Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 99

 • Italien: Università degli studi di Padova

  Padova ligger i nordöstra Italien och är ett trevligt universitet med flera framstående ingenjörsutbildningar.

 • Frankrike: Ecole Normale Supérieure Paris-Saclay (tidigare École Normale Supérieure de Cachan)

  Ecole Normale Supérieure Paris-Saclay ligger utanför Paris och är en av de stora franska elitskolorna, en så kallad Grande école, och del av Université Paris-Saclay.

 • Frankrike: Télécom ParisTech

  Télécom Paris Tech har två campus. De ligger i Paris och i Sophia-Antipolis.

 • Frankrike: Institut National des Sciences Appliquées Strasbourg (INSA Strasbourg)

  Strasbourg ligger i nordöstra Frankrike på gränsen till Tyskland.

 • Frankrike: École Nationale de l'Aviation Civile

  École Nationale de l'Aviation Civile, ENAC är en känd flygskola med 9 campus runtom i Frankrike. Huvudbygnaden ligger i Toulouse, där också Airbus Group har sitt huvudkontor i Frankrike. Universitetet är känt inom aerospaceområdet.

 • Irland: University College Cork

  Cork ligger i sydvästra delen av landet och är Irlands näst största stad. Universitetet har nära 20 000 studenter och är bland de främsta universiteten i landet. Det är tio minuters gångväg från campus till stadskärnan.

 • Tyskland: Technische Universität Dresden

  Dresden ligger i sydöstra Tyskland och TU Dresden’s huvudcampus ligger centralt i staden. TU Dresden är ett av de största tekniska universiteten och sedan 2012 ett av de utnämnda “Universities of Excellence” in Tyskland.

 • Italien: Università degli Studi di Siena

  Universitetet i Siena i Toscana är ett av de äldsta universiteten i Italien, grundat på 1400-talet. Idag har det omkring 15 000 studenter.

 • Italien: Università degli studi di L'Aquila

  Aquila är huvudstad i Abruzzoregionen och i provinsen Aquila nära Alperna.

 • Portugal: Instituto Politécnico do Porto

  Porto är den näst största staden i Portugal. Den är belägen i norra delen av landet nära floden Douros mynning i Atlanten. Universitetet har omkring 18 000 studenter.

 • Spanien: Universidad Pontificia Comillas de Madrid

  Universidad Pontificia Comillas de Madrid är ett katolskt universitet.

 • Turkiet: Istanbul Technical University

  Istanbul Technical University (ITU) är ett av världens äldsta tekniska universitet och grundades 1773. ITU är ett ansett universitet som är känt för sin historia, teknik, vetenskap och sportprestationer. ITU har fem campus, alla i hjärtat av Istanbul. ITU har 360 laboratorier, 13 forskningscentrum och 39 masterprogram.

 • Turkiet: Sabanci University

  Universitetet ligger i Istanbul.

 • Storbritannien: Imperial College of Science, Technology and Medicine

  Universitetet ligger centralt i London. Det är rankat som det nionde bästa universitetet inom ingenjörsvetenskap och teknik i världen och som fjärde bästa i Europa.

 • USA: Stanford University

  Stanford University ligger i Silicon Valley mellan San Francisco och San Jose i Californien. Det är rankat som nummer tre i rankinglistor över alla universitet i världen.

 • Argentina: Instituto Technologico de Buenos Aires

  Instituto Technologico de Buenos Aires, ITBA, ligger i hamnområdet i landets huvudstad Buenos Aires. Staden är livfull, parker och vattnet gör den luftig och grön. Universitetet är rankat högst bland de argentinska universiteten. Cirka 2 500 studenter bedriver sina studier vid detta ganska lilla universitet.

 • Argentina: Pontificia Universidad Católica Argentina

  Pontificia Universidad Católica Argentina (UCA) ligger i hamnområdet i huvudstaden Buenos Aires. Det är ett relativt stort universitet med runt 20 000 studenter och med flera campus. Vissa ämnen kan läsas i staden Rosario, cirka 30 mil från huvudstaden.

 • Belgien: Katholieke Universiteit Leuven

  KU Leuven ligger utanför Bryssel och har varit ett centrum för lärande i nästan sex århundraden och är idag Belgiens största universitet. Universitetet rankas bland de 50 bästa i världen och erbjuder ett brett utbud av internationella masterprogram som kännetecknas av hög kvalitet och innovativ, tvärvetenskaplig forskning. Leuven är en studentstad med en stor andel internationella studenter och ett generöst studentliv.

 • Kina: The Chinese University of Hong Kong

  The Chinese University of Hong Kong (CUHK) är ett övergripande forskningsstarkt universitet med åtta skolor som är grundad 1963. Över 22,000 studenter pluggar här. Det är hem till fyra nobelpristagare.

