Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 99

 • Frankrike: École Nationale Supérieure de Chimie de Montpellier (ENSCM)

  ENSCM är en så kallad Grande École och ligger i den historiska universitetsstaden Montpellier i södra Frankrike, precis intill medelhavet. ENSCM är väldigt litet med sina omkring 400 studenter och ytterst specialiserat inom kemi då det rankas som nummer 2 inom kemi i hela Frankrike, direkt efter ENSCP (som tillhör samma organisationsstruktur men är beläget i Paris).

 • USA: Worcester Polytechnic Institute

  Worcester Polytechnic Institute (WPI) är ett privat forskningsuniversitet i Worcester, Massachusetts. WPI:s campus, som ligger på en avskild kulle ser inte ut eller känns som ett storstadsuniversitet. Men bara nedför kullen väntar en livlig storstad med bekvämligheter, möjligheter och en livlig kultur som man kan förvänta sig från New Englands näst största stad. WPI rankades som 64:e bästa colleget bland nationella universitet i USA inför 2020.

 • Turkiet: Bilkent University

  Bilkent University är det första privata, ideella universitet i Turkiet och grundades 1984 med det grundläggande syftet att skapa ett kompetenscentrum inom högre utbildning och forskning. Universitetsområdet ligger utanför den viktigaste vägen till Eskişehir ca 12 km väster om centrum av Ankara, och täcker en yta på mer än 300 hektar.

 • Ryssland: Higher School of Economics (HSE)

  Genomgående rankat som ett av Rysslands främsta universitet, är Higher School of Economics ledande inom rysk utbildning och ett av de mest framstående universiteten i östra Europa och Eurasien. HSE har snabbt vuxit till ett välrenommerat forskningsuniversitet och utmärker sig alltmer med sin internationella närvaro och samarbete. HSE:s så kallade Big Faculties idag är Faculty of Computer Science, Faculty of Economics, Faculty of Management, Faculty of Communications, Media and Design, Faculty of World Economy and International Affairs, Faculty of Humanities, Faculty of Social Sciences, Faculty of Mathematics, Faculty of Law och Moscow Institute of Electronics and Mathematics (MIEM).

 • Schweiz: Hochschule Luzern - Technik & Architektur

  Högskoleingenjörsutbildningen i Maskinteknik har utbyte med fakulteten för Technik & Architektur som är belägen i Horw i södra delen av Luzern. Hochschule Luzern har omkring 10 000 studenter, och på campus i Horw läser runt 2 000 studenter.

 • Belgien: Vrije Universiteit Brussel

  VUB är ett universitet som ligger i centrala Bryssel och har ca 16000 studenter, varav ca 24% är internationella studenter. VUB är huvudsakligen flamländsktalande, men erbjuder även kurser på engelska. Universitetet har fyra campus och 8 fakulteter.

 • Brasilien: Escola da Cidade

  Escola da Cidade är en privat arkitekturskola i Sao Paulo grundad 2001. Den erbjuder utbildning i både arkitektur och urbana studier. Skolan är belägen i centrala São Paulo, i Vila Buarque-området. I sin undervisning utgår skolan från komplexiteten i den brasilianska metropolen och dess sociala och urbana problem.

 • Portugal: Universidade do Porto

  Universitetet är beläget i Porto, Portugals näst största stad och ligger i norra delen av landet. FAUP, som Faculty of Architecture of the University of Porto också kallas, grundades 1976. Skolan ligger i ett huskomplex som ritades av Álvaro Siza Vieira.

 • Norge: Bergen Arkitekthøgskole

  BAS är en liten privat arkitekturskola belägen i Bergen i sydvästra Norge. Skolan har ca. 150 studenter.

 • Storbritannien: University of Sheffield

  Sheffield är en gammal industristad med en livlig kulturscen. University of Sheffield har en högt rankad arkitektutbildning med samhällsvetenskapligt fokus.

 • Tyskland: Staatliche Akademie der Bildenden Künste Stuttgart

  En av Tysklands största konsthögskolor i sydvästra delen av landet nära Frankrike, Österrike och Schweiz.

 • Frankrike: École des Mines de Nantes

  École des Mines de Nantes är ett av flera universitet i staden. Universitetet har cirka 1000 studenter varav 30 procent är internationella. Nantes är sjätte största stad i Frankrike och är en charmig hamnstad i västra Frankrike endast fem mil från atlantkusten.

