Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 99

 • Frankrike: École Nationale Supérieure de Chimie de Montpellier (ENSCM)

  ENSCM är en så kallad Grande École och ligger i den historiska universitetsstaden Montpellier i södra Frankrike, precis intill medelhavet. ENSCM är väldigt litet med sina omkring 400 studenter och ytterst specialiserat inom kemi då det rankas som nummer 2 inom kemi i hela Frankrike, direkt efter ENSCP (som tillhör samma organisationsstruktur men är beläget i Paris).

 • Frankrike: École Polytechnique

  École Polytechnique är en fransk offentlig institution för högre utbildning och forskning, som ligger i Palaiseau nära Paris. Polytechnique bildades 1794 under den franska revolutionen, och blev en militärskola under Napoleon år 1804. Huvuddelen ligger i Quartier Latin i centrala Paris. Bland universitetets alumner finns tre Nobelpristagare, tre presidenter Frankrike och många är ledare vid stora franska och internationella företag.

 • Belgien: Universiteit Gent

  Gent university är ett av de största universiteten i Belgien med över 41 000 studenter och har rankats bland topp 100 i världen. Med tåg kan du lätt ta dig till Bryssel och sedan vidare till övriga delar av Europa. KTH har avtal med Faculty of Engineering and Architecture inom områdena elektronik och fysik.

 • Storbritannien: Imperial College of Science, Technology and Medicine

  Universitetet ligger centralt i London. Det är rankat som det nionde bästa universitetet inom ingenjörsvetenskap och teknik i världen och som fjärde bästa i Europa.

 • USA: Worcester Polytechnic Institute

  Worcester Polytechnic Institute (WPI) är ett privat forskningsuniversitet i Worcester, Massachusetts. WPI:s campus, som ligger på en avskild kulle ser inte ut eller känns som ett storstadsuniversitet. Men bara nedför kullen väntar en livlig storstad med bekvämligheter, möjligheter och en livlig kultur som man kan förvänta sig från New Englands näst största stad. WPI rankades som 64:e bästa colleget bland nationella universitet i USA inför 2020.

 • Italien: Università degli studi di Napoli Federico II

  I kuststaden Neapel, Italiens tredje största stad, ligger detta universitet med gamla anor från 1200-talet. Universtetet är rankat bland de 300 främsta i världen. Staden Neapel har en lång och intressant historia, däribland vulkanen Vesuvius och den antika staden Pompeji. Det napolitanska köket är världsberömt och här har pizzan sitt ursprung.

 • Turkiet: Bilkent University

  Bilkent University är det första privata, ideella universitet i Turkiet och grundades 1984 med det grundläggande syftet att skapa ett kompetenscentrum inom högre utbildning och forskning. Universitetsområdet ligger utanför den viktigaste vägen till Eskişehir ca 12 km väster om centrum av Ankara, och täcker en yta på mer än 300 hektar.

 • Tyskland: Universität Stuttgart

  Universität Stuttgart är en del av TU9-universiteten i Tyskland, som står för hög kvalitet inom teknik och naturvetenskap. Universitetet har ca 20 000 studenter.

 • Ryssland: Higher School of Economics (HSE)

  Genomgående rankat som ett av Rysslands främsta universitet, är Higher School of Economics ledande inom rysk utbildning och ett av de mest framstående universiteten i östra Europa och Eurasien. HSE har snabbt vuxit till ett välrenommerat forskningsuniversitet och utmärker sig alltmer med sin internationella närvaro och samarbete. HSE:s så kallade Big Faculties idag är Faculty of Computer Science, Faculty of Economics, Faculty of Management, Faculty of Communications, Media and Design, Faculty of World Economy and International Affairs, Faculty of Humanities, Faculty of Social Sciences, Faculty of Mathematics, Faculty of Law och Moscow Institute of Electronics and Mathematics (MIEM).

 • Schweiz: Hochschule Luzern - Technik & Architektur

  Högskoleingenjörsutbildningen i Maskinteknik har utbyte med fakulteten för Technik & Architektur som är belägen i Horw i södra delen av Luzern. Hochschule Luzern har omkring 10 000 studenter, och på campus i Horw läser runt 2 000 studenter.

 • Spanien: Universidad Pontificia Comillas de Madrid

  Universidad Pontificia Comillas de Madrid är ett katolskt universitet.

 • Spanien: Universitat de Barcelona

  Universitat de Barcelona är ett välrenommerat universitet. Universitetet har omkring 65 000 studenter och verksamheten är spridd på sex campus runtom i Barcelona. Universitat de Barcelona är också centrum för universitetsforskningen i Spanien.