 • Kroatien: University of Zagreb

  Universitetet i Zagreb (1669) är det äldsta och största universitet i sydöstra Europa. Universitetet består av 29 fakulteter, tre konsthögskolor och centrumet för kroatiska studier. Med sina över 50 000 heltidsstudenter är det störst i Kroatien. Det erbjuder ett brett utbud av akademiska utbildningar som leder till kandidat-, magister- och doktorsexamen inom följande områden; konst, biomedicin, bioteknologi, ingenjörsvetenskap, humaniora, naturvetenskap och samhällsvetenskap. Universitetet är också starkt forskningsinriktat och bidrar med mer än 50 procent av de totala forskningsresultaten i landet.

 • Lettland: Riga Technical University

  Rigas tekniska universitet är det största tekniska universitetet i de baltiska länderna med forskning i samarbete med industrin och utländska partneruniversitet. RTU grundades 1862 och har idag sex vetenskapliga forskningsinriktningar; energi och miljö, städer och stadsutveckling, information och kommunikation, transport, material, processer och teknik samt säkerhet. Universitetets campus ligger mitt i Riga och har idag ca 15 000 studenter.

 • Mexiko: Instituto Politecnico Nacional

  Instituto Politecnica Nacional, grundat 1936, är ett av de största statliga universiteten i Mexiko. Det är beläget i Mexico city och mer än 170 000 studenter studerar här. Universitetet rankas bland de 20 bästa universiteten i latinamerika.

 • Litauen: Vilnius Technical University

  Vilnius Gediminas Technical University grundades 1956. VGTU har 10 fakulteter, 14 forskningsinstitut, 33 forskningslaboratorier, två forskningcentra och fyra utbildningscentra. QS World University Rankings har gett VGTU fem stjärnor av fem i undervisning, möjligheter och innovation. Campus med sina 11 000 studenter ligger en bit utanför Vilnius. VGTU är det mest populära universitet i Litauen för utländska studenter.

 • Norge: Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

  NTNU är ett forskningsuniversitet med campus i städerna Trondheim, Gjøvik och Ålesund. NTNU är det största av Norges universitet med ca 39 000 studenter och nationellt ansvar för högre utbildning i ingenjörsvetenskap och teknik. Därtill erbjuder universitetet högre examen i andra akademiska discipliner, från samhällsvetenskap, konst, medicin och hälsovetenskap, lärarutbildning, arkitektur och konst. Campusstäderna har ett rikt studentliv och många internationella studenter.

 • Mexiko: Tecnológico de Monterrey

  Monterrey Institute of Technology and Higher Education, med huvudcampus i staden Monterrey, Mexiko, är ett av de mest framstående universiteten i Latinamerika. Mer än 90 000 studenter läser vid universitet, som erbjuder många olika studieområden vid flera olika campus spridda över landet.

 • Polen: Cracow University of Technology

  CUT är ett väl etablerat universitet för ingenjörsutbildning av hög kvalitet. De arbetar systematiskt med att förbättra polska vetenskapliga och tekniska idéer. Här studerar över 15 000 studenter på de sju fakulteterna som har sitt campus centralt i Krakow.

 • Belgien: Université Libre de Bruxelles

  ULB ligger i hjärtat av Bryssel och har ca 24 000 studenter, varav 30 % internationella. Med 10 fakulteter är ULB ett heltäckande universitet och ett av de viktigaste fransktalande universiteten i Belgien. Universitetet har flera campus. Beroende på ämne kommer du antingen till Bryssel; campus Solbosch, La Plaine eller Erasmus, eller utanför Bryssel till campus Gosselies.

 • Belgien: Université catholique de Louvain

  Université catholique de Louvain (UCL) grundades 1425 och är ett av Europas äldsta universitet som även är högt rankat internationellt. Det anses vara det bästa fransktalande universitetet i Belgien. UCL har sex campus och det största ligger i Louvain-la-Neuve. Universitetet har inspirerats av medeltida universitetsstäder och amerikanska campus. Staden erbjuder ett komplett utbud av tjänster; affärer, teatrar, biografer, bostäder, idrottsanläggningar och muséer.

 • Brasilien: Universidade Federal do Rio Grande do Sul

  UFRGS är ett av de äldsta och bäst rankade brasilianska universiteten, beläget i staden Porto Alegre i delstaten Rio Grande do Sul i södra Brasilien nära gränsen till Argentina och Uruguay. Staden är känd för att ha bland den högsta levnadsstandarden i Brasilien, med subtropiskt klimat som liknar det sydeuropeiska. Över 30 000 studenter är registrerade vid UFRGS som erbjuder studier inom samhällsvetenskap, naturvetenskap, medicin, juridik, teknik och ingenjörsvetenskap. Porto Alegre ligger i en av Latinamerikas viktigaste ekonomiska zoner, där 60% av Latinamerikas ekonomiska aktivitet finns.