 • Tyskland: Universität Bielefeld

  Universität Bielefeld grundades 1969 med ambition att reformera sättet tyska universitet arbetar. Universitetet lägger stort fokus på att koppla samman utbildning och forskning samt att stimulera tvärvetenskaplig forskning, bland annat genom att samla alla ämnesområden i en stor byggnad. Universität Bielefeld utbildar runt 20 000 studenter inom allt från ekonomi till biologi.

 • USA: Illinois Institute of Technology

  Illinois Institute of Technology ligger i Chicago, Illinois, och är ett privat, teknikfokuserat, forskningsuniversitet. IIT erbjuder kurser i bl.a. Arkitektur, teknik, design och humaniora. IIT är indelad i fem skolor inklusive College of Architecture. Campuset ritades av arkitekten Ludwig Mies van der Rohe, som också varit dekan vid College of Architecture. Chicago är den tredje folkrikaste staden i USA och känd för shopping, konst, sport, komedi och jazzklubbar och dess historia som den blåsiga staden.

 • Italien: Università degli studi di Padova

  Padova ligger i nordöstra Italien och är ett trevligt universitet med flera framstående ingenjörsutbildningar.

 • Frankrike: École National Supérieure d'Architcture de Paris-Belleville

  Énsa–pb är en arkitekturskola med omkring 1200 studenter som ligger i centrum av Paris, i den livliga stadsdelen Belleville, . Énsa–pb rankas som en av Frankrikes bästa arkitekturskolor.

 • Estland: University of Tartu

  University of Tartu är ett anrikt universitet, grundat år 1632 av den svenske kungen Gustav II Adolf. Universitet har närmare 14 000 studenter varav 800 internationella studenter från 70 länder. KTH har avtal med Institute of Computer Science på både grund- och masternivå.

 • Kina: Tongji University

  Tongji University, beläget i megastaden Shanghai, är ett av Kinas äldsta och mest prestigefulla universitet. Universitetet erbjuder utbildningar inom bland annat teknik, medicin, konst och juridik. Tongji University grundades 1907 och var då en skola i medicin, men har senare utökats i olika omgångar och omfattar idag 29 skolor. Tongji University är topprankat inom ämnesområdena arkitektur och stadsplanering.

 • Tyskland: Hochschule der Medien Stuttgart

  Stuttgart Media University erbjuder ett brett spektrum av mediaexpertis; från tryckta medier till elektroniska, från massmedia och medieteori till medieproduktion.

 • Frankrike: Université Nice Sophia Antipolis

  Beläget mitt i centrum av den vackra franska rivieran med härligt medelhavssklimat ligger detta trevliga universitet. I staden Nice finns närhet till både medeltida byar och till storstadspuls. Staden har en vacker och populär strandpromenad med palmer och blått hav.

 • Italien: Università degli studi di Ferrara

  Universitetet ligger i Ferraras historiska centrum och har omkring 15 000 studenter. Staden kallas också för renässansens stad och cykeln är huvudsakliga fordonet. Universitetet ligger i en unik historisk miljö och är ett av Italiens äldsta universitet.

 • Spanien: Universidad de Navarra

  ITM-skolan har utbyte med Universidad de Navarras tekniska fakultet, Tecnun, som ligger i den mellanstora staden San Sebastián i Baskien i norra Spanien. Tecnun är ett litet campus, med omkring 1500 studenter. Universitetet drivs i privat regi av en katolsk organisation, något som dock inte märks särskilt mycket i undervisningen eller på campus.

 • Spanien: Universidad de Zaragoza

  University of Zaragoza är ett universitet som ligger i Zaragoza, i regionen Aragonien i Spanien. Det grundades 1542 och är ett av de äldsta universiteten i Spanien, med en historia som går tillbaka till romartiden. Universitetet har över 40 000 studenter i sina 22 fakulteter. Universitetet är det enda offentliga universitetet i regionen. University of Zaragoza är huvudcentrat för teknisk innovation i Ebrodalen och har en hög status bland de spanska universiteten.

 • Danmark: Københavns Erhvervsakademi

  KEA är ett lärosäte med stark internationell profil och man är stolt över den interkulturella prägel som finns på de åtta olika avdelningarna, belägna i olika centrala delar av Köpenhamn. På KEA finns många program inom design, kommunikation, konstruktion och teknologi, varav 12 ges på engelska. Det finns cirka 9000 studenter från över 60 länder på KEA.

 • Spanien: Universidad Cardenal Herrera

  Universidad CEU Cardinal Herrera är ett privatuniversitet i Valencia, Spaniens tredje största stad som ligger vid medelhavet, 35 mil från huvudstaden Madrid. Universitetet har omkring 10 000 studenter och huvudcampus Moncada ligger lite utanför staden.