 • Storbritannien: University of Southampton

  University of Southampton är ett högt rankat universitet (bland de 1 procent bästa i världen). Southampton är en levande kuststad med ca 250 000 invånare varav ca 23 500 är studenter vid University of Southampton. SCI-skolan har avtal med University of Southampton inom Marina System.

 • Österrike: Universität für Bodenkultur Wien

  BOKU Wien (från tyska, Universität für Bodenkultur Wien) är ett universitet i hjärtat av Europa med ett starkt fokus på hållbarhet. BOKU kombinerar grundläggande och tillämpad expertis inom områdena naturvetenskap, teknik och bioteknik samt sociala och ekonomiska vetenskaper för att förbättra kunskapsunderlaget för hållbar förvaltning av naturresurser.

 • Italien: Università di Bologna

  ITM har ett avtal med Università di Bologna i Italien, främst på maskinteknikområdet. De grundades år 1088 och är västvärldens äldsta universitet. Idag är de ett mycket stort lärosäte utspritt över fyra olika campus i Italien; Ravenna, Forlì, Cesena och Rimini.

 • Belgien: Vrije Universiteit Brussel

  VUB är ett universitet som ligger i centrala Bryssel och har ca 16000 studenter, varav ca 24% är internationella studenter. VUB är huvudsakligen flamländsktalande, men erbjuder även kurser på engelska. Universitetet har fyra campus och 8 fakulteter.

 • Frankrike: Université Grenoble Alpes

  Université Grenoble Alpes (UGA) är ett ledande universitet inom teknik, vetenskap och hälsa. Universitetet ligger i Grenoble, med närhet till vacker natur och Alperna. Det är det tredje största universitetet i Frankrike med cirka 45 000 studenter och över 3 000 forskare. UGA är resultatet av sammanslagningen av tre universitet i 2016: Université Joseph-Fourier (Grenoble-I), Université Pierre-Mendès-France (Grenoble-II) och Université Stendhal (Grenoble-III). UGA sammarbetar också nära med INP Grenoble.

 • Brasilien: Escola da Cidade

  Escola da Cidade är en privat arkitekturskola i Sao Paulo grundad 2001. Den erbjuder utbildning i både arkitektur och urbana studier. Skolan är belägen i centrala São Paulo, i Vila Buarque-området. I sin undervisning utgår skolan från komplexiteten i den brasilianska metropolen och dess sociala och urbana problem.

 • Finland: University of Oulu

  I Oulu kan du studera nära polarcirkeln. Universitetet grundades 1958 och har ca 16 000 studenter, varav en stor andel internationella studenter, och är ett av Finlands största universitet. University of Oulu kallar sig själva för en "multidisciplinary expert in Northerness".

 • Finland: Tampere University of Technology

  TUT ligger i Tampere, en av de tre snabbast växande regionerna i Finland och nordens största inlandsstad, 17 mil norr om huvudstaden Helsingfors.

 • Norge: Arkitekthögskolen i Oslo

  Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) erbjuder en unik forskningsbaserad utbildning av internationell klass. Skolan grundades 1945 och är belägen i centrala Oslo.

 • Portugal: Universidade do Porto

  Universitetet är beläget i Porto, Portugals näst största stad och ligger i norra delen av landet. FAUP, som Faculty of Architecture of the University of Porto också kallas, grundades 1976. Skolan ligger i ett huskomplex som ritades av Álvaro Siza Vieira.

 • Norge: Bergen Arkitekthøgskole

  BAS är en liten privat arkitekturskola belägen i Bergen i sydvästra Norge. Skolan har ca. 150 studenter.

 • Storbritannien: Glasgow School of Art, Mackintosh School of Architecture

  GSA grundades 1845 och är en av de få återstående oberoende konstskolorna i Storbritannien. Skolan har sedan 1899 legat på sin nuvarande plats i centrala Glasgow. I hjärtat av campuset ligger den berömda Mackintoshbyggnaden, en ikonisk byggnad från 1920-talet. I Glasgow finns idag en av Storbritanniens största, kreativa communities.

 • Storbritannien: University of Sheffield

  Sheffield är en gammal industristad med en livlig kulturscen. University of Sheffield har en högt rankad arkitektutbildning med samhällsvetenskapligt fokus.

 • Tyskland: Staatliche Akademie der Bildenden Künste Stuttgart

  En av Tysklands största konsthögskolor i sydvästra delen av landet nära Frankrike, Österrike och Schweiz.

