Farkostteknik, civilingenjör 300 hp

Framtidens behov inom många olika områden, däribland morgondagens transporter, kräver lösningar med ny teknik och en hög grad av innovation. Nya lösningar kräver civilingenjörer med bred och djupgående förståelse, som kan utveckla idéer i samspel med andra experter. Utöver sitt expertområde är en civilingenjör från Farkostteknik utbildad i en mängd andra ämnen som möjliggör en bred och omväxlande karriär. Med sina kunskaper kan civilingenjören från Farkostteknik arbeta med allt ifrån beräkningsmatematik till alla olika fordonsslag, som forskare eller teknisk konsult.

Viktiga datum

16 mars 2020: Anmälan öppnar
15 april 2020: Anmälan stänger
9 juli 2020: Antagningsbesked 1
24 juli 2020: Sista svarsdag
30 juli 2020: Antagningbesked 2
Mitten av augusti 2020: Obligatoriskt upprop
Slutet av augusti 2020: Programstart

Överblick över utbildning

Matematik28%
Fysik22%
Elektro- och systemteknik9%
Teknisk mekanik13%
Programmering3%
Maskinteknik4%
Valbar kurs eller inriktning5%
Projekt/Examensarbete16%
Jämför med annat program

Farkostteknik 300 hp

På Farkostteknikprogrammet läser du kurser i matematik, fysik och en hel del mekanik i kombination med kurser som produktuveckling och ljud och vibrationer. Farkostteknik erbjuder en stor variation av kurser som ger dig en stabil och bred teoretisk grund och har ett av KTH:s största masterutbud med allt ifrån hållbar energiteknik och industriell produktutveckling till flyg- och rymdteknik och tillämpad matematik. För att få erfarenhet av internationella relationer uppmuntras du att läsa en eller två terminer utomlands. Farkostteknikprogrammet förbereder dig för utmaningen att analysera stora dynamiska system och att utveckla nya innovativa lösningar, ofta med hjälp av avancerade datorberäkningar.

Kurser

Jobb och framtid

Som civilingenjör i Farkostteknik är du en eftertraktad medarbetare inom många olika branscher. Exempelvis kräver morgondagens transportbehov ett innovativt tänkande och en bred kunskapsbas med förmåga att även se helhetsbilden av produkten och att samarbeta med andra ingenjörsroller. Med dina erfarenheter från tillämpade projekt och med en djup teoretisk bas, är du rustad för att bidra till sådana lösningar som kräver en kombination av kreativt tänkande och avancerade beräkningar.

Du kan jobba som projektledare, beräkningsingenjör eller analytiker inom en mängd olika branscher. Utbildningen öppnar även dörrarna för en mängd olika jobb inom fordonsindustrin, både i Sverige och med KTH:s internationella rykte, över hela världen. 

Alumner berättar

Studenter

Läs intervjuer och ta reda på vad studenter från utbildningen tycker om sin tid på KTH eller ställ frågor till en KTH-student. De kan besvara på frågor om kursinnehåll och studentliv eller om du har frågor kring jobbet som ingenjör.​​​​​​​​​​​​​​

Ställ frågor till en KTH-student

Så här söker du till KTH

Här är en beskrivning av hur du, steg för steg, gör för att söka till KTH och information om hur processen ser ut.

Därför KTH

Välkommen till KTH. Här nämner vi några orsaker till varför vi tycker du ska välja att studera hos oss på KTH.

KTH Campus

På KTH finns det fem strategiskt placerade campus och dina studier koncentreras till ett av fem. Läs mer om ditt campus.

Prenumerera på KTH

Du kan via våra nyhetsbrev få viktig och aktuell information kring bland annat den utbildning du är intresserad av.