 • Brasilien: Universidade Federal de Minas Gerais

  UFMG är beläget i staden Belo Horizonte och har anor från slutet av 1800-talet. Det tillhör ett av de fem bästa universiteten i Brasilien och är känt för att ha utbildat flera av landets presidenter. Cirka 45 000 studenter studerar vid UFMG. Universitetet har fakulteter inom samhällsvetenskap, naturvetenskap, juridik, medicin och ingenjörsvetenskap. Inom IT är det ansett som det främsta lärosätet i Brasilien. UFMG har ett starkt fokus på forskning och eftersträvar att introducera detta även i utbildningen för studenter på grund och avancerad nivå.

 • Chile: Universidad de Chile

  Universidad de Chile ligger i huvudstaden Santiago de Chile och är ett offentligt självständigt universitet. Det är också det äldsta och mest betydande universitetet i landet och ett av de mest prestigefyllda i Sydamerika. Studentpopulationen uppgår till ca 38 000 och alla ämnesområden ges vid universitetet.

 • Brasilien: Universidade de Sao Paulo

  USP är Brasiliens största universitet med cirka 90 000 studenter. Universitetet är statligt och högst rankat av alla Latinamerikanska universitet. Det består av elva campus varav fyra är belägna i São Paulo, bl.a. ingenjörsskolan Politecnica. Totalt erbjuds mer än 700 olika kursen och universitetet är fakultetsövergripande inom humaniora, samhällsvetenskap, naturvetenskap och ingenjörsvetenskap. USP äger både radio och TV-kanaler, fem sjukhus och fem muséer. Läget i São Paulo gör att universitetet ligger strategiskt i Sydamerikas största och mest mångkulturella stad.

 • Chile: Universidad Técnica Federico Santa María

  Universidad Técnica Federico Santa María (USM) ligger i staden Valparaiso, ca en timmes bilfärd från huvudstaden Santiago de Chile. Det är ett privat, icke-vinstdrivande universitet med ca 18 000 studenter, spridda på fem olika campus. Ingenjörsvetenskap bedrivs vid campus i Santiago och Valparaíso, tekniska kurser ges i Viña del Mar och Concepción.

 • Chile: Pontificia Universidad Catolica de Chile

  PUCC, Pontificia Universidad Catolica de Chile, ligger i huvudstaden Santiago de Chile. Det är rankat på tredje plats i Sydamerika. Cirka 28 000 studenter läser vid universitetet.

 • Finland: Aalto University

  Aalto University skapades vid en sammanslagning av tre ansedda universitet, Tekniska högskolan, Helsingfors handelshögskola samt University of Art and Design. Campus ritades av Alvar Aalto och ligger i Esbo utanför Helsingfors. Aalto är ett internationellt universitet med långa traditioner i Finland. Här möts teknik och ekonomi, konst och design.

 • Danmark: Danmarks Tekniske Universitet

  DTU är Danmarks största tekniska universitet och rankas bland de 20 främsta tekniska universiteten i Europa. Verksamheten är huvudsakligen är belägen i Lyngby norr om Köpenhamn. Universitetet har drygt 10 000 studenter varav en stor andel internationella studenter.

 • Estland: Tallinn University of Technology

  Tallinn University of Technology (TALTECH) grundades 1918 och är Estlands enda renodlade tekniska universitet. Universitetet har omkring 12 000 studenter varav en relativt stor andel internationella studenter. Verksamheten är samlad på ett campus i utkanten av Tallinn.

 • Frankrike: CentraleSupélec

  2015 gick universiteten École Centrale Paris och Supélec ihop och bildade CentraleSupélec. Det finns tre campus, ett 30 minuter söder om Paris som heter Chântenay-Malbary, Metz i Lorraine och Rennes i Bretagne. CentraleSupélec är ett av Frankrikes absoluta toppuniversitet och är en så kallad "grande école" med elitstatus inom sitt område.

 • Frankrike: École Polytechnique

  École Polytechnique är en fransk offentlig institution för högre utbildning och forskning, som ligger i Palaiseau nära Paris. Polytechnique bildades 1794 under den franska revolutionen, och blev en militärskola under Napoleon år 1804. Huvuddelen ligger i Quartier Latin i centrala Paris. Bland universitetets alumner finns tre Nobelpristagare, tre presidenter Frankrike och många är ledare vid stora franska och internationella företag.

 • Frankrike: Institut National des Sciences Appliquées de Lyon (INSA Lyon)

  National Institute of Applied Sciences (INSA) i Lyon är ett internationellt, tvärvetenskapligt universitet i hjärtat av Europa. Här finns omkring 22 000 studenter och många bor på campus. Universitetet ligger en bit utanför själva staden Lyon. Du tar dig enkelt fram med spårvagn i denna kulinariska stad som också ligger nära alperna.

 • Indien: IIT Madras

  Indiska Tekniska Högskolan Madras är en av de främsta institutionerna av nationell betydelse för högre teknisk utbildning, grundläggande och tillämpad forskning. 1956 erbjöd den tyska regeringen tekniskt bistånd för att inrätta ett högskolestudium i teknik i Indien. Det första indo-tyska avtalet för inrättandet av Indiska Tekniska Högskolan i Madras, tecknades i Bonn, Västtyskland, 1959.