 • Estland: Estonian Academy of Arts

  Estonian Academy of Arts grundades 1914 och är den enda statliga högskolan i Estland som erbjuder en högre utbildning inom konst, design och arkitektur. Akademin ligger i Tallin och har ca 1200 studenter.

 • Colombia: Universidad de los Andes

  UNIANDES är Colombias högst rankade universitet och ansett som ett av Latinamerikas bästa privata elituniversitet. Cirka 15 000 studenter är registrerade vid UNIANDES som är beläget i huvudstaden Bogotá. Universitetet består av nio skolor, tre akademiska institut och ett universitetssjukhus och erbjuder utbildning inom humaniora, samhällvetenskap, medicin, juridik och ingenjörsvetenskap. Oavsett fakultet erbjuds studenterna att läsa kurser från olika ämnesområden, då universitetet fokuserar starkt på att tillhandahålla interdisciplinära utbildningar.

 • Portugal: Lisboa School of Economics and Management

  Lisboa School of Economics and Management (ISEG) är en del av Universidade de Lisboa och ligger i Lissabon, nära Portugals parlament. ISEG är den första skolan inom ekonomi och management i Portugal och grundades 1911. I dagsläget studerar ca 4700 studenter här.

 • Storbritannien: University of Aberdeen

  University of Aberdeen är ett av Storbritanniens äldsta universitet, med ett vackert campus i utkanten av staden Aberdeen på den skotska östkusten. Universitetet har omkring 14 500 studenter och en stor andel internationella studenter. Avtalet ITM-skolan har med Aberdeen gäller främst kurser inom ämnesområdet maskinteknik.

 • Argentina: Pontificia Universidad Católica Argentina

  Pontificia Universidad Católica Argentina (UCA) ligger i hamnområdet i huvudstaden Buenos Aires. Det är ett relativt stort universitet med runt 20 000 studenter och med flera campus. Vissa ämnen kan läsas i staden Rosario, cirka 30 mil från huvudstaden.

 • Frankrike: École des Mines de Nantes

  École des Mines de Nantes är ett av flera universitet i staden. Universitetet har cirka 1000 studenter varav 30 procent är internationella. Nantes är sjätte största stad i Frankrike och är en charmig hamnstad i västra Frankrike endast fem mil från atlantkusten.

 • Frankrike: Institut National des Sciences Appliquées Strasbourg (INSA Strasbourg)

  Strasbourg ligger i nordöstra Frankrike på gränsen till Tyskland.

 • Italien: Università degli studi di Salerno

  I Salerno, endast 5 mil utanför Neapel, ligger denna pittoreska och intressanta stad längs den italienska västkusten. Università degli studi di Salerno har sitt huvudcampus i orten Fisciano och några fakulteter i Baronissi.

 • Italien: Università degli Studi di Udine

  Udine är en charmig mindre universitetsstad i norra Italien med närhet till både Österrike och Slovenien. Università degli Studi di Udine är ett relativt ungt universitet, etablerat 1978. Detta passar bra för dig som ska göra examensarbete inom elektroteknik eller nanoteknik.

 • Turkiet: Sabanci University

  Universitetet ligger i Istanbul.

 • Tyskland: Ludwig-Maximilian-Universität München

  Ludwig-Maximilian-Universität München (LMU) är ett välkänt universitet som är rankat bland de 25 främsta i världen inom fysik. Universitetet ligger i centrala München.

 • Tyskland: Universität Bielefeld

  Universität Bielefeld grundades 1969 med ambition att reformera sättet tyska universitet arbetar. Universitetet lägger stort fokus på att koppla samman utbildning och forskning samt att stimulera tvärvetenskaplig forskning, bland annat genom att samla alla ämnesområden i en stor byggnad. Universität Bielefeld utbildar runt 20 000 studenter inom allt från ekonomi till biologi.

 • Island: Reykjavík University

  Reykjavik University är ett litet privat universitet i Reykjavik med drygt 2500 studenter. Klasserna är generellt små och man har goda relationer med industrin. Universitetet är indelat i fyra skolor, Science and Engineering, Computer Science, Business och Law. Vi rekommenderar utbyte endast för studenter på civilingenjörsprogrammet Maskinteknik.

 • USA: Rose-Hulman Institute of Technology

  Rose-Hulman Institute of Technology är ett mycket bra technical college som är känt för sin höga kvalitet på utbildningen. Campuset är fint och trevligt och ligger i den lilla staden Terre Haute, mitt i majsfälten i Indiana. För att åka utanför campus är man dock väldigt beroende av bil. RHIT har ca 2100 studenter och 100 doktorander inom teknik, naturvetenskap och matematik.