 • Frankrike: Chimie ParisTech (Paris PSL)

  Chimie ParisTech (känd också som École nationale supérieure de chimie de Paris, ENSCP) är Frankrikes bästa högskola inom Kemi, en så kallad Grande École. Högskolan grundades 1896 och är känd för sin framstående kvalitet på utbildningen och även för sina enastående alumner och f.d. direktörer (nobelprisvinnare, L’Oreal’s grundare m.fl.). Chimie ParisTech är en liten specialiserad institution med 350 studenter och huvudinriktningar inom energi-, material- och processkemi samt biomolekulär kemi.

 • Frankrike: Ecole Normale Supérieure Paris-Saclay (tidigare École Normale Supérieure de Cachan)

  Ecole Normale Supérieure Paris-Saclay ligger utanför Paris och är en av de stora franska elitskolorna, en så kallad Grande école, och del av Université Paris-Saclay.

 • Frankrike: Télécom ParisTech

  Télécom Paris Tech har två campus. De ligger i Paris och i Sophia-Antipolis.

 • Frankrike: École Speciale des Travaux Publics du Batiment de l'Industrie

  École Spéciale des Travaux Publics du Bâtiment et de l’Industrie (ESTP) är en Grande École som ligger i Cachan, en förort utanför Paris. Lärosätet har ett fokus på ingenjörsutbildningar inom samhällsbyggnadsområdet och har nära band till företag inom området. Runt 3000 studenter studerar vid ESTP.

 • Frankrike: Université Grenoble Alpes

  Université Grenoble Alpes (UGA) är ett ledande universitet inom teknik, vetenskap och hälsa. Universitetet ligger i Grenoble, med närhet till vacker natur och Alperna. Det är det tredje största universitetet i Frankrike med cirka 45 000 studenter och över 3 000 forskare. UGA är resultatet av sammanslagningen av tre universitet i 2016: Université Joseph-Fourier (Grenoble-I), Université Pierre-Mendès-France (Grenoble-II) och Université Stendhal (Grenoble-III). UGA sammarbetar också nära med INP Grenoble.

 • Frankrike: Institut National des Sciences Appliquées Strasbourg (INSA Strasbourg)

  Strasbourg ligger i nordöstra Frankrike på gränsen till Tyskland.

 • Frankrike: École des ingénieurs de la Ville de Paris

  École des Ingénieurs de la Ville de Paris (EIVP) är en Grande École (fransk elitskola) som ligger i Bellevillekvarteren centralt i Paris. Universitetet har utbildningar inom arkitektur och samhällsbyggnad med fokus på hållbar utveckling. Omkring 500 studenter studerar vid lärosätet.

 • Frankrike: École Nationale de l'Aviation Civile

  École Nationale de l'Aviation Civile, ENAC är en känd flygskola med 9 campus runtom i Frankrike. Huvudbygnaden ligger i Toulouse, där också Airbus Group har sitt huvudkontor i Frankrike. Universitetet är känt inom aerospaceområdet.

 • Island: Reykjavík University

  Reykjavik University är ett litet privat universitet i Reykjavik med drygt 2500 studenter. Klasserna är generellt små och man har goda relationer med industrin. Universitetet är indelat i fyra skolor, Science and Engineering, Computer Science, Business och Law. Vi rekommenderar utbyte endast för studenter på civilingenjörsprogrammet Maskinteknik.

 • Irland: University College Cork

  Cork ligger i sydvästra delen av landet och är Irlands näst största stad. Universitetet har nära 20 000 studenter och är bland de främsta universiteten i landet. Det är tio minuters gångväg från campus till stadskärnan.

 • Tyskland: Technische Universität Dresden

  Dresden ligger i sydöstra Tyskland och TU Dresden’s huvudcampus ligger centralt i staden. TU Dresden är ett av de största tekniska universiteten och sedan 2012 ett av de utnämnda “Universities of Excellence” in Tyskland.

 • USA: Parsons School of Design

  Parsons är en prestigefull privat konst- och designhögskola belägen i Greenwich Village i New York. De erbjuder utbildningar inom bl.a. arkitektur, design och mode och har blivit rankad som den bästa konst och designskolan i USA.

 • Österrike: Technische Universität Graz

  Graz är Österrikes näst största stad efter huvudstaden Wien och ligger i sydöstra Österrike nära gränsen till Slovenien. Det är en charmig universitetsstad och universitetet har tre campus i och kring centrum.