 • Indien: IIT Bombay

  IIT Bombay är ett statligt universitet som grundades 1958 med ett omfattande akademiskt utbud inom naturvetenskap, teknik och matematik. Det är ett av de högst rankade lärosätena i Indien och har ungefär 8000 studenter. IIT Bombay har ett grönskande campus med två swimmingpooler, fotbollsplaner samt planer för bandy, cricket, tennis, basket, squash och volleyboll.

 • Grekland: National Technical University of Athens

  NTUA ligger i Aten och är ett av Greklands mest framstående tekniska universitet. Här studerar drygt 15 000 studenter på alla nivåer. Universitetet är indelat i nio akademiska skolor, åtta inom ingenjörsvetenskap, en för arkitektur och en för de allmänna vetenskaperna.

 • Irland: Trinity College Dublin

  Trinity College Dublin heter formellt College of the Holy and Undivided Trinity of Queen Elizabeth near Dublin och grundades år 1592 av drottning Elizabeth I. Universitetet ligger mitt i Dublin och har ett stort campus. Som Irlands ledande universitet har Trinity en global position inom högre utbildning. Trinity har en mångsidig och mångkulturell gemenskap av över 17 000 studenter på alla nivåer.

 • Island: University of Iceland

  University of Iceland är ett allmänt forskningsuniversitet i Reykjavik och Islands äldsta och största högskola. Sedan den grundades 1911 har den vuxit från en liten skola till ett modernt heltäckande universitet. Här går omkring 14 000 studenter fördelat över ett 20-tal fakulteter. Campus är koncentrerat runt Reykjaviks centrum med ytterligare anläggningar i närliggande områden liksom på landsbygden.

 • Kina: City University of Hong Kong

  City University of Hongkong är ett av de mest forskningsstarka och bästa universiteten i Hongkong och räknas bland de 50 bästa universiteten i världen. Det är ett statligt universitet beläget i stadsdelen Kowloon med drygt 19,000 studenter.

 • Tjeckien: Czech Technical University in Prague

  CTU i Prag är ett av de största och äldsta tekniska universiteten i Europa. Det grundades 1707 och har åtta fakulteter och ca 21 000 studenter. Universitetet ligger mitt i Prag och är ett populärt universitet bland utbytesstudenter. CTU är mycket aktiva inom internationella nätverk och samarbeten som till exempel Erasmus+.

 • Tyskland: Karlsruher Institut für Technologie

  Karlsruher Institut für Technologie (KIT) är en av de största och mest prestigefyllda forsknings- och utbildningsinstitutioner i Tyskland. Bildades 2009 när universitetet i Karlsruhe gick samman med Karlsruhe Research Center. KIT är ett av de ledande universiteten inom teknik och naturvetenskap i Europa, och rankas bland de 100 bästa i världen. Här studerar närmare 25 000 studenter i en internationell miljö. KIT har flera campus både centrala och utanför staden.

 • Tyskland: Technische Universität Darmstadt

  TU Darmstadt grundades 1877, och sedan dess är studier av teknik, naturvetenskap, humaniora och samhällsvetenskap en naturlig del av universitetet. Darmstadt ligger nära Frankfurt och är en livlig studentstad. Universitetet är nyligen upprustat och ett omfattande moderniseringsarbete är gjort. Här arbetar cirka 270 professorer och 25 000 studenter är inskrivna, många internationella. Alla med fokus på teknologi, sett ur en ingenjörs perspektiv.

 • Tyskland: Technische Universität Berlin

  Technische Universität Berlin (TU Berlin) är en av de största och mest prestigefyllda forsknings- och utbildningsinstitutionerna i Tyskland. Universitetet grundades 1879. Universitetets alumner och professorer inkluderar bland annat tio Nobelpristagare. TU Berlin rankas bland de 50 bästa i världen inom ingenjörsvetenskap och teknologi enligt QS World University Rankings. Universitetet är känt för sina högt rankade ingenjörsutbildningar, särskilt i maskinteknik.

 • Ungern: Budapest University of Technology and Economics

  Budapest University of Technology and Economics (BME) är den främsta tekniska högskolan i Ungern. Den grundades 1782 och var det första institutet i Europa att utbilda ingenjörer på universitetsnivå. Mer än 110 institutioner är verksamma inom strukturen av åtta fakulteter. Drygt 20 000 studenter varav en relativt stor andel internationella studenter läser vid universitetet.

 • Österrike: Technische Universität Wien

  TU Wien är ett av Europas mest framgångsrika tekniska universitet och ligger mitt i huvudstaden Wien. TUW har under 200 år varit en plats för undervisning och forskning. Universitetet har åtta fakulteter som svarar väl mot de skolor som finns på KTH och är rankat bland de 100 bästa tekniska universiteten i Europa. Här studerar nästan 30 000 studenter på alla nivåer.

 • Frankrike: Grenoble INP

  Grenoble Institute of Technology erbjuder utbildning i världsklass. Här studerar runt 5000 studenter på alla nivåer och här finns 6 ingenjörsskolor att välja mellan. Campus ligger centralt i Grenoble.