 • USA: Illinois Institute of Technology

  Illinois Institute of Technology ligger i Chicago, Illinois, och är ett privat, teknikfokuserat, forskningsuniversitet. IIT erbjuder kurser i bl.a. Arkitektur, teknik, design och humaniora. IIT är indelad i fem skolor inklusive College of Architecture. Campuset ritades av arkitekten Ludwig Mies van der Rohe, som också varit dekan vid College of Architecture. Chicago är den tredje folkrikaste staden i USA och känd för shopping, konst, sport, komedi och jazzklubbar och dess historia som den blåsiga staden.

 • Taiwan: National Chiao Tung University

  National Chiao Tung University är ett av Taiwans ledande offentliga forskningsuniversitet och ligger i Hsinchu. Det är ett omfattande universitet som består av nio skolor med 700 lärare och 14 000 studenter. Bortsett från att vara högt rankade i ämnen som data- och elektroteknik är NCTU känd för sina många idrottsanläggningar på campus, som är öppna för alla studenter.

 • Belgien: Katholieke Universiteit Leuven

  KU Leuven ligger utanför Bryssel och har varit ett centrum för lärande i nästan sex århundraden och är idag Belgiens största universitet. Universitetet rankas bland de 50 bästa i världen och erbjuder ett brett utbud av internationella masterprogram som kännetecknas av hög kvalitet och innovativ, tvärvetenskaplig forskning. Leuven är en studentstad med en stor andel internationella studenter och ett generöst studentliv.

 • Belgien: Université Libre de Bruxelles

  ULB ligger i hjärtat av Bryssel och har ca 24 000 studenter, varav 30 % internationella. Med 10 fakulteter är ULB ett heltäckande universitet och ett av de viktigaste fransktalande universiteten i Belgien. Universitetet har flera campus. Beroende på ämne kommer du antingen till Bryssel; campus Solbosch, La Plaine eller Erasmus, eller utanför Bryssel till campus Gosselies.

 • Estland: Tallinn University of Technology

  Tallinn University of Technology (TALTECH) grundades 1918 och är Estlands enda renodlade tekniska universitet. Universitetet har omkring 12 000 studenter varav en relativt stor andel internationella studenter. Verksamheten är samlad på ett campus i utkanten av Tallinn.

 • Frankrike: Télécom ParisTech

  Télécom Paris Tech har två campus. De ligger i Paris och i Sophia-Antipolis.

 • Frankrike: École des ingénieurs de la Ville de Paris

  École des Ingénieurs de la Ville de Paris (EIVP) är en Grande École (fransk elitskola) som ligger i Bellevillekvarteren centralt i Paris. Universitetet har utbildningar inom arkitektur och samhällsbyggnad med fokus på hållbar utveckling. Omkring 500 studenter studerar vid lärosätet.

 • Frankrike: École Speciale des Travaux Publics du Batiment de l'Industrie

  École Spéciale des Travaux Publics du Bâtiment et de l’Industrie (ESTP) är en Grande École som ligger i Cachan, en förort utanför Paris. Lärosätet har ett fokus på ingenjörsutbildningar inom samhällsbyggnadsområdet och har nära band till företag inom området. Runt 3000 studenter studerar vid ESTP.

 • Nederländerna: Universiteit van Amsterdam

  University of Amsterdam (UvA) grundades redan 1632 och är det tredje äldsta universitetet i Nederländerna med nästan 30 000 studenter. Universitetet har sju fakulteter i ämnena humaniora, samhälls- och beteendevetenskap, ekonomi och affärer, juridik, naturvetenskap, medicin och tandvård. KTH har avtal med UvA inom området stadsplanering. Universitetet är belagt i både nya och gamla byggnader i Amsterdams historiska city center.

 • Österrike: Technische Universität Graz

  Graz är Österrikes näst största stad efter huvudstaden Wien och ligger i sydöstra Österrike nära gränsen till Slovenien. Det är en charmig universitetsstad och universitetet har tre campus i och kring centrum.

 • Brasilien: Universidade de Sao Paulo

  USP är Brasiliens största universitet med cirka 90 000 studenter. Universitetet är statligt och högst rankat av alla Latinamerikanska universitet. Det består av elva campus varav fyra är belägna i São Paulo, bl.a. ingenjörsskolan Politecnica. Totalt erbjuds mer än 700 olika kursen och universitetet är fakultetsövergripande inom humaniora, samhällsvetenskap, naturvetenskap och ingenjörsvetenskap. USP äger både radio och TV-kanaler, fem sjukhus och fem muséer. Läget i São Paulo gör att universitetet ligger strategiskt i Sydamerikas största och mest mångkulturella stad.