 • Österrike: Universität für Bodenkultur Wien

  BOKU Wien (från tyska, Universität für Bodenkultur Wien) är ett universitet i hjärtat av Europa med ett starkt fokus på hållbarhet. BOKU kombinerar grundläggande och tillämpad expertis inom områdena naturvetenskap, teknik och bioteknik samt sociala och ekonomiska vetenskaper för att förbättra kunskapsunderlaget för hållbar förvaltning av naturresurser.

 • Italien: Università degli Studi di Siena

  Universitetet i Siena i Toscana är ett av de äldsta universiteten i Italien, grundat på 1400-talet. Idag har det omkring 15 000 studenter.

 • Italien: Università degli Studi di Udine

  Udine är en charmig mindre universitetsstad i norra Italien med närhet till både Österrike och Slovenien. Università degli Studi di Udine är ett relativt ungt universitet, etablerat 1978. Detta passar bra för dig som ska göra examensarbete inom elektroteknik eller nanoteknik.

 • Italien: Università degli studi di Napoli Federico II

  I kuststaden Neapel, Italiens tredje största stad, ligger detta universitet med gamla anor från 1200-talet. Universtetet är rankat bland de 300 främsta i världen. Staden Neapel har en lång och intressant historia, däribland vulkanen Vesuvius och den antika staden Pompeji. Det napolitanska köket är världsberömt och här har pizzan sitt ursprung.

 • Italien: Università degli studi di L'Aquila

  Aquila är huvudstad i Abruzzoregionen och i provinsen Aquila nära Alperna.

 • Italien: Università di Bologna

  ITM har ett avtal med Università di Bologna i Italien, främst på maskinteknikområdet. De grundades år 1088 och är västvärldens äldsta universitet. Idag är de ett mycket stort lärosäte utspritt över fyra olika campus i Italien; Ravenna, Forlì, Cesena och Rimini.

 • Italien: Università degli studi di Salerno

  I Salerno, endast 5 mil utanför Neapel, ligger denna pittoreska och intressanta stad längs den italienska västkusten. Università degli studi di Salerno har sitt huvudcampus i orten Fisciano och några fakulteter i Baronissi.

 • Nederländerna: Universiteit Twente

  Universiteit Twente är ett universitet med cirka 9000 studenter som ligger i östra Nederländerna nära tyska gränsen. Campus ligger i utkanten av staden Enschede och är lättåtkomligt med kollektivtrafik eller med cykel.

 • Nederländerna: Universiteit van Amsterdam

  University of Amsterdam (UvA) grundades redan 1632 och är det tredje äldsta universitetet i Nederländerna med nästan 30 000 studenter. Universitetet har sju fakulteter i ämnena humaniora, samhälls- och beteendevetenskap, ekonomi och affärer, juridik, naturvetenskap, medicin och tandvård. KTH har avtal med UvA inom området stadsplanering. Universitetet är belagt i både nya och gamla byggnader i Amsterdams historiska city center.

 • Portugal: Instituto Politécnico do Porto

  Porto är den näst största staden i Portugal. Den är belägen i norra delen av landet nära floden Douros mynning i Atlanten. Universitetet har omkring 18 000 studenter.

 • Schweiz: Università della Svizzera Italiana

  USI är ett statligt schweiziskt universitet, grundat 1995, med campus i Lugano, Mendrisio och Bellinzona. Arkitekturskolan, 'Accademia di architettura, ligger i den lilla orten Mendrisio mitt i schweiziska Alperna, en dryg timme norr om Milano.

 • Spanien: Universidad Carlos III de Madrid

  UC3M ligger strax utanför Madrid. Universitetet är något större än KTH med ca 18 000 studenter, är utspritt på fyra campusområden och har ett flertal kandidatprogram som ges helt på engelska. UC3M är ett ungt universitet, grundat 1989. I den internationella rankinglistan på världens bästa universitet som funnits i mindre än 50 år (top 50 under 50) så ligger UC3M på runt plats 20.

 • Spanien: Universidad Pontificia Comillas de Madrid

  Universidad Pontificia Comillas de Madrid är ett katolskt universitet.

 • Storbritannien: University of Aberdeen

  University of Aberdeen är ett av Storbritanniens äldsta universitet, med ett vackert campus i utkanten av staden Aberdeen på den skotska östkusten. Universitetet har omkring 14 500 studenter och en stor andel internationella studenter. Avtalet ITM-skolan har med Aberdeen gäller främst kurser inom ämnesområdet maskinteknik.