 • Italien: Politecnico di Milano

  Med 40 000 studenter är Politecnico di Milano Italiens största universitet för teknik, arkitektur och design och ett av de mest framstående i Europa inom de områdena. Termen "Politecnico" innebär att det är ett statligt universitet med utbildningar endast inom teknik och arkitektur. Politecnico di Milano är organiserat i 16 fakulteter spridda över sju campus i regionen Lombardiet. Universitetet har ett nära samarbete med företagen i regionen, som anses vara ett av de mest utvecklade industriområdena i Europa.

 • Nederländerna: Technische Universiteit Delft

  TU Delft grundades 1842 och är idag rankat bland de hundra främsta universiteten i världen. TU Delft är bland annat mycket framstående i forskning om tekniska innovationer. Här finns ca 16 kandidatprogram och över 35 masterprogram inom områdena vetenskap, teknik och design. Alla masterprogram ges på engelska. Staden Delft är en charmig universitetsstad med många historiska byggnader och mycket goda kommunikationer till Amsterdam och närliggande Den Haag, Rotterdam, Bryssel med flera europeiska städer.

 • Nederländerna: Technische Universiteit Eindhoven

  Eindhovens tekniska universitet (TU/e) är ett forskningsuniversitet som specialiserat sig på ingenjörsvetenskap och teknik. Ämnesområden liknar dem på KTH och samlas inom tio skolor, med fokus på de strategiska områdena energi, hälsa och smart mobility. Här studerar ca 10 000 studenter och campus ligger centralt i staden. TU/e är rankat bland de 200 bästa universiteten i världen.

 • Portugal: Instituto Superior Técnico

  Instituto Superior Técnico (IST) är det största och mest ansedda lärosätet för teknik, vetenskap och arkitektur i Portugal. På IST strävar man efter att förändra och forma samhället genom vetenskap, teknik och entreprenörskap. Universitetet satsar stort på forskning, utveckling och innovation och erbjuder sina studenter en spännande och global miljö. Campus är centralt beläget i Lissabon med drygt 11 000 studenter.

 • Kina: Hong Kong University of Science and Technology

  Hongkong University of Science and Technology (HKUST) är ett starkt forskningsuniversitet, ett av de 50 bästa i världen. Campus är beläget vid halvön Clear Water Bay, på en grön kulle med vattenutsikt. Mer än 11,000 studenter, varav 4,000 internationella studenter, har detta som sitt hemuniversitet. HKUST är numera ett av KTH:s strategiska partneruniversitet, med avtal inom både Engineering och Science.

 • Schweiz: École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL)

  EPFL är ett tekniskt universitet i Lausanne, Schweiz med knappt 10 000 studenter. Det är ett av världens mest prestigefulla universitet inom ingenjörsvetenskap och naturvetenskap och räknas bland de 20 bästa i världen. Campus ligger en bit utanför Lausanne vid Genevesjön. EPFL ligger i den franskspråkiga delen av Schweiz och är Europas mest kosmopolitiska tekniska universitet med studenter, lärare och personal från mer än 120 nationer.

 • Colombia: Universidad de los Andes

  UNIANDES är Colombias högst rankade universitet och ansett som ett av Latinamerikas bästa privata elituniversitet. Cirka 15 000 studenter är registrerade vid UNIANDES som är beläget i huvudstaden Bogotá. Universitetet består av nio skolor, tre akademiska institut och ett universitetssjukhus och erbjuder utbildning inom humaniora, samhällvetenskap, medicin, juridik och ingenjörsvetenskap. Oavsett fakultet erbjuds studenterna att läsa kurser från olika ämnesområden, då universitetet fokuserar starkt på att tillhandahålla interdisciplinära utbildningar.

 • Spanien: Universitat Politècnica de Catalunya

  UPC är det största tekniska universitetet i Katalonien. UPC:s mål är baserade på internationalisering då det är Spaniens största tekniska universitet med flest internationella studenter. UPC samarbetar med flera topprankade europeiska universitet. Universitetet grundades 1971 och har ca 38 000 studenter inskrivna. Campus finns på flera ställen i Barcelona.

 • Spanien: Universidad Politècnica de Valencia

  UPV består av fem campus (Camí de Vera, Blasco Ibáñez, Gandia, Alcoy och Xàtiva), 14 skolor och omkring 35 000 studenter. Det rankas som det främsta av Spaniens tekniska universitet och är bland de 100 bästa universiteten i världen som är mindre än 50 år gamla. Huvuddelen av UPV ligger mitt i staden och nära havet.

 • Tyskland: Technische Universität München

  TUM har starka band med företag och vetenskapliga institutioner över hela världen och rankas regelbundet bland de bästa europeiska universiteten i internationella jämförelser. TUM har 13 insitutioner som ger en utmärkt miljö för forskning och utbildning av universitetets runt 40 000 studenter. Härifrån kommer 13 nobelpristagare.