 • Frankrike: CentraleSupélec

  2015 gick universiteten École Centrale Paris och Supélec ihop och bildade CentraleSupélec. Det finns tre campus, ett 30 minuter söder om Paris som heter Chântenay-Malbary, Metz i Lorraine och Rennes i Bretagne. CentraleSupélec är ett av Frankrikes absoluta toppuniversitet och är en så kallad "grande école" med elitstatus inom sitt område.

 • Finland: Aalto University

  Aalto University skapades vid en sammanslagning av tre ansedda universitet, Tekniska högskolan, Helsingfors handelshögskola samt University of Art and Design. Campus ritades av Alvar Aalto och ligger i Esbo utanför Helsingfors. Aalto är ett internationellt universitet med långa traditioner i Finland. Här möts teknik och ekonomi, konst och design.

 • Frankrike: Institut National des Sciences Appliquées de Lyon (INSA Lyon)

  National Institute of Applied Sciences (INSA) i Lyon är ett internationellt, tvärvetenskapligt universitet i hjärtat av Europa. Här finns omkring 22 000 studenter och många bor på campus. Universitetet ligger en bit utanför själva staden Lyon. Du tar dig enkelt fram med spårvagn i denna kulinariska stad som också ligger nära alperna.

 • Irland: University College Cork

  Cork ligger i sydvästra delen av landet och är Irlands näst största stad. Universitetet har nära 20 000 studenter och är bland de främsta universiteten i landet. Det är tio minuters gångväg från campus till stadskärnan.

 • Indien: IIT Madras

  Indiska Tekniska Högskolan Madras är en av de främsta institutionerna av nationell betydelse för högre teknisk utbildning, grundläggande och tillämpad forskning. 1956 erbjöd den tyska regeringen tekniskt bistånd för att inrätta ett högskolestudium i teknik i Indien. Det första indo-tyska avtalet för inrättandet av Indiska Tekniska Högskolan i Madras, tecknades i Bonn, Västtyskland, 1959.

 • Italien: Università degli Studi di Siena

  Universitetet i Siena i Toscana är ett av de äldsta universiteten i Italien, grundat på 1400-talet. Idag har det omkring 15 000 studenter.

 • Italien: Università degli studi di L'Aquila

  Aquila är huvudstad i Abruzzoregionen och i provinsen Aquila nära Alperna.

 • Italien: Università degli studi di Padova

  Padova ligger i nordöstra Italien och är ett trevligt universitet med flera framstående ingenjörsutbildningar.

 • Storbritannien: Oxford Brookes University

  Oxford Brookes University ligger i centrala Oxford och skapades 1865 och ca 17 000 studenter studerar här. För närvarande är Oxford Brookes University rankat som ett av de främsta modernaste universiteten i Storbritannien och i the Times and Sunday Times University Guide 2015 blev Oxford Brookes University rankat som topp 20 inom sju ämnesområden varav bland annat Town and Country Planning & Landscape och Art and Design nämndes.

 • Tyskland: HafenCity Universität Hamburg — Universität für Baukunst und Metropolenentwicklung

  HafenCity Universität Hamburg ligger i Hamburgs hamn i det moderna området "Hafen City". Universitetet grundades 2006.

 • Argentina: Instituto Technologico de Buenos Aires

  Instituto Technologico de Buenos Aires, ITBA, ligger i hamnområdet i landets huvudstad Buenos Aires. Staden är livfull, parker och vattnet gör den luftig och grön. Universitetet är rankat högst bland de argentinska universiteten. Cirka 2 500 studenter bedriver sina studier vid detta ganska lilla universitet.

 • Chile: Universidad Técnica Federico Santa María

  Universidad Técnica Federico Santa María (USM) ligger i staden Valparaiso, ca en timmes bilfärd från huvudstaden Santiago de Chile. Det är ett privat, icke-vinstdrivande universitet med ca 18 000 studenter, spridda på fem olika campus. Ingenjörsvetenskap bedrivs vid campus i Santiago och Valparaíso, tekniska kurser ges i Viña del Mar och Concepción.

 • Chile: Universidad de Chile

  Universidad de Chile ligger i huvudstaden Santiago de Chile och är ett offentligt självständigt universitet. Det är också det äldsta och mest betydande universitetet i landet och ett av de mest prestigefyllda i Sydamerika. Studentpopulationen uppgår till ca 38 000 och alla ämnesområden ges vid universitetet.