 • Storbritannien: University of Leeds

  University of Leeds ligger i Leeds, West Yorkshire, England. Universitetet har över 30 000 studenter och är det åttonde största universitet i Storbritannien. Leeds rankas internationellt som topp 50 i Europa och topp 100 i världen. Deras största campus ligger 1,6 km från Leeds norra centrum och Headingley, ett populärt bostadsområde för studenter som vill bo på campus.

 • Storbritannien: University of Southampton

  University of Southampton är ett högt rankat universitet (bland de 1 procent bästa i världen). Southampton är en levande kuststad med ca 250 000 invånare varav ca 23 500 är studenter vid University of Southampton. SCI-skolan har avtal med University of Southampton inom Marina System.

 • Tjeckien: University of Chemistry and Technology Prague

  University of Chemistry and Technology är det ledande universitetet inom kemi i Centraleuropa och det största inom kemi i Tjeckien. Universitetet är uppdelat på fyra fakulteter: kemi (kemiingenjör), kemiteknologi, miljöteknologi och mat och biokemisk teknologi. Dessa fyra fakultet huserar de flesta inriktningar inom kemi och biokemi. På UCT Prag studerar runt 3500 studenter.

 • Turkiet: Bogazici University

  Bogazici Universitys vision är att uppnå internationell kvalitet i utbildning och forskning och bli ett grönt, hållbart universitet. Universitetet har sex fakulteter med sex institutioner, 12 000 studenter, 1000 anställda och sex campus.

 • Turkiet: Istanbul Technical University

  Istanbul Technical University (ITU) är ett av världens äldsta tekniska universitet och grundades 1773. ITU är ett ansett universitet som är känt för sin historia, teknik, vetenskap och sportprestationer. ITU har fem campus, alla i hjärtat av Istanbul. ITU har 360 laboratorier, 13 forskningscentrum och 39 masterprogram.

 • Turkiet: Sabanci University

  Universitetet ligger i Istanbul.

 • Tyskland: Bauhaus Universität Weimar

  Weimar ligger i mellersta Tyskland och är en klassisk studentstad känd för Goethe, Schiller och historiska Bauhaus. Bauhaus Universität Weimar är ett litet universitet med ca 4000 studenter.

 • Storbritannien: Imperial College of Science, Technology and Medicine

  Universitetet ligger centralt i London. Det är rankat som det nionde bästa universitetet inom ingenjörsvetenskap och teknik i världen och som fjärde bästa i Europa.

 • Storbritannien: Glasgow School of Art, Mackintosh School of Architecture

  GSA grundades 1845 och är en av de få återstående oberoende konstskolorna i Storbritannien. Skolan har sedan 1899 legat på sin nuvarande plats i centrala Glasgow. I hjärtat av campuset ligger den berömda Mackintoshbyggnaden, en ikonisk byggnad från 1920-talet. I Glasgow finns idag en av Storbritanniens största, kreativa communities.

 • Belgien: Universiteit Gent

  Gent university är ett av de största universiteten i Belgien med över 41 000 studenter och har rankats bland topp 100 i världen. Med tåg kan du lätt ta dig till Bryssel och sedan vidare till övriga delar av Europa. KTH har avtal med Faculty of Engineering and Architecture inom områdena elektronik och fysik.

 • USA: Stanford University

  Stanford University ligger i Silicon Valley mellan San Francisco och San Jose i Californien. Det är rankat som nummer tre i rankinglistor över alla universitet i världen.

 • Norge: Arkitekthögskolen i Oslo

  Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) erbjuder en unik forskningsbaserad utbildning av internationell klass. Skolan grundades 1945 och är belägen i centrala Oslo.

 • Finland: Tampere University of Technology

  TUT ligger i Tampere, en av de tre snabbast växande regionerna i Finland och nordens största inlandsstad, 17 mil norr om huvudstaden Helsingfors.

 • Estland: Estonian Academy of Arts

  Estonian Academy of Arts grundades 1914 och är den enda statliga högskolan i Estland som erbjuder en högre utbildning inom konst, design och arkitektur. Akademin ligger i Tallin och har ca 1200 studenter.

 • Frankrike: Université de Tours

  Université de Tours (tidigare Université Francois Rabelais) är ett stort multidisciplinärt universitet som har utbildningar inom en mängd olika områden. KTH har avtal med Université de Tours inom området stadsplanering. Universitetet ligger i Tours i mellersta Frankrike och dess lokaler är utspridda runt om i Tours. Universitetet erbjuder många kulturella aktiviteter och sportaktiviteter. Runt 25 000 studenter studerar vid universitetet.

