KTH erbjuder gratis fristående kurser och program inom energi i ämnen som transport, kärnteknik och energisystem. Flera kurser ges online på distans och vi har utbildningar både för nybörjare och för dig som vill bygga på dina kunskaper. Utforska KTH:s kurser och program inom energi här.
Sen anmälan för HT25 öppnar 15 juli
Sen anmälan öppnar 15 juli för höstens kurser. Fram tills dess kan du spetsa kompetensen med våra korta, gratis onlinekurser du kan läsa på bara några timmar.
Lär dig om energi med KTH:s kurser för fristående studerande och program på grund– och avancerad nivå. Med kunskaper inom energi kan du bland annat bidra till hållbara energisystem, utveckla nya energilösningar eller arbeta med framtidens gröna teknik. Vi erbjuder utbildning med fokus på allt från förnybar energi och energiteknik till energilagring och smarta elnät.
Anmäl dig på antagning.se
Se vilka kurser och program som är öppna för anmälan just nu på antagning.se. Sen anmälan öppnar också vanligtvis någon månad före kursstart för många kurser, och är ofta öppen fram till en vecka innan kursstart. Du behöver inte plugga på KTH sen tidigare för att kunna söka en av våra fristående kurser eller program.
Fördjupa din förståelse för elkraftsystemet och dess avgörande roll i ett hållbart energilandskap. I denna kurs får du utforska de grundläggande koncepten inom elkraftsystem och deras integrering i ett hållbart energisystem.
Kursen ger dig kunskaper om dagens potential och teknisk design för utvinning och utnyttjande av geoenergi för kylning och uppvärmning av byggnader och processer. Under kursen lär du dig att designa, konstruera och utvärdera VVS system med olika komponenter såsom borrhålslager, akvifer, bergrum, kylvärmepumpar m.m.
Under kursen lär du dig analysera energisystems tekniska uppbyggnad och institutionella förutsättningar. Du får insikt i affärer som kan utvecklas i olika delar av energivärdekedjan med olika energitekniker, energitjänster, kundkategorier och geografiska marknader. Du får också lära dig om klimatförändringarnas inverkan på energisystemens omvandling.
Lär dig förklara fysik, kemi och kostnader relaterade till varje steg i kärnbränslecykeln. Du får också analytiskt lösa problem relaterade till kärnbränslecykeln och bedöma den ekonomiska genomförbarheten av olika alternativ för kärnbränslecykeln.
Civilingenjörsutbildningen inom Energi och miljö har ett stort fokus på hållbar utveckling utifrån både tekniska och samhälleliga perspektiv. Du blir expert på att ta fram innovativa lösningar för stora hållbarhetsutmaningar som minskad klimatpåverkan, bättre energisystem och renare vatten. Efter examen är du attraktiv på arbetsmarknaden och kan arbeta med utvecklingsarbete såväl i Sverige som i resten av världen.
KTH erbjuder ett brett utbud av masterprogram som låter dig forma framtidens energi. Genom våra masterprogram kan du utforska elkraftproduktion från olika energikällor, inklusive sol, vind och kärnkraft. Du kan också få färdigheter för att hantera energianvändning och energiförsörjning samt utveckla kraftsystem och nät för hållbara städer och samhällen.
Har du frågor eller funderingar kring KTH:s kurser och program, kompetensutveckling eller hur du kan utveckla din karriär är du välkommen att kontakta oss på
info@kth.se
Kurser och utbildningar för kompetensutveckling
KTH erbjuder många möjligheter för dig att fördjupa eller bredda din kompetens och utveckla karriären, eller om du hellre vill satsa på något helt nytt.
Fristående kurser
Avgiftsfria kurser inom många olika områden, perfekt för att utveckla karriären.