.

Presentationer

Om du skall hålla en presentation med ett bildspel i visualiseringsstudion kan det vara bra att förbereda sig lite extra. Framförallt är det viktigt att tänka på den fysiska ytan som presentationen kommer att ges i. En sittande publik kommer att skymma delar av skärmytan där bildspelet ligger, vilket gör det lämpligt att undvika att lägga text på bildspelets nedre fjärdedel.

Skärmytan som bildspel spelas upp på är cirka 4 meter gånger 2,4 meter, och har en upplösning på 4096 pixlar gånger 2400 pixlar. Det är med andra ord fördelaktigt att inkludera högupplöst bildmaterial. Se vår  PowerPoint-mall för bildspel i visualiseringsstudion för ett praktiskt exempel. I studion finns det en presenationsklicker att låna.

Använder du som presentatör din egen dator så bör du testa av bildanslutningen i studion i god tid innan din presenation för att undvika tekniska problem.

Uthyrning

Visualiseringsstudion hyrs också ut till interna aktiviteter inom KTH eller till externa företag och organisationer. All uthyrning inkluderar stöd på plats från studions personal och hjälp med studions teknik.

  • Vid interna uthyrningar tas en avgift på 1400 kr/h ut.
  • För externa uthyrningar, t.ex. en workshop med ett företag, debiteras en avgift på 2000 kr/h.

Kontakta  Björn Thuresson eller  Henrik Edlund för mer information om uthyrning.

Till sidans topp