 • Finland: University of Oulu

  I Oulu kan du studera nära polarcirkeln. Universitetet grundades 1958 och har ca 16 000 studenter, varav en stor andel internationella studenter, och är ett av Finlands största universitet. University of Oulu kallar sig själva för en "multidisciplinary expert in Northerness".

 • Finland: Åbo Akademi

  Åbo Akademi är Finlands mest internationella universitet och har runt 7 000 studenter. Universitetet är svenskspråkigt och har campus i Åbo och Vasa. Vårt avtal är inom informationsteknik men det är även möjligt att välja kurser från andra fakulteter. Åbo är Finlands sjätte största stad och hit åker du lätt med färja från Stockholm.

 • USA: University of Washington

  University of Washington är bland de högst rankade Public Schools i USA och en världsledande forskningsinstituion inom flera områden. Exempelvis har deras program i Computer Science ett väldigt bra rykte och deras sektion för Machine Learning är världskänd. UW är rankat omkring de tio främsta universiteten i världen och utbildar mer än 54 000 studenter årligen.

 • Danmark: Det Kongelige Danske Kunstakademi

  KADK är en av Skandinaviens äldsta och mest välrenommerade Arkitekturskolor. Skolan erbjuder utbildningar inom arkitektur, design och konst.

 • Tyskland: Universität der Künste, Berlin

  Universität der Künste, Berlin är Tysklands största konsthögskola som ligger centralt i Berlin med cirka 4000 studenter.

 • Tjeckien: Academy of Arts, Architecture and Design i Prague

  Kombinera studier vid Tjeckiens klassiska konsthögskola med att bo i kulturstaden Prag. Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze UMPRUM, grundad 1885, är den mest prestigefulla konstskolan i Tjeckien och erbjuder förutom arkitektur även utbildning i bildkonst, formgivning, fotografi m.m.

 • Japan: Tokyo City University

  Tokyo City University, Tōkyō toshi daigaku, är ett privat universitet i Tokyo med ca. 7500 studenter. Arkitektutbildningen är mycket välrenommerad och exklusiv. KTH har utbyte med professor Takaharu Tezukas studio.

 • Irland: University College Dublin

  University College Dublin, grundad 1854, är Irlands största universitet med 32000 studenter. Universitetet rankas som det andra bästa i Irland och är belägen cirka 5 km utanför Dublins centrum.

 • Argentina: Instituto Technologico de Buenos Aires

  Instituto Technologico de Buenos Aires, ITBA, ligger i hamnområdet i landets huvudstad Buenos Aires. Staden är livfull, parker och vattnet gör den luftig och grön. Universitetet är rankat högst bland de argentinska universiteten. Cirka 2 500 studenter bedriver sina studier vid detta ganska lilla universitet.

 • Argentina: Pontificia Universidad Católica Argentina

  Pontificia Universidad Católica Argentina (UCA) ligger i hamnområdet i huvudstaden Buenos Aires. Det är ett relativt stort universitet med runt 20 000 studenter och med flera campus. Vissa ämnen kan läsas i staden Rosario, cirka 30 mil från huvudstaden.

 • Storbritannien: University College London, The Bartlett School of Planning

  University College London (UCL) grundades 1826 för att öppna upp för universitetsutbildning i England för de som tidigare exkluderats från den – UCL blev det första universitet i England som antog kvinnliga studenter på samma villkor som män 1878. UCL är rankat som sjua bland världens 10 bästa universitet på QS World University Rankings (2015). Omkring 36 000 studenter studerar på UCL. KTH har ett avtal med UCL inom området stadsplanering som hör till Bartlett School of Planning. Bartlett School of Planning ligger i Bloomsbury i hjärtat av London på UCL:s huvudcampus.

 • Storbritannien: The Queen's University Belfast

  The Queen's University Belfast är ett stort universitet i centrala Belfast. Det är ett av de äldsta universiteten i Storbritannien. Universitetet har en internationell prägel med 23 000 studenter. Från campus är det 15 minuters gångavstånd till centrala Belfast.

 • Storbritannien: Oxford Brookes University

  Oxford Brookes University ligger i centrala Oxford och skapades 1865 och ca 17 000 studenter studerar här. För närvarande är Oxford Brookes University rankat som ett av de främsta modernaste universiteten i Storbritannien och i the Times and Sunday Times University Guide 2015 blev Oxford Brookes University rankat som topp 20 inom sju ämnesområden varav bland annat Town and Country Planning & Landscape och Art and Design nämndes.

