Farkostteknik, civilingenjör 300 hp

Framtidens behov inom många olika områden, däribland morgondagens transporter, kräver lösningar med ny teknik och en hög grad av innovation. Nya lösningar kräver civilingenjörer med bred och djupgående förståelse, som kan utveckla idéer i samspel med andra experter. Utöver sitt expertområde är en civilingenjör från Farkostteknik utbildad i en mängd andra ämnen som möjliggör en bred och omväxlande karriär. Med sina kunskaper kan civilingenjören från Farkostteknik arbeta med allt ifrån beräkningsmatematik till alla olika fordonsslag, som forskare eller teknisk konsult.

Viktiga datum

15 mars 2019: Anmälan öppnar
15 april 2019: Anmälan stänger
11 juli 2019: Antagningsbesked 1
26 juli 2019: Sista svarsdag
1 augusti 2019: Antagningbesked 2
Mitten av augusti 2019: Obligatoriskt upprop
Slutet av augusti 2019: Programstart

Överblick över utbildning

Matematik28%
Fysik22%
Elektro- och systemteknik9%
Teknisk mekanik13%
Programmering3%
Maskinteknik4%
Valbar kurs eller inriktning5%
Projekt/Examensarbete16%
Jämför med annat program

Farkostteknik 300 hp

På Farkostteknikprogrammet läser du kurser i matematik, fysik och en hel del mekanik i kombination med kurser som produktuveckling och ljud och vibrationer. Farkostteknik erbjuder en stor variation av kurser som ger dig en stabil och bred teoretisk grund och har ett av KTH:s största masterutbud med allt ifrån hållbar energiteknik och industriell produktutveckling till flyg- och rymdteknik och tillämpad matematik. För att få erfarenhet av internationella relationer uppmuntras du att läsa en eller två terminer utomlands. Farkostteknikprogrammet förbereder dig för utmaningen att analysera stora dynamiska system och att utveckla nya innovativa lösningar, ofta med hjälp av avancerade datorberäkningar.

Kurser

Jobb och karriär

Som civilingenjör i Farkostteknik är du en eftertraktad medarbetare inom många olika branscher. Exempelvis kräver morgondagens transportbehov ett innovativt tänkande och en bred kunskapsbas med förmåga att även se helhetsbilden av produkten och att samarbeta med andra ingenjörsroller. Med dina erfarenheter från tillämpade projekt och med en djup teoretisk bas, är du rustad för att bidra till sådana lösningar som kräver en kombination av kreativt tänkande och avancerade beräkningar.

Du kan jobba som projektledare, beräkningsingenjör eller analytiker inom en mängd olika branscher. Utbildningen öppnar även dörrarna för en mängd olika jobb inom fordonsindustrin, både i Sverige och med KTH:s internationella rykte, över hela världen. 

Vad händer efter utbildningen?

Studenter

Läs intervjuer och ta reda på vad studenter från utbildningen tycker om sin tid på KTH eller ställ frågor till en KTH-student. De kan besvara på frågor om kursinnehåll och studentliv eller om du har frågor kring jobbet som ingenjör.

Magda, KTH-student

"På KTH finns en väldigt stor bredd av tekniska utbildningar och många fördjupningsområden."

Studenter berättar ​​​​​​​

Ställ frågor till en KTH-student

Andra program inom ämnesområdet Maskinteknik, industriell teknik och ekonomi

​​​​​​​* Ändringar kan ske i programmet.

Få aktuell information om utbildningsprogrammet och en inblick i livet som student direkt till din mail.