 • Danmark: Danmarks Tekniske Universitet

  DTU är Danmarks största tekniska universitet och rankas bland de 20 främsta tekniska universiteten i Europa. Verksamheten är huvudsakligen är belägen i Lyngby norr om Köpenhamn. Universitetet har drygt 10 000 studenter varav en stor andel internationella studenter.

 • Indien: IIT Bombay

  IIT Bombay är ett statligt universitet som grundades 1958 med ett omfattande akademiskt utbud inom naturvetenskap, teknik och matematik. Det är ett av de högst rankade lärosätena i Indien och har ungefär 8000 studenter. IIT Bombay har ett grönskande campus med två swimmingpooler, fotbollsplaner samt planer för bandy, cricket, tennis, basket, squash och volleyboll.

 • Storbritannien: University College London, The Bartlett School of Planning

  University College London (UCL) grundades 1826 för att öppna upp för universitetsutbildning i England för de som tidigare exkluderats från den – UCL blev det första universitet i England som antog kvinnliga studenter på samma villkor som män 1878. UCL är rankat som sjua bland världens 10 bästa universitet på QS World University Rankings (2015). Omkring 36 000 studenter studerar på UCL. KTH har ett avtal med UCL inom området stadsplanering som hör till Bartlett School of Planning. Bartlett School of Planning ligger i Bloomsbury i hjärtat av London på UCL:s huvudcampus.

 • Norge: Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

  NTNU är ett forskningsuniversitet med campus i städerna Trondheim, Gjøvik och Ålesund. NTNU är det största av Norges universitet med ca 39 000 studenter och nationellt ansvar för högre utbildning i ingenjörsvetenskap och teknik. Därtill erbjuder universitetet högre examen i andra akademiska discipliner, från samhällsvetenskap, konst, medicin och hälsovetenskap, lärarutbildning, arkitektur och konst. Campusstäderna har ett rikt studentliv och många internationella studenter.

 • Turkiet: Istanbul Technical University

  Istanbul Technical University (ITU) är ett av världens äldsta tekniska universitet och grundades 1773. ITU är ett ansett universitet som är känt för sin historia, teknik, vetenskap och sportprestationer. ITU har fem campus, alla i hjärtat av Istanbul. ITU har 360 laboratorier, 13 forskningscentrum och 39 masterprogram.

 • Turkiet: Bogazici University

  Bogazici Universitys vision är att uppnå internationell kvalitet i utbildning och forskning och bli ett grönt, hållbart universitet. Universitetet har sex fakulteter med sex institutioner, 12 000 studenter, 1000 anställda och sex campus.

 • Kanada: McMaster University

  McMaster University är ett statligt forskningsuniversitet beläget i Hamilton, Ontario, 70 km söder om Toronto. Universitetet rankas som fjärde bästa kanadensiska universitet och bland de 100 bästa i världen. Campus ligger nära Lake Ontario gränsar till ett naturreservat, vilket är i stark kontrast till metropolen Toronto, 45 minuters bilresa bort. Universitetet är välkänt för "McMaster Model", en policy som står för en studentcentrerad, problembaserad, interdisciplinär inställning till undervisning, vilket är en model många andra universitet världen över har anammat.

 • Grekland: National Technical University of Athens

  NTUA ligger i Aten och är ett av Greklands mest framstående tekniska universitet. Här studerar drygt 15 000 studenter på alla nivåer. Universitetet är indelat i nio akademiska skolor, åtta inom ingenjörsvetenskap, en för arkitektur och en för de allmänna vetenskaperna.

 • Lettland: Riga Technical University

  Rigas tekniska universitet är det största tekniska universitetet i de baltiska länderna med forskning i samarbete med industrin och utländska partneruniversitet. RTU grundades 1862 och har idag sex vetenskapliga forskningsinriktningar; energi och miljö, städer och stadsutveckling, information och kommunikation, transport, material, processer och teknik samt säkerhet. Universitetets campus ligger mitt i Riga och har idag ca 15 000 studenter.

 • Mexiko: Instituto Politecnico Nacional

  Instituto Politecnica Nacional, grundat 1936, är ett av de största statliga universiteten i Mexiko. Det är beläget i Mexico city och mer än 170 000 studenter studerar här. Universitetet rankas bland de 20 bästa universiteten i latinamerika.

 • Frankrike: École Nationale des Ponts et Chaussées

  École Nationale des Ponts et Chaussées (ENPC) är en fransk Grande École som ger ett antal olika ingenjörsutbildningar och ligger i Champs-sur-Marne i närheten av Paris. Lärosätet är ett av de äldsta i Frankrike och grundades 1747. Precis som andra Grands Écoles är det ett litet universitet med ungefär 2000 studenter.