 • Belgien: Katholieke Universiteit Leuven

  KU Leuven ligger utanför Bryssel och har varit ett centrum för lärande i nästan sex århundraden och är idag Belgiens största universitet. Universitetet rankas bland de 50 bästa i världen och erbjuder ett brett utbud av internationella masterprogram som kännetecknas av hög kvalitet och innovativ, tvärvetenskaplig forskning. Leuven är en studentstad med en stor andel internationella studenter och ett generöst studentliv.

 • Kina: The Chinese University of Hong Kong

  The Chinese University of Hong Kong (CUHK) är ett övergripande forskningsstarkt universitet med åtta skolor som är grundad 1963. Över 22,000 studenter pluggar här. Det är hem till fyra nobelpristagare.

 • Kroatien: University of Zagreb

  Universitetet i Zagreb (1669) är det äldsta och största universitet i sydöstra Europa. Universitetet består av 29 fakulteter, tre konsthögskolor och centrumet för kroatiska studier. Med sina över 50 000 heltidsstudenter är det störst i Kroatien. Det erbjuder ett brett utbud av akademiska utbildningar som leder till kandidat-, magister- och doktorsexamen inom följande områden; konst, biomedicin, bioteknologi, ingenjörsvetenskap, humaniora, naturvetenskap och samhällsvetenskap. Universitetet är också starkt forskningsinriktat och bidrar med mer än 50 procent av de totala forskningsresultaten i landet.

 • Lettland: Riga Technical University

  Rigas tekniska universitet är det största tekniska universitetet i de baltiska länderna med forskning i samarbete med industrin och utländska partneruniversitet. RTU grundades 1862 och har idag sex vetenskapliga forskningsinriktningar; energi och miljö, städer och stadsutveckling, information och kommunikation, transport, material, processer och teknik samt säkerhet. Universitetets campus ligger mitt i Riga och har idag ca 15 000 studenter.

 • Mexiko: Instituto Politecnico Nacional

  Instituto Politecnica Nacional, grundat 1936, är ett av de största statliga universiteten i Mexiko. Det är beläget i Mexico city och mer än 170 000 studenter studerar här. Universitetet rankas bland de 20 bästa universiteten i latinamerika.

 • Litauen: Vilnius Technical University

  Vilnius Gediminas Technical University grundades 1956. VGTU har 10 fakulteter, 14 forskningsinstitut, 33 forskningslaboratorier, två forskningcentra och fyra utbildningscentra. QS World University Rankings har gett VGTU fem stjärnor av fem i undervisning, möjligheter och innovation. Campus med sina 11 000 studenter ligger en bit utanför Vilnius. VGTU är det mest populära universitet i Litauen för utländska studenter.

 • Norge: Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

  NTNU är ett forskningsuniversitet med campus i städerna Trondheim, Gjøvik och Ålesund. NTNU är det största av Norges universitet med ca 39 000 studenter och nationellt ansvar för högre utbildning i ingenjörsvetenskap och teknik. Därtill erbjuder universitetet högre examen i andra akademiska discipliner, från samhällsvetenskap, konst, medicin och hälsovetenskap, lärarutbildning, arkitektur och konst. Campusstäderna har ett rikt studentliv och många internationella studenter.

 • Mexiko: Tecnológico de Monterrey

  Monterrey Institute of Technology and Higher Education, med huvudcampus i staden Monterrey, Mexiko, är ett av de mest framstående universiteten i Latinamerika. Mer än 90 000 studenter läser vid universitet, som erbjuder många olika studieområden vid flera olika campus spridda över landet.

 • Polen: Cracow University of Technology

  CUT är ett väl etablerat universitet för ingenjörsutbildning av hög kvalitet. De arbetar systematiskt med att förbättra polska vetenskapliga och tekniska idéer. Här studerar över 15 000 studenter på de sju fakulteterna som har sitt campus centralt i Krakow.

 • Polen: Warsaw University of Technology

  WUT är ett av Polens mest framstående universitet med campus mitt i Warsaw. Här studerar runt 37 000 studenter på alla nivåer. WUT grundades som tekniskt universitet 1915 och har sedan dess inrättat 19 fakulteter. Universitetet har ett välkänt bibliotek med över 1,5 miljoner publikationer.