 • Tyskland: Universität Stuttgart

  Universität Stuttgart är en del av TU9-universiteten i Tyskland, som står för hög kvalitet inom teknik och naturvetenskap. Universitetet har ca 20 000 studenter.

 • Kina: Shanghai Jiao Tong University Joint Institute (with UM)

  The University of Michigan-Shanghai Jiao Tong University Joint Institute (JI) bildades 2006 av två framstående universitet, the University of Michigan och Shanghai Jiao Tong University, vilket skapade ett kinesiskt-amerikanskt akademiskt partnerskap med enorm potential.

 • Colombia: Universidad Sergio Arboleda

  Sergio Arboleda University är ett privat universitet i Bogota, Colombia. Universitetet är beläget i ett modernt och fint campus vid en av Bogotas bergssluttningar.

 • Sydkorea: Korea Advanced Institute of Science and Technology

  Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) är ett statligt forskningsinstitut med säte i Daejeon i Sydkorea, ca en timmes tågresa från huvudstaden Seoul. Mer än 10 000 studenter läser på universitetet, som är rankat högst i republiken Korea och bland topp 50 av alla universitet i världen. Det finns två campus i Daejeon, med fem colleges: naturvetenskap, Life Science & bioteknik, ingenjörsvetenskap, informationsvetenskap & teknologi samt kulturhistoria.

 • Sydkorea: Seoul National University

  Seoul National University är ett statligt universitet i Seoul i Sydkorea. Universitetet grundades officiellt 1946 efter sammanslagningen av 10 olika skolor. Seoul National University anses vara det mest prestigefyllda universitet i Sydkorea. Vid universitetet studerar drygt 27,000 studenter, ca 300 internationella studenter ansluter varje år.

 • Italien: Politecnico di Torino

  Universitetet grundades 1859 och har två campus. Det största ligger mitt i Turin och det andra, inom arkitektur, heter Castello del Valentino och ligger strax utanför. Universitetet har skapat en starkt internationell och mångkulturell miljö genom att stärka utbildningen i engelska och stödja internationell rörlighet för studerande och lärare. POLITO rankas bland de tio främsta tekniska universiteten i Europa.

 • Thailand: Chulalongkorn University

  Chulalongkorn University är Thailands första offentliga universitet och grundades 1917. Universitetet har ca 40 000 studenter och är ett heltäckande universitet med ca 500 program varav ca 90 är internationella program som ges på engelska. De flesta kurser/program är öppna för utbytesstudenter. Campus ligger centralt i Bangkok.

 • Thailand: Kasetsart University

  Kasetsart universitetet är det största universitetet i Thailand med ca 67 000 studenter. Det grundades 1943 och var från början ett lantbruksuniversitet, men är numera ett heltäckande universitet. Universitetet har fyra campus med Bang Khen som huvudcampus i utkanten av centrala Bangkok. De flesta fakulteter erbjuder internationella program som ges på engelska.

 • Spanien: Universidad Politecnica de Madrid

  Tekniska universitetet i Madrid, UPM, ligger centralt i Madrid och har över 35 000 studenter. Det grundades 1971 som ett resultat av en sammanslagning av olika tekniska skolor för teknik och arkitektur, med ursprung från 1800-talet. UPM rankas som bästa tekniska universitet i Spanien.

 • Kina: The Hong Kong Polytechnic University

  The Hong Kong Polytechnic University är ett statligt universitet som ligger i Hung Hom, Kowloon, centralt i Hong Kong. Universitetets historia sträcker sig tillbaka till 1937 och universitetet fick sitt nuvarande namn 1972. The Hong Kong Polytechnic University är ett framstående tekniskt universitet som har ca 28 500 studenter.

 • Schweiz: Eidgenössische Technische Hochschule Zürich (ETH)

  ETH grundades år 1854 som Eidgenössische Polytechnische Schule och inledde sin verksamhet i Zürich år 1855. ETH är ett av världens mest välrenommerade universitet och erbjuder mycket goda forskningsmöjligheter. Universitet rankas som ett av de absolut bästa i Europa och bland de bästa i världen. Sammantaget har 21 Nobelpristagare bedrivit studier eller verkat som professorer vid universitetet. Här finns drygt 18 000 studenter registrerade.

 • Kina: Tsinghua University

  Tsinghua universitet är ett av de två bästa universiteten i Kina och rankas bland de 50 bästa i världen. Universitetet grundades 1911 och är beläget i Peking med 16 skolor och 56 institutioner inom områden som naturvetenskap, teknik, juridik, medicin, samhällsvetenskap, pedagogik, konstvetenskap, finans mm. I dagsläget har Tsinghua ungefär 26,000 studenter och är ett bra val om forskning lockar.