 • Kanada: École Polytechnique de Montréal

  Grundat 1873 är Polytechnique de Montréal ett av Kanadas ledande universitet inom både utbildning och forskning i ingenjörsvetenskap och det största tekniska universitetet i Québec, den delstat i Kanada där franska talas mest. Det är beläget centralt i Montréal, vid foten av bergen och vid floden och hyser 8 200 studenter.

 • Frankrike: Ecole Normale Supérieure Paris-Saclay (tidigare École Normale Supérieure de Cachan)

  Ecole Normale Supérieure Paris-Saclay ligger utanför Paris och är en av de stora franska elitskolorna, en så kallad Grande école, och del av Université Paris-Saclay.

 • Storbritannien: The Queen's University Belfast

  The Queen's University Belfast är ett stort universitet i centrala Belfast. Det är ett av de äldsta universiteten i Storbritannien. Universitetet har en internationell prägel med 23 000 studenter. Från campus är det 15 minuters gångavstånd till centrala Belfast.

 • Frankrike: École National Supérieure d'Architcture de Paris-Belleville

  Énsa–pb är en arkitekturskola med omkring 1200 studenter som ligger i centrum av Paris, i den livliga stadsdelen Belleville, . Énsa–pb rankas som en av Frankrikes bästa arkitekturskolor.

 • Litauen: Vilnius Technical University

  Vilnius Gediminas Technical University grundades 1956. VGTU har 10 fakulteter, 14 forskningsinstitut, 33 forskningslaboratorier, två forskningcentra och fyra utbildningscentra. QS World University Rankings har gett VGTU fem stjärnor av fem i undervisning, möjligheter och innovation. Campus med sina 11 000 studenter ligger en bit utanför Vilnius. VGTU är det mest populära universitet i Litauen för utländska studenter.

 • Taiwan: National Taiwan University

  National Taiwan University rankas som ett av världens 100 bästa universitet och är ett ledande universitet i ämnesområden som elektroteknik och naturvetenskap. Det har sex campus i Taiwan och huvudcampus, som är tre gånger större än KTH:s campus, är beläget i Taipeis Da'an distrikt.

 • Frankrike: Université Pierre et Marie Curie (Paris VI)

  Université Pierre et Marie Curie (Paris VI), UPMC, är ett välrenommerat universitet i centrala Paris. UPMC rankas bland de främsta universiteten i världen inom matematikområdet. Universitetet har omkring 31 000 studenter och en stor andel, ca 20 procent är internationella. UPMC är också en del av Sorbonne University group.

 • Taiwan: National Cheng Kung University

  National Cheng Kung University är ett heltäckande universitet och betraktas som ett av de mest prestigefyllda universiteten i Taiwan, med högt anseende inom vetenskap, teknik, medicin och design. Universitetet ligger i Tainan City och har över 20 000 studenter inom nio skolor på elva campus.

 • Estland: University of Tartu

  University of Tartu är ett anrikt universitet, grundat år 1632 av den svenske kungen Gustav II Adolf. Universitet har närmare 14 000 studenter varav 800 internationella studenter från 70 länder. KTH har avtal med Institute of Computer Science på både grund- och masternivå.

 • Tyskland: Bauhaus Universität Weimar

  Weimar ligger i mellersta Tyskland och är en klassisk studentstad känd för Goethe, Schiller och historiska Bauhaus. Bauhaus Universität Weimar är ett litet universitet med ca 4000 studenter.

 • Frankrike: École Nationale de l'Aviation Civile

  École Nationale de l'Aviation Civile, ENAC är en känd flygskola med 9 campus runtom i Frankrike. Huvudbygnaden ligger i Toulouse, där också Airbus Group har sitt huvudkontor i Frankrike. Universitetet är känt inom aerospaceområdet.

 • Tyskland: Technische Universität Braunschweig

  TU Braunschweig är en del av TU9-universiten i Tyskland, som står för hög kvalitet inom teknik och naturvetenskap. 51 procent av alla ingenjörer med examen kommer från ett TU9-universitet. Staden har ca 240 000 invånare. Braunschweig är en viktig forskningsstad som också ligger nära bilindustrin i Wolfsburg.

 • Kroatien: University of Zagreb

  Universitetet i Zagreb (1669) är det äldsta och största universitet i sydöstra Europa. Universitetet består av 29 fakulteter, tre konsthögskolor och centrumet för kroatiska studier. Med sina över 50 000 heltidsstudenter är det störst i Kroatien. Det erbjuder ett brett utbud av akademiska utbildningar som leder till kandidat-, magister- och doktorsexamen inom följande områden; konst, biomedicin, bioteknologi, ingenjörsvetenskap, humaniora, naturvetenskap och samhällsvetenskap. Universitetet är också starkt forskningsinriktat och bidrar med mer än 50 procent av de totala forskningsresultaten i landet.