 • Belgien: Université Libre de Bruxelles

  ULB ligger i hjärtat av Bryssel och har ca 24 000 studenter, varav 30 % internationella. Med 10 fakulteter är ULB ett heltäckande universitet och ett av de viktigaste fransktalande universiteten i Belgien. Universitetet har flera campus. Beroende på ämne kommer du antingen till Bryssel; campus Solbosch, La Plaine eller Erasmus, eller utanför Bryssel till campus Gosselies.

 • Belgien: Université catholique de Louvain

  Université catholique de Louvain (UCL) grundades 1425 och är ett av Europas äldsta universitet som även är högt rankat internationellt. Det anses vara det bästa fransktalande universitetet i Belgien. UCL har sex campus och det största ligger i Louvain-la-Neuve. Universitetet har inspirerats av medeltida universitetsstäder och amerikanska campus. Staden erbjuder ett komplett utbud av tjänster; affärer, teatrar, biografer, bostäder, idrottsanläggningar och muséer.

 • Brasilien: Universidade Federal do Rio Grande do Sul

  UFRGS är ett av de äldsta och bäst rankade brasilianska universiteten, beläget i staden Porto Alegre i delstaten Rio Grande do Sul i södra Brasilien nära gränsen till Argentina och Uruguay. Staden är känd för att ha bland den högsta levnadsstandarden i Brasilien, med subtropiskt klimat som liknar det sydeuropeiska. Över 30 000 studenter är registrerade vid UFRGS som erbjuder studier inom samhällsvetenskap, naturvetenskap, medicin, juridik, teknik och ingenjörsvetenskap. Porto Alegre ligger i en av Latinamerikas viktigaste ekonomiska zoner, där 60% av Latinamerikas ekonomiska aktivitet finns.

 • Brasilien: Universidade Federal de Minas Gerais

  UFMG är beläget i staden Belo Horizonte och har anor från slutet av 1800-talet. Det tillhör ett av de fem bästa universiteten i Brasilien och är känt för att ha utbildat flera av landets presidenter. Cirka 45 000 studenter studerar vid UFMG. Universitetet har fakulteter inom samhällsvetenskap, naturvetenskap, juridik, medicin och ingenjörsvetenskap. Inom IT är det ansett som det främsta lärosätet i Brasilien. UFMG har ett starkt fokus på forskning och eftersträvar att introducera detta även i utbildningen för studenter på grund och avancerad nivå.

 • Chile: Universidad de Chile

  Universidad de Chile ligger i huvudstaden Santiago de Chile och är ett offentligt självständigt universitet. Det är också det äldsta och mest betydande universitetet i landet och ett av de mest prestigefyllda i Sydamerika. Studentpopulationen uppgår till ca 38 000 och alla ämnesområden ges vid universitetet.

 • Brasilien: Universidade de Sao Paulo

  USP är Brasiliens största universitet med cirka 90 000 studenter. Universitetet är statligt och högst rankat av alla Latinamerikanska universitet. Det består av elva campus varav fyra är belägna i São Paulo, bl.a. ingenjörsskolan Politecnica. Totalt erbjuds mer än 700 olika kursen och universitetet är fakultetsövergripande inom humaniora, samhällsvetenskap, naturvetenskap och ingenjörsvetenskap. USP äger både radio och TV-kanaler, fem sjukhus och fem muséer. Läget i São Paulo gör att universitetet ligger strategiskt i Sydamerikas största och mest mångkulturella stad.

 • Chile: Universidad Técnica Federico Santa María

  Universidad Técnica Federico Santa María (USM) ligger i staden Valparaiso, ca en timmes bilfärd från huvudstaden Santiago de Chile. Det är ett privat, icke-vinstdrivande universitet med ca 18 000 studenter, spridda på fem olika campus. Ingenjörsvetenskap bedrivs vid campus i Santiago och Valparaíso, tekniska kurser ges i Viña del Mar och Concepción.

 • Chile: Pontificia Universidad Catolica de Chile

  PUCC, Pontificia Universidad Catolica de Chile, ligger i huvudstaden Santiago de Chile. Det är rankat på tredje plats i Sydamerika. Cirka 28 000 studenter läser vid universitetet.

 • Finland: Aalto University

  Aalto University skapades vid en sammanslagning av tre ansedda universitet, Tekniska högskolan, Helsingfors handelshögskola samt University of Art and Design. Campus ritades av Alvar Aalto och ligger i Esbo utanför Helsingfors. Aalto är ett internationellt universitet med långa traditioner i Finland. Här möts teknik och ekonomi, konst och design.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22