 • Kina: Dalian University of Technology

  Dalian University of Technology (DUT) ligger i en kuststad Dalian i nordöstra Kina. DUT erbjuder många program på flera nivåer, alltifrån kandidat- till doktorandnivå. Olika akademiska områden finns, t.ex. flyg-, maskin- och informationsteknik, elektronik, optoelektronik, automation, mjukvaruutveckling, matematik och statistik, fysik, kemi, humaniora och samhällsvetenskap, ledning och ekonomi, design och konst, främmande språk och pedagogik.

 • Kina: Beijing Institute of Technology

  Beijing Institute of Technology erbjuder många program på flera nivåer, alltifrån kandidat- till doktorandnivå. Olika akademiska områden finns, t.ex. flyg-, maskin- och informationsteknik, elektronik, optoelektronik, automation, mjukvaruutveckling, matematik och statistik, fysik, kemi, humaniora och samhällsvetenskap, ledning och ekonomi, design och konst, främmande språk och pedagogik.

 • Kina: Shanghai Jiao Tong University

  SJTU är ett internationellt framstående och forskningsinriktat universitet, bland de främsta i Kina. Universitetet har ungefär 50,000 studenter som studerar vid någon av de 29 skolorna, inom teknik, ekonomi, samhällsvetenskap, humaniora, medicin, finans, juridik, mm. SJTU är en av KTH:s strategiska partneruniversitet med omfattande samarbete inom många olika områden.

 • Kina: Zhejiang University

  Zhejiang University är ett stort och framstående universitet beläget i den historiska staden Hangzhou. Universitetet är ett av de fem bästa i Kina. Forskning vid universitetet bedrivs inom tolv områden som exempelvis filosofi, ekonomi, juridik, litteratur, konst, byggteknik och naturvetenskap. Vid universitetet studerar ungefär 47,000 studenter på heltid. Hangzhou ligger knappt en timme från Shanghai med snabbtåg och är känt för sitt vackra läge vid sjön Xihu som ligger i stadskärnan.

 • Taiwan: National Yang Ming Chiao Tung University

  National Yang Ming Chiao Tung University (NYCU) är ett av Taiwans ledande offentliga forskningsuniversitet och ligger i Hsinchu. NYCU bildades när National Yang Ming University (Yang Ming) och National Chiao Tung University (Chiao Tung) den 1 februari 2021. Yang Ming fokuserade på biomedicinsk forskning och Chiao Tung fokuserade på forskning kring elektronisk kommunikation. Det är ett omfattande universitet som består av nio skolor med 1,400 lärare och 17,000 studenter. Bortsett från att vara högt rankade i ämnen som data- och elektroteknik är NCTU känd för sina många idrottsanläggningar på campus, som är öppna för alla studenter.

 • Taiwan: National Sun Yat-sen University

  National Sun Yat-sen University är ett forskningsuniversitet som ligger i Sizihwan i södra Taiwan. Universitetet har runt 10 000 studenter inom ett brett spektrum av ämnesområden. NSYSU är känt för sitt vackra campus, omgivet av hav och berg.

 • Taiwan: National Cheng Kung University

  National Cheng Kung University är ett heltäckande universitet och betraktas som ett av de mest prestigefyllda universiteten i Taiwan, med högt anseende inom vetenskap, teknik, medicin och design. Universitetet ligger i Tainan City och har över 20 000 studenter inom nio skolor på elva campus.

 • Taiwan: National Taiwan University

  National Taiwan University rankas som ett av världens 100 bästa universitet och är ett ledande universitet i ämnesområden som elektroteknik och naturvetenskap. Det har sex campus i Taiwan och huvudcampus, som är tre gånger större än KTH:s campus, är beläget i Taipeis Da'an distrikt.

 • Kanada: McMaster University

  McMaster University är ett statligt forskningsuniversitet beläget i Hamilton, Ontario, 70 km söder om Toronto. Universitetet rankas som fjärde bästa kanadensiska universitet och bland de 100 bästa i världen. Campus ligger nära Lake Ontario gränsar till ett naturreservat, vilket är i stark kontrast till metropolen Toronto, 45 minuters bilresa bort. Universitetet är välkänt för "McMaster Model", en policy som står för en studentcentrerad, problembaserad, interdisciplinär inställning till undervisning, vilket är en model många andra universitet världen över har anammat.

 • Kanada: University of Ottawa

  The University of Ottawa är världens största tvåspråkiga universitet där studenterna kan läsa på engelska, franska eller båda språken. Universitetet är beläget i hjärtat av Kanadas huvudstad, i området Sandy Hill och har drygt 45 000 studenter. Universitetet erbjuder ett brett utbud av program, bland annat inom teknikvetenskap.

 • Kanada: École Polytechnique de Montréal

  Grundat 1873 är Polytechnique de Montréal ett av Kanadas ledande universitet inom både utbildning och forskning i ingenjörsvetenskap och det största tekniska universitetet i Québec, den delstat i Kanada där franska talas mest. Det är beläget centralt i Montréal, vid foten av bergen och vid floden och hyser 8 200 studenter.