 • Polen: Cracow University of Technology

  CUT är ett väl etablerat universitet för ingenjörsutbildning av hög kvalitet. De arbetar systematiskt med att förbättra polska vetenskapliga och tekniska idéer. Här studerar över 15 000 studenter på de sju fakulteterna som har sitt campus centralt i Krakow.

 • Italien: Politecnico di Milano

  Med 40 000 studenter är Politecnico di Milano Italiens största universitet för teknik, arkitektur och design och ett av de mest framstående i Europa inom de områdena. Termen "Politecnico" innebär att det är ett statligt universitet med utbildningar endast inom teknik och arkitektur. Politecnico di Milano är organiserat i 16 fakulteter spridda över sju campus i regionen Lombardiet. Universitetet har ett nära samarbete med företagen i regionen, som anses vara ett av de mest utvecklade industriområdena i Europa.

 • Island: University of Iceland

  University of Iceland är ett allmänt forskningsuniversitet i Reykjavik och Islands äldsta och största högskola. Sedan den grundades 1911 har den vuxit från en liten skola till ett modernt heltäckande universitet. Här går omkring 14 000 studenter fördelat över ett 20-tal fakulteter. Campus är koncentrerat runt Reykjaviks centrum med ytterligare anläggningar i närliggande områden liksom på landsbygden.

 • Kina: The Chinese University of Hong Kong

  The Chinese University of Hong Kong (CUHK) är ett övergripande forskningsstarkt universitet med åtta skolor som är grundad 1963. Över 22,000 studenter pluggar här. Det är hem till fyra nobelpristagare.

 • Nederländerna: Universiteit Twente

  Universiteit Twente är ett universitet med cirka 9000 studenter som ligger i östra Nederländerna nära tyska gränsen. Campus ligger i utkanten av staden Enschede och är lättåtkomligt med kollektivtrafik eller med cykel.

 • Spanien: Universidad Politècnica de Valencia

  UPV består av fem campus (Camí de Vera, Blasco Ibáñez, Gandia, Alcoy och Xàtiva), 14 skolor och omkring 35 000 studenter. Det rankas som det främsta av Spaniens tekniska universitet och är bland de 100 bästa universiteten i världen som är mindre än 50 år gamla. Huvuddelen av UPV ligger mitt i staden och nära havet.

 • Spanien: Universidad Carlos III de Madrid

  UC3M ligger strax utanför Madrid. Universitetet är något större än KTH med ca 18 000 studenter, är utspritt på fyra campusområden och har ett flertal kandidatprogram som ges helt på engelska. UC3M är ett ungt universitet, grundat 1989. I den internationella rankinglistan på världens bästa universitet som funnits i mindre än 50 år (top 50 under 50) så ligger UC3M på runt plats 20.

 • Spanien: Universidad Complutense de Madrid

  Universidad Complutense de Madrid (UCM) är ett av Spaniens högst rankade universitet och ett av de äldsta universiteten i världen. Universitetet har över 80 000 studenter och verksamheten är fördelad på två campus i Madrid. UCM erbjuder flera möjligheter att engagera sig i olika sport- och kulturaktiviteter under studietiden.

 • Finland: Åbo Akademi

  Åbo Akademi är Finlands mest internationella universitet och har runt 7 000 studenter. Universitetet är svenskspråkigt och har campus i Åbo och Vasa. Vårt avtal är inom informationsteknik men det är även möjligt att välja kurser från andra fakulteter. Åbo är Finlands sjätte största stad och hit åker du lätt med färja från Stockholm.

 • Kina: Tongji University

  Tongji University, beläget i megastaden Shanghai, är ett av Kinas äldsta och mest prestigefulla universitet. Universitetet erbjuder utbildningar inom bland annat teknik, medicin, konst och juridik. Tongji University grundades 1907 och var då en skola i medicin, men har senare utökats i olika omgångar och omfattar idag 29 skolor. Tongji University är topprankat inom ämnesområdena arkitektur och stadsplanering.

 • Storbritannien: Newcastle University

  Universitetet ligger i centrala Newcastle som är en typisk studentstad i nordöstra England. Centrumet är kompakt så det mesta går att göra till fots. Universitetet är ett så kallat ”red brick university”; en universitetstyp som skapades i början av 1900-talet i Storbritanniens stora industristäder.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22