 • USA: Iowa State University

  ISU ligger i Ames, Iowa, mitt i USA. Ames är en liten stad med många parker och en stark universitetskultur med mottot "Ames, where the world meets". Staden är populär bland internationella studenter för sin småstads- och "college-känsla". Universitetet är välkänt för ett stort antal välkända nationella forskningslab inom exempelvis energi, aerospace, förnybara kemikalier, osv.

 • USA: University of Illinois at Urbana-Champaign

  University of Illinois rankas bland de 50 främsta universiteten i världen och är en av KTH:s strategiska partners. KTH och UI har omfattande samarbete i form av sommarkurser, gemensamma program och forskningsprojekt. UI ligger i tvillingsstäderna Champaign och Urbana i östra Illinois, omkring 20 mil söder om Chicago. Universitetet har 17 colleges utspridda i de två städerna och många forskningsprojekt i samarbete med industrin. Huvudgatan "Campus Town" ger området en sann collegekänsla.

 • USA: California Polytecnic State University

  Cal Poly är ett statligt universitet beläget i San Luis Obispo, mellan San Francisco och Los Angeles i Kalifornien. Det är ett av fem heltäckande "polytechnic" i USA och har omkring 19 000 studenter. Cal Poly:s motto är ”Learning by Doing” och alla utbildningsprogram har en teknisk, en professionell och en konstnärlig komponent. Det finns studentboende på campus och även goda möjligheter att hyra privat lägenhet nära campusområdet.

 • USA: University of Texas at Austin

  UT Austin är flaggskeppet i University of Texas System, som omfattar nio universitet. UT Austin har mer än 51 000 studenter med en stark "Austin-anda". Austin är internationellt känt för sin musik-, film- och konstscen, för sjön som går genom staden och för att vara ett öppet och tillåtande samhälle.

 • USA: Purdue University

  Purdues campus ligger i West Lafayette, Indiana och har omkring 40 000 studenter och en stor andel internationella studenter. Purdue erbjuder mer än 200 ämnen. Universitetet har även 18 idrottslag och 900 studentorganisationer som välkomnar internationella utbytesstudenter.

 • Kina: Southeast University, Nanjing

  Southeast University (SEU) är ett statligt forskningsuniversitet beläget i Nanjing, Jiangsu-provinsen, Kina. SEU var en del av ett av de äldsta universiteten i Kina och det första universitetet i landet som etablerade samarbeten med utländska universitet. Universitetet har 16 000 studenter och 10 000 forskarstuderande i över 30 skolor och avdelningar. SEU är topprankat inom åtta områden: arkitektur, landskapsarkitektur, stadsplanering, konsthistoria, väg- och vattenbyggnad, elektronik, transportteknik och biomedicinsk teknik.

 • Tyskland: Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen (RWTH)

  RWTH Aachen är ett av Tysklands ledande tekniska universitet, med nära anknytning till industrin. Universitetet har över 40 000 studenter och ligger centralt i den mindre staden Aachen, som även kallas ”the city of Europe” tack vare närheten både till Holland och Belgien.

 • Singapore: Nanyang Technological University

  Nanyang Technological University (NTU) har ca 33 000 studenter och ligger i utkanten av Singapore på ett stort grönt campus. Universitetet grundades 1991, men har redan blivit ett av världens högst rankade universitet. 2015 blev det utnämnt som nummer ett bland de universitet som är under 50 år. Det är ett internationellt campus med forskare och studenter från hela världen.

 • Singapore: National University of Singapore

  National University of Singapore (NUS) har ca 38 000 studenter från ca 100 länder och rankas som Asiens bästa universitet och ett av de bästa i världen. Forskning och entreprenörskap är två delar som man satsar på. NUS campus ligger samlat i sydvästra delen av Singapore.

 • Australien: University of Queensland

  University of Queensland är ett av Australiens äldsta universitet, beläget vid floden i Brisbane. 50 000 studenter varav 11 500 internationella läser här. Det är rankat som det fjärde bästa australiensiska universitet och erbjuder kurser inom många ämnen, t.ex. företags- och nationalekonomi, ingenjörsvetenskap, arkitektur, informationsteknologi, miljö och planering, vetenskap och matematik.

 • Australien: University of Sydney

  University of Sydney är det äldsta och näst största universitetet i Australien. Det är högt rankat och anses vara bland de 50 bästa universiteten i världen. Universitetet ligger centralt i Sydney.

 • Australien: Monash University

  Monash University är beläget i Melbourne och är det näst äldsta universitetet i delstaten Victoria. Det har ca 65 000 studenter med en stor grupp av internationella studenter, ca 24 000. Universitetet har fem campus i Victoria. Universitetet är rankat topp fem bland de australiensiska universiteten och anses vara det bästa inom ingenjörsvetenskap och teknik i Australien.

 • Australien: University of South Australia

  University of South Australia är det största universitetet i regionen South Australia. Beläget i kuststaden Adelaide, en av de mest prisvänliga städerna i Australien, erbjuder universitetet en god studieort för mer än 32 000 studenter av vilka ca 6 000 är internationella studenter.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22